Sinema televizyon 3 sınıf öğrencisinin başarısız dönem bitirme projesi gibi bir yapım malesef. Üstelik 21.000₺ bütçeyle.
Bu hikaye belgesel tarzında anlatılmalıydı. Gerçek sesi, ses kayıtları, fotoğrafları görürken arkada aktorler playback yapmaliydi. Yaşadığı hayatı canlandırmalarla izlemeliydik.
Ana karakter olan Müslüm'ü canlandıran aktörler Müslüm Baba'nın ayakkabısını giyememişler. Onun yaşadıklarını hissedemedikleri için bize de hissettiremiyorlar. Başarısız oyuncu seçimi. Berbat bir casting.
Filmin büyük bir bölümünü şarkılar oluşturuyor. Şarkılar ses sanatçıları tarafından seslendirilmemiş. Rol dahi yapamayan aktörlerin kendi sesleri kullanılmış. Yani biz Müslüm Baba'nın şarkılarının remixlerini dinliyoruz. Hem de alakasız aktörler tarafından seslendirilen versiyonu.
Insanların dinlerken kendilerini doğradıkları ağır bir hayat yaşamış olan eşsiz bir ses üzerine film yapıyorsun. Müslüm Baba'nın seslendirdiği şarkılara playback yapar aktorler kullanir, yaşadığı hayatı canlandırma şeklinde verirsin ve bir belgesel tarzında konuyu işlersin. Gerçek fotoğraflar, gerçek sesi, ses kayıtları üzerine aktörler arkada onun gibi hareket ederler Anlatılacak bu kadar güzel bir kaynak var zaten. 21.000 lıran var zaten. İyi bir yapım yapmak yerine deneme yapmış, olmamış. 7,2 değil 3,2 olmalıydı puanı.
Çöp malesef. Hayatınızin 2 saat 16 dakikasını boşa harcamak niyetindeyseniz tavsiye etmiyorum zira onu dahi basaramiyor.