Grip oldum evde filim bakmaktan baska bise yapamiyom. Facebookta bu film hakkinda elestiri buldum, merak ettim youtube dan baktim. Fetih den daha kötü olcagini inanamadigim icin bu filme dayanacagima and ictim ve gercekten sonuna kadar baktim. Simdi ne yazem ben ? Cüneyt arkinin "dünyayi kurtaran adam" gibi trash filmerin gene de sempatik tarafi vardir, gene bakarsin gülmek icin. Ama bu filim ne len ?
Ben bu filmin nasil gerceklestigini biliyom,bizim kahvede yönetmenin dayi olglu anlatti, bende size kisaca anlatayim.
Feribotlarda jilet , limon suyu dandik plastik sikcagi falan satan Murat Usta, abisi Halil Ibrahim Ustaya yalvarmis, "abe valla simdi buldum köseyi nasil döncemizin, sadece 2000 tl lazim". Halil ibram usta da, "len bas git dingil, gene ne buldun ? Antartike buzdolabi firmasi kurcaktik, zor ciktik isin icinden, ben senlen is mis yapmam bida".
Murat usta, "abi valla simdi buldum, filim sektöre gircez, ". Halil Ibram ustada, "Vay gardasim vay, zayim noktami buldun, hep isterdim filim yapmak falan, cüneyt arkin gibi olmak. Anlat bakem".
Murat usta: "bak ,dün cüneyt arkinin filmine baktim, hep oyantiyolarya uyanik tv mi ulusal TV mi ne unuttum. Cok kolay, sadece ayi vücütlu biri lazim".
Halil ibram usta, "e kamera nolcek ? büssürü para dir, dur bi bakem gittigidiyora kaca satiliyo vhs kameralar. Aha 200 TL, ee iyi fazla pahali delmis". "E basröl kim oynasin ? Bizim sülalede hepsi recep ivedik kilikli, accik yakisikli olmasi lazim deelmi ?"
Murat ustada, "he la hmmm, dur bi , bizim teyzolunun torunu varmis, badi madi yapiyomus". Halil Ibram Usta da, "hangisi len ? Tüysüz fatih mi ? ona dönme diyolar ya la"
Murat Usta " du bi dakka, Süleeymaaaan, gel bi la ac su facebooku, fatihi bi bul, "
halil ibram usta " aha bak, dedikodular dogruymus, arkadaslari hep erkek inpenin, hemde kafaya bak , gocaman, vücüduna göre cok büyük. Adamda kil mil da yok, bunun agdaci parasi bütceyi gecer.
Murat usta, "ayarlariz abi ya , sen bana birak, filmide bizim cayci aytekine cektiririz oldu bu is.
Halil ibram usta, " 64 gb files bellek yetermi, benim oglanda var ? " Murat usta, " cahil güzel abicim, o dijital, bize vhs kaset lazim, 90 dakka 120 dakka bide 180 dakkalik var, ama o 12 lira daha pahali, biz 90 dakkaligini alak, filme spartacus dizide gördügüm gibi ha bire slow mousun sokariz, uzatiriz 2 saate, ben hepsini düsündüm, keh keh keh " Bizim dayi olunun hüseyinin internet kafede bilgisayarlari kuran cocuk varmis, movie maker diye programdan iyi anliyomus, onada bir rol veriririz, cakma sakal falan takip, iki günde filmi ayarlar.
Halil ibram usta " tamam len, yapak, belki dutar.