Eğer filimlere siyasal bakacak olursak, Sanırım ya Cennetin Krallığı gibi sırtımızı azcık sıvazlayan filimlere, ya Oliver Stone gibi bir kaç marjinal yönetmene ya da Fransız ve diğer Avrupa sinemalarına bakmamız gerekiyor.Ya da şöyle Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlunu falan izleyelim. Arkadaşlar bu film harikaydı, sanırım 2.Dünya Savaşının çok az güzel sonucundan biri de bu harika dönem filimleri. Sevdiğim filimleri 2-3 kez izlememe rağmen Pearl Harboru bi daha izleyemedim, çok can yakıcı..
abd kendi tarafından bakmış ama sonuçta biz buna sinemasal açıdan bakmak zorundayız,film gayet güzel olmış aşk ve savaşın güzel harmanlandığı güzel bir yapım 10/8
Güzel izlenebilecek bir film. Özellikle Japonya nin Amerika ya hava saldırıcı çok etkileyiciydi güzel çekilmiş baya emek ve para var belli ki. Asla solmadan izliyosunuz film alıyor.
söylenildiği gibi 135 milyon dolara çok güzel bir film çekilebilirdi.(steven spielberg yönetmiş olsaydı bu filmi yine yahudi propagandası yapacak bir yer bulabilirdi.)ama gerçek bir olaya dayağandığınıda unutmamak lazım.
pearl harbor baskınında Amerikan pilotlarının sadece birkaçı uçağına ulaşabilmiş, bunlar da havalanamadan vurulmuş.yer bataryaları ise hatırladığım kadarıyla sadece bir Japon uçağı düşürmüş. Tabi Amerikalı pilotların yiğitçe öldüğü inkar edilemez, sonuçta savaşarak öldüler.Film gerçeklerin üzerine biraz hollywood sosundan oluşuyor yani şu aşk hikayesi iki pilotun dostluğu falan...
Her ne kadar Amerika bu filmde kendini haklı çıkarmaya çalışsa da bunu bir kenara itip filme baktığımızda ses, görüntü, efekt, senaryo ve kadro açısından mükemmel bir film. İçinde barındırdığı aşk kimilerini sıksa da romantik film seven biri olarak ben bayıldım. 10 puan verdiğim nadir filmlerden biri.
Şimdi bir kere film fena değil duygu,aşk,aksiyon,savaş hatta komedi falan hepsi var. Bu filmi Amerikalı eleştirmenler yerden yere vuruyorlar ama bence o kadar da fena değildi, ben eğlendim her ne kadar çok çok uzun olsa da. Ama filmde Amerika olayı işine geldiği anlatmış. Pearl Harbor kalleş bir saldırı olabilir ama bu saldırı sonunda Amerika''nın Japonya''ya yaptığuı ve dünya tarihine geçen felaketlerden Hiroşima ve Nagazaki''deki atom bombalarına hiç mi hiç değinilmemiş. O kalleşlikle Amerika''nın yaptığı 100 kat kalleşlikti hem de dünyayı etkileyen cinsten. Filmde sanki Japonlar katil , Amerikalılar onurlu ve masumcuk gösterilmiş. Amerika bu tip filmlerle kendi kötü geçmişini insanlara farklı şekilde anlatmaya çalışmış. Şu idam edilen Amerikalı''nın sözlerini duydunuz mu? Beni Amerika yarattı. Onların diğer ülkelere yaptıkları vahşete bakarak bunları yaptım..
acıkcası ndn sinema tarıhınde elestırı olarak''en berbat fılmler''kategorısınde yer aldıını anlayamadım :s bnce mukemmel bı fılmdı,ızlerken pek cok duyguyu aynı anda hıssettırdı... konu edılen ask hıkayesı(her ne kdr evelyn'e kızsamda bazen :)cok gzldi... izlenesi bi film demek de yeterlı aslında :)
Filmin hakkını yemiyelim gayet basarılı bir çekim 10/9ama ardaki propogandalar olmasaydı daha iyi olurdu.Sanki biz tarihi bilmiyoruz : sen git Japonların petrol üstünü al adamların ekonomisinin içine et sonrada way pearl harboru bombaladılar diye atom bombası at ...Zaten atom bombası çıktı mertlik bozuldu.Eskiden böylemiydi atalarımız tasla sopayla savas yaparlardı nerde o günlerrrrrrr!!!
okuduklarıma bakılırsa herkes fılmı begenmıs ama benım fılmı ızlerken canım sıkıldı .fılm okadar uzun dukı sınemada otururken kıcım uyustu.mıcheal bay gıbı yonetmene yakıstıramadım.bızı 2 saat ask oyalayıp oyle konuya gırıyor.bence er ryan dakı baslasymıs daha ıyı edermıs.ayrıyetten fılm bana eskı sıyah beyaz savas fılmlerını hatırlattı.bu da ınsanı sıkıyor.ınsallah bı daha mıchael bay boyle bır fılm cekmez.