Merhaba, Genel olarak Başarılı bir film olmuş, gerçi 3 yönetmenin (Russell,Yılmaz,Cem) katkısı var filmde,
Kostümler, çekim yerleri ve kamera açısı iyi ayarlanmış, Bir kaç yer dışında ( ingiliz gemilerinin dönüşü,
otel kapısından galata kulesi manzarası ) görsel efect pek kullanılmamış. Filmde seslendirme ve özellikle
ses efektleri oldukça başarılı,( aday gösterilebilir) Russell ilerlemiş yaşına rağmen iyi bir oyunculuk sergilemiş. 3-4 tane Türk oyuncu vardı Ömer ve Ayşe Türk oyuncular olsaydı belki daha iyi olurdu,fakat yabancılar rollerini daha gerçekçi oynamışlar bu açıkça belli oluyor, Filmdeki detaylar iyi seçilmiş belliki hassas davranmışlar, James Bondun Skyfall filmindeki gibi İstanbul çekimlerinde saçma sapan pazar yerleri yapmamışlar, hakını vermişler, Film sıkıcı değil, Cem Yılmaz filmde pek aktif değildi böyle olduğuda iyi olmuş, Russellin eşi biraz daha yaşlı olabilirdi, protesto sahneleri daha inandırıcı olabilirdi, Çanakkale savaşı sahneleri daha çok olabilirdi,Afyon kalesinden kuyuya atlayıp nereye çıktıkları belli olmayan bir yere gelmeleri ve hamamda hiç sıcak su buharı yokken terlemeleri ilginçti. Russell, Ayşe ve Yılmaz'a
gerektiğinden fazla yakın çekim yapmışlar. Çanakkale Savaşını bilmeyenler için açıklayıcı bir anlatım olmamış. Bir adamın 3 oğlunun aynı cephede yan yana savaşıyor olması inandırıcı değil, Film çekim olarak ses olarak yabancı oyuncuların performansı olarak güzel fakat anlatım ve senaryo olarak çok iyi diyemem, vizyondaki izlenmeye değer filmler arasında sayabilirim.
izlemeyenler için şimdiden iyi seyirler. Semih