Malesef pekte beğenmedim. İzlerken sıkıldım öne alıp durdum filmi. Sürükleyici değil kopukluk var bir çok yerinde. Kalite olarak ta pek kaliteli sayılmaz.
Filmi bir zombi filmi olarak değil de kıyamet sonrası filmi olarak izlerseniz daha çok keyif alabilirsiniz . Fakat beklentilerimi karşılayamadı film müzikleri iyiydi ama senaryoda eksikler vardı bunlara rağmen keyifli
Kamera açıları çekimler,oyunculuk gayet iyi ve filmin sonunu getirmemi sağlayanlarda bunlar oldu ancak senaryoyu kim yazdıysa pek efor sarf etmemiş.
spoiler: Hastanede şans eseri kimsenin ilişmediği bir odada uyanan karakterimiz biraz pepsi reklamı yapınca şehirde gezmeye çıkıyor. AA o da ne şehirde kimse yok. Bundan sonra gazetelerin olduğu bir yer buluyor peki sonra ne oluyor tahmin edin. Muhtemelen gazetelerden ne olduğunu anlamaya çalışırsınız sonrasında insanlara virüsün kanla bulaştığını buna yakalananların tazı gibi koşup sizi ısırmaya çalışacaklarını öğrenirsiniz ve hayatta kalmak için plan yaparsınız. Ben de öyle ummuştum ama bu yürek yiyen gencimiz kiliseye koşuyor ve birden bire ortaya çıkan pelerinsiz kahramanlar da baş rolümüzü kurtarıyor.
Dahası da var virüslülerin güneşe çıkamadıklarını biliyorsunuz ve bir tünelle karşılaşıyorsunuz ne yaparsınız?. Muhtemelen her aklı başındaki kişi gibi oraya daha önce bunu deneyen kişilerin olup öldüğünü araçlarında sokak öylece ortada kaldığını düşünerek güneşli bir yol ararsınız haa bide bunlarda harita var ve muhtemelen orada tünel olduğunu biliyorlar ve beyninizi s***yor. Ve daha niceleri....
Kısaca izlemezseniz hayatınızdan bir şey eksilmez. Bence es geçin bu kadar kişi bu kadar puan nasıl vermiş hayretler içerisindeyim...?!! Not: Spoilerları filmi izlemeye karar verdiyseniz okumamanızı öneririm. Kararsızsanız size bir fikir verebilir.
Her şeyden önce bazı kesimleri ve kitleleri eleştirmekten geri durmamış film . Onun dışında müthiş bir post-apokaliptik atmosfer sunuyor seyirciye . Salgından sonraki Londra görüntüsü ... İşçilik kokuyordu resmen ... Filmin müzikleri de ayrı bir iyi ... Yeri geldiğinde aksiyonunu da , gerilimini de yapıyor film ayrıca . O bakımdan geri kalmıyor hiç ... Cillian Murphy ve Brendan Gleeson ada şapka çıkartılır yani... Kısacası ; hem iyi bir sinema filmi görmek isteyene , hem de şöyle 1-2 saat kafa dağıtmak amacıyla izleyene istediğini verecektir ... 5/4 ...
Filmi iki şekilde yorumlamak mümkün bir salgın neticesinde yok olan toplum ve vahşilen insanlarla çok başarılı bir kıyamet filmi.Yada kendi efsanesini yaratan sınırları belirleyen farklı bir zombi filmi ve bir korku başyapıtı.Nasıl nitelerseniz niteleyin ilk dakikasından itibaren insanı içine çeken başta kolluk gücü olmak üzere sistemi ve insanları eleştiren etkileyici bir başyapıt.
ya filme 28 weeks laterin devamı diyenler var ya sinemaseverlerimiz böylemi olmalı :) lütfen arkadaşlar daha çok bilgi sahibi olup yorum yapın ben efsaneyim ve 28 hafta sonradan sonra izlediğim için biraz saçma geldi başlarda güzel ama sonlara doğru sıkıcı çok fazla şey beklemeden izleyin ...