snkolas
15 Mayıs 2018 tarihinde eklendi
Film derin anlamlar içeriyor tabi anlayabilene...Empati yapabilen,insan ırkını dünyanın merkezi olarak görmeyen,yaşayan tüm canlıları eşit olarak gören ve saygı duyan gerçek insanlar bu filme hayran kalacaklardır.Diğerleri içinse saçma ve anlamsız gelir. Generalin babasının ölmeden önce söylediği gibi “İnsan doğadaki en vahşi ve acımasız canlıdır” Filmi izlerken keşke gerçekten böyle olsa ve eziyet gören,insanoğlunun kendi çıkarları doğrultusunda kullandıkları hayvanlar intikamını bu şekilde alsa dedim.Roller değişse gerçekten süper olurdu.
1968 versiyonu harikaydı. Çünkü o zamana kadar insan tüm filmlerin tek galibi idi. Birden insanları aşağılayan hatta zevk için öldürebilen bir maymun ırkının arasına hemde uzay çağından son teknolojilerle donatılmış bir insan gelmişdi. Son sahnesindeki manzara ise unutulmazdı. Sonra devam niteliğinde yakın yıllarda filmler çekildi ama malesef basit bir arkası yarın dizisine dönüştürdüler olayı. İlk filmdeki kalite yoktu. 2001 deki film izlenebilir bir yapım. Oyunculuklarıyla 1968 deki filmden sonra dikkat çeken bir yapım. Ama konu geri planda kalmış yine ve olay bir insanın kurtuluş mücadelesine dönmüş. Zaten kahramanda filmin sonunda sadece kendini düşünerek yaptığının bedelini görecek.
Herkezin bildiği klasik olarak nitelendirilen büyük bir bilimkurgu başyapıtı ancak bu şekilde günümüze uyarlanabilirdi.En başta işi bilinmezlikten çıkarıp başka bir gezegende araştırma yapmaya çalışan insanların bir kaza sonucu gezegeni kökten değiştirmesini başta mesih kahvamını, ve dini efsaneleri eleştirerek anlatan başarılı bir yeniden çevrim. Sonunada bayıldığımı söylemeliyim.
bence bu film 1968 yapımı ilk filmin yakınına bile yaklaşamamış.konuyu benzetmeye çalışmışlar ama taklit olmuş.filmde en çok sinir olduğum ise mark vahlbergin maymunlardan dayak yemesi oldu.halbuki ben bu filmi onun oyunculuğu için izlemiştim.eğitimli ve akıllı bir bilim adamı olduğu halde çoğu sahnede ilkel bir insanı canlandırdı.korkan,ne yapacağını bilmeyen ve teslim olan biri.halbuki en başından itibaren kendisine vurmak isteyenleri yerlere sermeliydi.ve teslim olmadan insanları eğiterek maymunları haklamalıydılar.sonuç olarak gereksiz bir yapım.10/3 filme harcanan emek için
eh kelimesi bu film için gayet uygun.Tim burton gibi markadan insan daha etkili daha vurucu bir yeniden çevrim bekliyor ama malesef tam karşılayamamış 5/10
O şaşırtıcı finali beni o kadar etkilemişti ki yıllarca rüyalarımda gördüm. Benzerlerini yaşayıp durdum rüyalarımda. Film beni hazırlıksız yakalamış ve finalinde can damarıma dokunmuştu. Her şeye rağmen güzeldi . 8
Tim burton,özgün olmayı sever. farklı filmler yapar.farklı türleri ustalıkla birleştirir ve en önemlisi filmlerinde yeni ve gerçeğinden çok daha farklı dünyalar yaratır.işte bu filmde onlardan biriydi ve ustalığını bu filmde de gösterdi.