yuzbasiyulaf
21 Eylül 2023 tarihinde eklendi
Güzel bir aşk filmi. Film boyunca flashbackler ile geçmişte olan önemli detaylar izleyiciye sunuluyor. Kıskançlık sonuçlarının insanları nasıl etkileyebileceğini izliyoruz..
Rose byrene bu filmi almış nirvanaya taşımış. Ne Diana Kruger ne John Harnett, başrol oyuncuları oyunculukta gayet vasattı. O aşkı sadece Rose Byrene hissettirdi. Konusu, filmde ki geçişler iyiydi. Kesinlikle listeye eklenmesi gereken bir film.
Romantik aşk filmlerinden nefret ederdim. Daha çok savaş , korku gerilim .. Ama birine gerçekten aşık olduğumda (platonik) böyle filmleri izlemeye başladım. Sil baştan , hep seni aradım. Artık bu gibi romantik - dram filmlerinin aşığı oldum. Bu arada film 10/10. Yorumcularından dediği gibi karşılılkı , karşılıksız , platonik hepsi var etkilendim. İzlemenizi tavsiye ederim.
Film genel olarak güzeldi ama başında biraz sıkılıyosunuz tam olarak bi aşk filmi degil genel olarak bir gizem havası var. Filmin sonuna kadar merak duygunuz hiç bitmiyo bu kız kim bu kız kim diyip duruyosunuz. Tavsiye ederim pişöan olmazsınız.
Beklentilerimi karşılamadı. Kendi çapında bir "kült" mertebesine erişmiş gibiydi "Wicker Park". İzleyenlerin oldukça beğendiği ancak çoğunluk tarafından bilinip de popüler olamamış, gerçekten kağıt üzerinde kaliteli bir kadroya sahip 2004 yapımı bir film.
Kişiden kişiye değişir, bir sinema filminin yorumu. Herkesin kendine özgür bir penceresi vardır. Çok derinlere girmeden şunu söyleyeyim; süresi boyunca en az 3-4 defa bana "hiç gerçekçi değil", "bu kadarı olmaz", "bu şekilde davranılmaz", "bu nasıl ilişki" vs. gibi "havada kalındığını belirtir" cümleler kurduran bir film için ne yazık ki içime sine sine "beğendim" diyemem. "Wicker Park" bana bunları söyletti. Çok fena başlamamıştı. Flash backler ile zenginleştirilmiş kurgusu ilgi çekiciydi. Ancak çok geçmeden, bahsettiğim gibi "gerçeküstü" olaylar da başladı. Bir romantik filmde başrol karakterlerin yakışması, oturaklı bir ilişkilerinin olması, klişe tabiri ile "kimya"larının tutması, biz seyircilerin de bu iki insanın bir araya gelmesini delice istiyor olmamız gerekir. Filmde ne yazık ki pek böyle bir durum yok. Hikayeler derinlikli değil. Geriye dönüşlü kurgu kimi zaman oldukça hızlanıp ilişkinin dinamiklerinin zihnimizde oturmasını engelliyor. Byrne dışında, ki onu da biraz zorlarsak, pek de akılda kalıcı oyunculuk göremiyoruz.
İzlenmeyecek film değil. Büyük beklentiye girmemenizi öneririm. Çok ama çok daha sağlam benzer türde örnekler çekildi. Bunu kabullenerek ekran başına oturursak, daha büyük keyif alabiliriz.
İzlemekten ve izletmekten bıkmayacağım.Her izlediğimde tüylerimi diken diken eden müthiş bir senaryo ve kurguya sahip film.Soundtrack olarak da olağanüstü.Filmde olacakları tahmin etmek neredeyse imkansız.İzleyin ve bir film sizi ne kadar şaşırtabilir görün..