Öncelikle bu film çıktığında neden aşırı bir tepki gördüğünü anlayamamıştım. gittiğimde gayet güzel bir vardı karşımda. iyi oyuncular, hoş müzik, yetenekli bir yönetmen, özenli makyaj çalışması, çok iyi görsel ve ses efektleri ve güzel bir eğlencelik... Daha ne istiyorlar, ne bekliyorlardı anlamamıştım. ben çok eğlenmiş, mutlu kalmıştım sinemadan çıkarken. hep Charlton Heston’lı versiyonuyla karşılaştırıldı ve o kazandı herkezin gözünde. merak ettim, gidip aldım eskisini... tamam, o da çok iyi bir film, hatta çekildiği tarihe göre çok çok iyiydi. hele finali çok çok çok ilginçti.peki söyleyin hangi yeniden çevrim eskisinden daha üstün olmuşki. üstelik iki filmin arasında baya da bi fark var. Örneğin yönetmenin Tim Burton olduğunu düşünürsek, filmin eğlence dozunun ve genel atmosferinin eskisi versiyona göre farklı olduğu hemen anlaşılır. Bana kalırsa bu tip filmler eleştirilirken eski versiyonlarla bire bir eleştirilmemeli. eğlenmeyi ve değişik bir şeyler izlemeyi düşünenlerin terçikleri arasından olabilecek bir film Maymunlar Cehennemi.