en başta filme ön yargıyla yaklaşmıştım ama efsane bir filmdi. Gerçekten hem çok heyecanlandım hem de her insanı hayallere götüren, kendisi adeta filmin içindeymiş gibi hissettiren bir yapım. 2. filmi izlemek için sabırsızlanıyorum.
Bu film için kötü diyen gitsin kumda oynasın. her saniyesi zevkli ve eğlenceli seri bittiğinde üzüntüden 2-3 gün kendime gelemedim hele ki araba nın parçalandığı o an yok mu neyse.
İzlemeyen çok şey kaybeder bence. Diyaloglar ve oyunculuklar muazzam ötesi. Çok marjinal bir yapıt. Keşke şuan da böyle güzel filmler çıksa. Saçma uzay filmleri yerine izlenmesi gereken filmlerden birisi
Hani Kemal Sunal filmleri vardır tekrar tekrar izlersin ve her seferinde de sıkılmadan izlersin. İşte bu da öyle bir film. Benim gözümde sinema tarihinin temel taşlarından biri. Hem sıcak, hem samimi, hem doğal, hem uçuk. Dört dörtlük bir film.
Back To The Future'ın ismini birçoğumuz eminim ki duymuştur, en azından orta yaşlarının sonlarını yaşayan jenerasyon bilir. Ben de bu jenerasyonun tavsiyeleri ile filmi izledim. Steven Spielberg ismini yapımcılar arasında gördükten sonra beklentilerim de bir haliyle arttı. Güzel bir senaryo ile harmanlanmış bilimkurgu filmlerini izlemek benim için ayrı bir zevk olmuştur, oyuncu seçimleri ve performansları da yeterince iyi olduğu sürece o filmi izlememek için hiç bir neden yokdur. Sonuç olarak serinin ilk filmi keyifle izlemek için yeterli ve bir sonraki film için umut vaat ediyor.
Filmi cok önceden izledim ama demek ki yorum yapmak şimdiye nasipmiş. Uzun zamandır izleme listemde olan Back To Future filmini cok önceden izlemediğim için pişman oldum diyebilirim . Filmin konusu kısaca : Baş Karakterimiz Marty Mcflay Liseli bir gençtir. Cok yakın arkadaşı olan Dr. Emmit Brown bir mucittir sürekli birşeyler icat etmektedir. Bir gün bir arabanın içine bir zaman makinesi yapar ama yaparken arabanın çalışaçağı enerji için bir Plütonyom çalar. Plütonyumu çaldıgı askerler gelir ve Doktor Emmit Brownu öldürür. Marty Mcflay ordan kaçar ve geçmişe ( anne babasının zamanlarına gider ) ve bu zamanda yaşadığı bir takım macerayı anlatıyor film Senaryo Müthişti . Geçmiş teması öle güzel aktarılmış ki geçmiş amerikası beni cidden büyüledi. Müziklerie cidden aşık oldum. Sinemada izlemeyi istediğim bir film olurdu elbete . Umarım Rebootlanır film yada en azından Daha yüksek bir kalitede tekrardan günümüz teknolojisiyle çıkarılır . Ama Steven Spilbergın yönetmenliği filmlere ayrı bir tat katıyor. Her ne olursa olsun Steven Spilberg fşilmleri hiçbir zaman paslanmaz ve modası geçmez ! 9.2
Hayatımda İzlediğim En Güzel Film. Kaç Defa İzlediğimi İnanın Bilmiyorum. Tüm Serisi Bir Başyapıt. Keyifle İzlediğim, İzlediğim Zaman Mutlu Olduğum Nadir Filmlerden Biri. Filmin 3. Film İle Sona Ermesi Bir O Kadar Üzücü. Hayatımın Filmi Diyebilirim Her Zaman Number One Olarak Kalacak.