Kãdir Ö.
1 Ağustos 2019 tarihinde eklendi
Film çok güzel konusu dahi çok güzel şarkılar falan bayağı hoş ama bazı sahnelerde sıkılabiliyorsunuz belki de ben sıkılmışımdır bilemem ama güzel genel olarak.
Sözlerin yetersiz kalacağı başyapıtlardan biri... görsel vurgular sizi ruhani olarak döverken üzerine müzik adeta canınızı çıkarıyor Böylesine kuvvetli hislerle izlenen kaç film vardır ki... Bittiğinde, koltuğunuzda yığılı halde bırakıyor! Aağğhhhhhhh rüya gibiydi...
Başları sıkıcı ama 2.yarı özellikle etkisi altına almayı başarıyor ki ben müzikal falan hiç sevmem.Ayrı bir parantez açmam gereken yer tango de roxanne şarkısıydı,tekrar tekrar dinlenmeyi hak ediyor,nicole kidman iyi bir tercih ama ewan mcgregor yerine daha iyi bir tercih yapılabilirmiş herşeye rağmen müzikal sevenler için başyapıt sevmeyenler için de güzel bir film
Bizim yönetmenlerimizin son 10-15 yıldan bu yana yapmaya çalışıp yapamadıkları, filmlerin günümüz sinema izleyicisi tarafından ya vasat ya da çok başarısız bulunduğu post-modern Yeşilçam denemeleri vardır bilirsiniz (eski Yeşilçam filmlerini yeni bir dokunuşla canlandırıp hem dönemi anmak hemde ortaya özgün, farklı birşeyler çıkartmak için çekilmiş filmlerden bahsediyorum Kahpe Bizans, Güle Güle, Hayattan Korkma gibi). İşte bu filmde ''Altın Çağ'' (kendileri bu şekilde tanımlandırıyor) Hollywood döneminin ve müzikallerinin post-modern bir uyarlaması. Yalnız bizim filmlerimizden farkı Baz Luhrmann bu işin gayet iyi altından kalkmış. Kaliteli ve farklı bir müzikal.
Müzikallerden hoşlanmayanların bile rahatlıkla izleyebileceği, eğlenceli, görsel öğelerin güzel işlendiği kaliteli bir yapım, Nicole çok iyi oynamış, müzikler süper. 6 puan
hikaye çok klasik olmasına rağmen muhteşem bir anlatım var.. besteler çok iyi, danslar ve müzikler çok profesyonel. tango de la roxanne film dışında da dinlenebilecek mükemmel bir şarkı. filmi izlemeden önce şarkıyı dinlemiştim, sadece dinlemek çok daha güzel bence. the show must go on sanki bu film için yazılmış gibi.. 10/9, 1 puan da Ewan McGregorın oyunculuğu için, daha iyi birisi olabilirdi.
Filmin konusu o kadar klişe ki bırakın ağlamayı resmen güldüm izlerken.Bi de bizim yeşilçam filmleriyle dalga geçerler ilerken hülya koçyiğit-ediz hun ikilisini izler gibi oldum ki aynı bu konuyu işleyen bir filmleri vardı:)Müzikallerden nefret etmeme rağmen filmle ilgili tek beğendiğim müzikleri oldu.Bu arada Nicole Kidman hiç bir filminde olmadığı kadar güzel görünüyor.5/10 o da şarkılar ve danslardaki emekleri için...
içime kadar işleyen derin bir dram...ağladığım ender filmlerden.üstünden yıllar geçse de hala aklıma geldiğinde içim burkuluyor.muhteşem bir müzikal.nicole kidmanın en iyi performanslarından.aşk hikayesi ve drama tutkunları için biçilmiş kaftan.