Dayı adamlar içimizden geçmişler. Sanki savaşı biz kaybettik. Onlar 252,000 kayıp biz 250,000 şehit verdik. Ancak filmde öyle bir anlatılıyor ki hele o siper sahnesinde adamlar bizim askerlerimizin kafasını taşla ezip palayla doğruyor. Türk askerleride saklanıyor korkak algısı veriliyor. Onlar savaş gemileriyle bizi mermi yağmuruna tutup lav silahlarıyla bizi yakarken biz hala savaşıyorduk neyin kafası bu film. O siper sahnesinin sonunda ise 3 kardeşin öldüğü yer. Onlar kaçıyor biz arkalarından ateş edip vuruyoruz. Aciz gibi. Benim düşüncem Türk milletini ve askerinin bu filmle küçük düştüğü yönündedir.
Filmin başlangıcında akış güzel fakat �stanbul'a geldikten sonra tren garından çıkarken eklediği kelime bu Sefil şehir bir ve filmde çok komik sahneler var Bir akıcılık Yok ve Yılmaz Erdoğan'la Cem Yılmaz'ın bu filmi uyduğunu düşünenler Bence bir daha izlesin Bence ikisi de uymamış Yılmaz Erdoğan zaten Türk düşmanı Cem Yılmaz dersem Pontus Rum O yüzden bu filmi daha milliyetçi sanatçılar olabilirdi filmin anzakların denizde yıkanırken babasını arayan 3 çocukla bir 10 metrelik yürüyüşünde kafataslarından oluşturulmuş bir Tepe üzerinde Türk kafatasları yazıyordu O da bence hakaret içeriyor ve İstanbul Ayağında Otel sahibinin Ayşe hanımın iki kadın olarak verilmesi acayip Hiç alakası olmayan konular işlenmiş bence çok vasatın altında bir film
Film senaryo açısından çok iyi bağlamışlar sahneleri ve işleyişi. Görsel açıdan çok etkileyici bir film olmuş. Fakat çanakkale ve türklerin filmdeki osmanlının yıkılışı esnasında çok patavatsız göstermişler. Türk kadının otel işletmesi sonrasında crow a aşık olması, kahve falları vs. bunlar aptalça detaylar. Biraz daha keşke rencide edilmeseymiş. Ayrıca osmanlı kadını böylebir karaktere sahip olamaz. Film hollywood açısından işlenmiş. bir babanın savaş alanlarında ölümünden sonra oğlunu aramanın derdini anlatmış anlatmaya çalışmış reealitenin dışına çıkan bazı sahneler dışında iyi
"Mustafa Kemal kim?" "Türkiye'nin geleceği..." Gladyatör,Akıl Oyunları,Köstebek vb. başarılı filmlerin başarılı Oscar sahibi oyuncusu Russle Crowe'un ilk yönetmenlik deneyimi.Aynı zamanda başrol oynayan Yeni Zellandalı oyuncu Çanakkale Savaşı'nda 3 oğlunu kaybeden bir babanın oğullarını bulmak üzere Türkiye'ye gelişini ele almakta.Bütçesi konusunda net bir açıklama yapılmasa da ülkemizde yaklaşık 14.300.000 TL gibi bir gelir elde etmiş ve dünya çapında da 15 milyon$ ın üstüne çıkmıştır.Savaşa daha çok tarafsız yaklaşılmış ve gerek Türk askerinin gerek Anzak kuvvetlerinin savaş içerisinde çektiği tüm sefalet ve cefa objektif bir biçimde lanse edilmiş.Filmi tam da çekmesi gereken oyuncu Russle Crowe üstlenmiş ki Hugh Jackman'ı da beklemedi değilim şahsen.Ülkemizden ise 3 başarılı isim olan Yılmaz Erdoğan,Cem Yılmaz ve Salih Kalyon bu filmde yer almakta.Bu önemli bir adım olabilir belki de ki bu oyuncular maalesef dış sinemaya açılmakta çok geç kaldı.Ayrıca Yılmaz Erdoğan Avustralya'da En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü de bu filmden kazanmıştır.Altyazı izlemenizi öneririm çünkü filmde çok fazla Türkçe replik var ancak yabancı oyuncuların aksan sıkıntısı yüzünden çok anlaşılmıyor.Özellikle Olga Kurylenko'nun Türkçe konuşması güzel bir olay olsa da yer yer "ne diyor bu?" diye düşündürtmedi değil.Ülkemizin tanıtımı da çok başarılı yapılmış gerek İstanbul gerek Fethiye civarları...Emeği geçen herkes büyük teşekkürü hak ediyo.Hollywood'un yıllar boyunca kafasındaki Türkiye imajına son verebilecek bir yapım belki de.Tavsiye ederim mutlaka 8/10
Russell Crowe' un tek başına ilk yönetmenlik deneyimi olan "Water Diviner", Çanakkale Savaşı' nın dört yıl sonrasında oğulları aramak için Avustralya' dan çıkıp Çanakkale' ye gelen Connor' un hikayesini anlatıyor.
