son yıllarda en iyi türk filmlerin başında gelir bence. Sahneler zamanın şartlarına göre mükemmel uyarlanmış senaryo harika oyunculuklar güzel başka ne olabilirki. yerli film ve savaş filmi sevenlerin kaçırmaması gereken bir yapım
Filmin ilk yarısı çok akıcı ve bitmesin istiyorsunuz, ikinci yarısında tempo düşse de çekilen savaş sahneleri hem tadında hemde başarılı.. Onun dışında tüm bunlara nazaran senaryo amatörce hazırlanmış. Filmin her bir çeyrek saatinde sizi etkileyecek bir olay mutlaka oluyor.. Bir propaganda filmi olmasaydı 5 üzerinden 5 alırdı benden , ama bazı şeyleri bastıra bastıra , seyircinin gözünün önüne batıra batıra , duyguyu sile sile göstermeye çalıştıkları için ancak bu puanı alabildi..
Uzun zamandır izlediğim filmler arasında en çok ağladığım film diyebilirim. Arşivlerin arasında saklanıp, sevgiye ve saygıya dair değer yargılarınızı unuttuğunuz da yeniden izleyebileceğiniz gerçek hikaye.
Türk filmi olarak gerçekten çok başarılı her açıdan,eminim bu filmi amerikalılar çekseydi çok daha fazla ilgi görürdü ama nedense biz Türkler yapınca hep bir şeyleri eleştiriyoruz ve beğenmiyoruz bence mükemmeldi,emeği geçenlerin ellerine sağlık...
Bence gayet başarılı bir yapımdı. Özellikle Türklerin bu tarz yapımlarda genelde başarısız olduğunu ve abartıya kaçtığını da düşünürsek. İnsanları bu yapıma karşı önyargılarından sıyrılmaya davet ediyorum. Herkes cemaat yapımı diye olumsuz değerlendiriyor ama keske o yapmış bu yapmıştan ziyade sadece film olarak değerlendirebilsek.
Bu kadar guzel olucagini hic tahmin etmemisdim.Konunun guzel olucagini tahmin edebiliyordum yalniz cekimlerin tam tamina bir hollywood yapimi gibi olabilecegini hic zannetmiyordum.
Cok guzel bir film olmus ellerine saglik yapimcilarin ve senaristlerin.
bence hakkı verilmeyen filmlerin başında geliyor film..yönetmeni sosyete biri olsa ve tv tv dolaşıp reklam yapsa kesinlikle izlenme oranı ikiye katlanırdı...insanların bazı kesimler tarafından çekilmiş diye dışladıkları bir film gözüyle değilde filmin tadıyla bakarsak çok duygusaldı..
Film harika kesinlikle izlenmeli ses efekt ve çekim teknikleri çok iyi bitişte son sahnelerdeki resimler filme kötü montajlanmış keşke o resimlerde film için özel çekilselerdi.
önyargıları bie kenara bırakıp izlenmesi gereken çok kaliteli bir film olduğunu düşünüyorum. Şuan sinemalarda yok. Bence dvdsi alınıp eşinizle izleyebileceğiniz harika bir dram filmi.