david heinze
7 Temmuz 2024 tarihinde eklendi
Karayip korsanlarını izlesem mi izlemesem mi diye düşündüm ve sonunda izledim. Herkes tarafından bilinen ve sevilen filmler beni geri itiyor ama bu film gerçekten abartıldığı kadar var.
Filmde en çok etkilendiğim sahne açık ara, Elizabeth'in Barbossa nın gemisindeyken hayaletleri görmesi ve Barbossa nın da hayalete dönüştüğü sahneydi. Felaket derece de etkilendim ve beğendim. Barbossa yı oynayan oyuncu rolünün hakkını vermiş. Johnny Deep beni gülme krizine soktu. Bu karakter için doğmuş.
Çok iyi bir karayip filmi jack sparrow oldukça şovcuydu oyunculuklar da süperdi savaşlar da oldukça iyiydi her ne kadar The lord of The rings serisi kadar harika olmasa da bu filmde süperdi Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl 8/10
Film çok güzeldi. En iyi aksiyon filmlerinden biriydi. Johnny Depp'in en iyi filmlerinden biri. Filmde aksiyon sahneleri çok iyi çekilmiş. Özellikle son sahne beni benden aldı. Geofrfrey Rush harika oynamış. spoiler: Ölü adamlarla ilgili kısmı çok beğendim. Bu film bence Oscar alabilirdi ama vermediler. Bu film tüm aksiyon macera sevenlere tavsiyemdir.
Jonyy Deep Namı değer Kaptan Jack Sparovv. Tek başına filmi güzelleştiren izlerken gülümseten hatta kahkaha bile atmanıza sebeb olan usta oyuncudan harika bir yapıt . Tavsiye ederim izleyin
Eğlenceli,aksiyon dolu,harika espriler,maceranın tavan yaptığı,fantastik kısacası ne ararsanz bulabileceğiniz bir film.Hiçbir karakterin sırıtmadığı hatta hepsinin birbirinden üstün performans gösterdiği(tabi en başta jack sparrow),baştan sona akıcı tam bir baş yapıt.Bana göre gelmiş geçmiş en iyi on film arasına girebilecek bir şaheser.
"Hayır o bir korsan " Bu seriyi geç farkettiğimden başımı taşlara vuruyorum demem yalan olmaz . Cidden harika bir başkötü harika ana karakterler harika düşünülmüş yan karakterler ve onlar üzerinden yapılan espiriler harika özellikle kraliyet ailesindeki saf ikili ile lanetli tayfadaki ikili filmde hep üzerinde espri yapılan boş geçilmeyen karakterlewr Balborsa harika bir kötü ve Jack sparrowla olan geçmişi harika Balborasının ölümü ayrı bşir trajedik oluyor ama cok havalı . Kadro Mükemmel olmuş Emma rölündeki ablamız aşırı ateşli olmuş filme ayrı bir renk katıyor Johhny Deep Orlando bloomun performansları cok iyiydi . Film cok uzun biraz sıkabiliyor çünkü temposu tam dengelenmiş değil genede cok zevkli ve iyi bir sona sahip Puan : 10/8 İyi Seyirler ...
Holywood sunar; Jack Sparrow.... Johnny Deep efsane olma yolunda ilerliyor. Walt Disney stüdyoları, Disneyland'daki "karayip korsanları" bölümünden esinlenerek "Shrek" animasyonunun senaristlerinden Tod Elliott ve Terry Rossio ikilisine yazdırdığı harika serinin ilk filmi. Filmin senaryosu, kurgusu, müziği, görselliği ve en önemlisi oyunculuklar fevkalade. Çekim tekniği çok iyi. Serininde en iyi filmi. Her ne kadar ikincisi 1 milyar dolarlık gişe başarısı elde etsede bunda bu ilk filmin yarattığı sansasyonel etki büyük bir etken. Hoş buda yaklaşık 700 milyon dolar gişe yaptı. Johnny Depp'in vücut dili ve bu karaktere yazılmış espritüel diyaloglar filmin başarısının en pozitif yanı. Barbossa rolündeki usta oyuncu Geoffrey Rush keza filmin en iyilerinden. Pintel - Ragetti ikiliside filme renk kattı. Filmde mantık hataları çok fakat filmin konsepti mizahi yönünün ağırlıkta olmasından mütevellit bu negatif unsurları görmezden gelmek mümkün. Tabbii ki filmin finali serinin ikincisine göz kırpıyor.