Beklentilerimin çok üstünde buldum Son Umut'u. Gerçekten çok etkilendim. Yılmaz Erdoğan harika bir iş çıkarmış. Russel Crowe ilk yönetmenlik denemesinde çok çok iyi. Hala izlemediyseniz mutlaka izleyin.
3/10 . Bu tarz filmleri izledikten sonra eğer bir süre etkisinden kurtulamıyorsam, film hakkında olumlu düşüncelerim olur. Yapımın bütçesi vs. umurumda bile olmaz. Bu film "olmamış". Yavan, içi doldurulamamış, alışılagelmiş bir senaryo. Oyuncu seçimi ve oyunculuk gerçekten çok kötü. Her seferinde emeğe saygı duyayım, susup izleyim diyorum ama olmuyor. Russell amcamız gerek bizden gerekse de kendi milletimden biraz para kazanayım demiş hepsi bu. Keşke ilk filmi için kendisine başka bir konu seçseydi. Çanakkale gibi olağan üstü bir hikaye o kadar çok aşındırıldı ki artık anlamsızlaştırılmaya başladı. OLGA karakterine söyleyecek söz bile bulamıyorum. İzledikten sonra kadına ŞEHİT KARISI diyebilen var mı? Bence savaştan hiç etkilenmemiş cilveli gayrimüslim bir otel çalışanına benziyor. Bol şekerli kahveymiş, falanmış filanmış :) Olmamış arkadaş, bu film olmamış, tek üzüldüğüm şey "hikaye", yazık olmuş
film gerçekten rezalet. Türk askerlerini komutanlarını güçsüz aciz göstermişler. bu russelın cocukları bi cepheden atlayıp diğer cephedeki Türk askerlerini bıcaklıyor 3 veled 1 tabur askeri elden geçiriyor Türk hiç bişey yapamıyor filmde.. Yine filmde savaşı kazanıyoruz ama anzakların komutanları bizim komutanlara posta koyabiliyor ve ezebiliyor cem ve yılmazda sesini çıkarmıyor. bu film bizim açıuımızdan çok amaçsız olmuş İZLENMEYE DEYMEYECEK Bİ FİLM HİÇBİR ŞEKİLDE İZLEMEYİN SADECE VAKİT KAYBI
Aksiyon arayanlar ve tarihi kesitlerden çokça bahsedildiğini düşünenler için gerçek manada hayal kırıklığına uğratacak bir film. Bir çok yerde bizim kültür değerlerimizi anlatmak yerine uç diyebileceğimiz (belki de o zamanlar tek tük bulunabilecek) asker modelini sanki tüm askerler öyleymiş gibi göstermek hiçte güzel olmamış. Tarafsızlık amaçlanmış olsa da esas alınan kaynaklardan dolayı fazlaca aykırı diyebileceğimiz görüntülerin yer aldığını düşünüyorum. İzlemek isteyenlerin sadece Russell Crowe var diye gitmeleri için ise gidebilecekleri bir film. Güzel bir oyunculuk sergilemiş Russel Crowe. Fakat tarih adına gitmek isteyenler için kesinlikle tavsiye etmiyorum.