dinopis-2
28 Mart 2007 tarihinde eklendi
gerilim sevenleri yer yer başarıyla tatmin ediyor. filmin senaryosu beni ilk dakikasından itibaren kendine çekti ve büyük bir ilgiyle izledim. kötü bir devam filmiyle bozmazlar inşallah.
Ben buna benzer bi filmi resident evil serisinden beklerdim. ama holllwood olabilecek en kötü filmi yapıp, re2 yi sundu... Filme gelince, dediğim gibi konunun aksiyon bazlı değil, insan ve tekinsiz atmosfer odaklı olması filmi başarılı kılmış. Acaba gece planlarına daha çok yer verselerdi gerilim artarmıydı diYe soruyor insan kendine. Keza film büyük oranda gün ışığında geçiyo. Genel anlamda başarılı bi film.
bu türün meraklısı olarak pek beğenmedim.başladığı gibi devam edebilseymiş keşke.sonlara doğru konusundan saptı.belki de anlatmak istediği oydu;)))ama o zaman da türüne korku dememeliyiz!!!
evet kopuk kopuk olmuş ortalardan sonra.film ortalarına kadar iyi gidiyor aslında o zombi filmlerini soğuk atmosferi var filmde yine de.vaktiniz çoksa izleyin
çok iyi bir girişi var filmin.maymunlardan sonra ana filmin başlangıcı olan hastamızın uyanmasını takip eden bomboş bir ingiltere seyrettiğimiz ve altta harika bir şarkıyla beslenen sahneler ise bize muhteşem bir film seyredeceksiniz diye sesleniyor sanki.devamında kurtarılma sahnesi de güzel.ama iş burdan sonra hafif bozulmaya başlıyor.ikinci bölümde toparlar derken tamamıyla bozuluyor ve genel kıyamet havasından bizi alıp asker denetimindeki hastalıklılardan izole bir ortamda iç çekişmeler ve insani kavgalara izleyiciyi hapsediyor.böylece harika bir konuya ve iyi bir girişe yazık ediyor.nihayetinde de çok baştansavma ve basit bir finalle seyirciye veda ediyor.bazen filmin içindeki diyaloglara serpiştirilen bazen de konuya yön veren mesajlar ise her zaman filmin içine yedirilemiyor.ayrıca insanı hayalkırıklığına uğratan birçok mantıksal hata da cabası.böylece harika başlayan film bizi hayatımızın en iyi filmlerinden birisini seyred,yor havasına daha 15 dkda girmek için birbaşka benzer başlangıcı beklememiz gerektiğini gösteriyor.
ya fazla iyi bi film değil.bazı yerlerde sıkıcı bile olabiliyor.ingilterede yapılan en iyi korku falan denmiş kesinlikle katılmıyorum.yer yer korku öğeleri oluyor ama korkudan daha çok bir dram var ortada.bazı sahnelerde çok klişeydi.açıkcası filmden umduğumu bulamadım.izlemezseniz bişey kaçırmazsınız..5/10
Zombi filmlerini andıran görüntüleri,bi o kadar da çok iyi sahneleri olan güzel bir film.Özellikle Hastalıklı insanlardan birisini arkadaşını ısırdıktan sonra onu öldürmesi harikaydı.
filmin sıradşı konusu ve görselligi beni kendisine bagladı die bilirim.bazı sahneler çok sıkıcda olsa film zombi filmlerini andıran bir tarzda meydana gelmiş.fakat filmdeki virüsten meydana gelen öfke-insan karışımı bi hastalık bütün ingiltereyi ele geçirmiş ve ingilizlerin bir çogu buradan kaçmayı başarmış.fakat bazıları hala burda kalmış ve bu adada kendilerini savunmaya ve bi andada kaçmaya çalışıolar.gayet güzel bir film bence.seyretmeye deger;)(10/7)