Bu film bir baş yapıt!!!iki; bu film bir zombi filmi değil,burdaki bulaşıp ölüp tekrar dirilen insan etine susamış zombiler değil bunlar bilimsel bir deney sonucu öfke ve kuduz karışımı bir hastalığın bağışıklık sistemini bozmuş öfkeyle dolu öldüğünde tekrar kalkmayan yada ağır saldırıya uğrayan insanların öldüğü,sadece ısırılan ve kan bulaşan insanların bu enfeksiyona tutulduğu tek kurşunla ölebilen genelde ısırmak yerine yumruklamak parcalamak iç güdüsünü işleyen bir enfeksiyon filmi!Bu filmden ilham alan im legend dir ama resident evil ın hiç mi hiç alakası yoktur müziği olsun hastalığın nerden nasıl geldiği olsun nasıl bulaştığı ve o gergin havası tamamen bir baş yapıt olmasına yetiyor ve ilk defa ilk filmin başarısını yakalayan ikilemede bu filme ait kesinlikle tavsiye ederim!
kesinlikle izlenebilir bir film.pek çok benzer film türemiş olsa da 28 days later kendine ayrı bir kürsü bulmuş gözüküyor.cillian murphy gerçekten kaliteli bir performans sergilemiş,pişman etmeyecektir diye düşünüyorum.
Zombi filmi diyen çok arkadaş var ama bu ne korku filmi ne de zombi filmi. Zombileri sadece araç olarak kullanmışlar. Daha çok psikolojik bir film. Filmi daha sonra sadece müzikleri için seyrettiğimi bile hatırlıyorum. Ayrıca çok üst düzey beklentiniz olmasın.
bu güne kadar izlediğim, insanlığın aslında acizliğini ve çaresizliğini en iyi anlatan film bence. müzikler de mükemmeldi. filmin hissettirdikleriyle çok uyumlu.
merak edenlere filmin birinci bölümü biraz daha ağır gidiyor. sonra daha hareketli ancak eğer bu tür filmlerden hoşlanıyorsanız izlemeden geçmemeniz gereken bir film.