4,4
Avengers: Sonsuzluk Savaşı hakkında görüşlerin ?
28 Nisan 2018 tarihinde eklendi
Marvel çizgi roman kahramanları da DC comics süper kahramanları gibi evrensel büyüklükte süper kötüye karşı güçlerini birleştirmişler. İzlediğim sinemada 3 boyut kopyası iyi olmadığı için görsel efektler hakkında çok konuşamayacağım.Birçok süper kahramanın olduğu filmde konu bütünlüğü kötü rolün felsefi altyapısı olduğu için konu dağılmadan uzun metraja rağmen sıkmadan ilerliyor. Filmin devamı olacağı afiş ve fragmandan anlaşılmıyor ana devamı olacak. ( spoiler ) Doktor strange zamanda yolculuk yapıp milyonlarca olasılık arasından kötüye karşı kazanabilecekleri tek olasılığı gördüğü için , iyiler için hezimet gibi görünen final kısmı demek ki kazanılabilecek tek olasılıklı durum olması gerekiyormuş fikriyle ikinci filmde bir çok şaşırtmaca ve sürpriz olacağa benzer. ancak tahmin üretilebilir. neticede zamana hükmeden taşın gücü şu an kötüde ve onu bu filmde zamanda geriye giderek kullandı. ikinci filmde herhalde final sahnesinde bu güç iyilerin eline gececek ve iyiler ( tahminen demir adam ) zamanda geriye gelip bir çok olmuş kötülüğü sonlandıracak diye düşünüyorum.

Gerek dc comics" justice league " ve gerek marvel " avengers" serilerinde bir çok süper kahraman aynı filmde olduğu için güzel tat verse de sürekli birbirinden farklı süperin süperi kötü kahraman üretilmesi gerekliliği nedeniyle kısa dönem sonra iyice sıkıcı olacaktır diye düşünüyorum. Yapımcılar bunu nasıl aşar bilmiyorum ama madem süper kahraman filmleri hayal gücü zorlamasıdır o zaman karma DC comics - Marvel kahramanlarının aynı filmde oynaması ile yepyeni bir sinemada dönem açılabilir. Süperman ve örümcek adamın , Wonderwomen ve Thor'un , Batman ve Hulk'un aynı filmlerde oynaması şu an için bir hayal olsa da benim gibi 1980 li yıllarda çizgi roman okuma kültürünün son jenerasyonuna yetişmiş bir kişi için bu dünyada görmek istediğim harika bir şey olurdu ve gişe rekorları kıracak filmler olacağı kesin.

Marvel Çizgi romanların yaratıcısı STAN LEE yine geleneği bozmayıp otobüs şoförü olarak filmde kısa bir sahnede görünüyor. Ailece seyredilebilecek bir film , uzun metraj ama sıkıcı değil. ilk marvel filmleri izlenmedi ise bu filmdeki bazı zekice espriler ve gülümseten göndermeler anlaşılamayabilir. Doyurucu Kötü kahraman , bu tür bir film için çok yerinde olmuş.
17 Kasım 2020 tarihinde eklendi
Filmin görseli muhteşemdi fakat çok bilindik ilerliyor. Ne olacağını tahmin edebiliyorsunuz. 8/10
1 Ağustos 2019 tarihinde eklendi
Film Thor: Ragnarok’tan hemen sonrasıyla başlıyor. spoiler: Asgard yok olduktan sonra gemiyle Surtur ve Hela’dan kaçarken Thanos ile karşılaşıyorlar. Gemideki kişilerin yarısını Thanos yok ediyor. (Endgame spoiler başlangıç) Diğer yarısını nasıl kurtuluyor bilmiyorum açıkcası çünkü Endgame’de karşımıza çıkıyor Asgard halkı. (Endgame spoiler bitiş.).
Sonrasında ardı arkası bitmeyen bir aksiyon başlıyor. Bir yandan taşları korumaya çalışırken diğer yanda karakterleri birbiri ile tanıştırıp gruplar halinde birbirinden ayırıyorlar çünkü bazı karakterler daha önce birbirini hiç tanışmadılar ve bu bir avenger filmi olduğu için bütün kahramanlar sonda birleşecektir ancak görüyoruz ki bu Endgame’e bırakılmış. Filmde parlayan sahne Strange’in 14M olasılıkta bir kazanma ihtimalinin olduğunu söylediği sahnedir herhalde. Bu sahneden sonra Strange’in o tek olasılığı diğerlerine anlatmadığı ancak kendisinin bildiğini görüyoruz çünkü yaptıkları ile gemide söyledikleri tutmuyor. Burada Strange'in tek olasılığı anlatıp anlatmadığı çok açık değildi değinmek istedim. Fİlm genel olarak hem MCU takipcilerini hemde bu evreni takip etmeyen ucundan ara ara bakan kitleyi büyük ölcüde tatmin eden bir film.
30 Ocak 2020 tarihinde eklendi
İzlediğim en iyi Marvel filmlerinden biriydi. Belki de en iyisiydi. Avengers serisinin son filmi çıkmadan birkaç gün önce son filmi bir daha izleyeyim dedim. Yine keyif aldığım bir film oldu. Bu kadar kahramanın bir araya gelmesini görmek beni sevindirdi. Bu kadar oyuncuyu bir araya getirmek eminim ki kolay bir iş değildir. Ayrıca bir filmin içinde bu kadar oyuncuya yer vermek de kolay değildir. Avengers bu işi bu filmde çok iyi yapmış. Filmin hikayesi; Thanos sonsuzluk taşlarının peşindedir. 3 tanesine sahiptir. Evrenin yarısını yok etmek için 3 tane daha taşa ihtiyacı vardır. Bu taşlardan biri Dr. Strange'de, biri Gamora'nın bildiği bir gezegende, diğeri de Vision'da. Avengers ekibinin amacı Thanos'un bu taşlara sahip olmasını engellemektir. Bunun için büyük bir savaş verirler. Ekbinin bir kısmı Wakanda'da, diğer kısmı Titan'da mücadele verir. Ama sonunda Thanos tüm taşlara sahip olur ve evrende yaşayan tüm canlıların yarısını yok eder. Thanos bu şekilde evrene denge geleceğini öngörüyordur. Hikaye bu şekildeydi. Filmde efektler, görüntüler gerçekten çok iyiydi. Teknolojinin gelişmesi ile fantastik filmlerdeki CGI efektleri de büyük bir ilerleme kaydetti. Kurgusu da çok sağlamdı. Sahne geçişleri iyi yapılmış. Tüm oyuncular uygun sürelerde sahne almış. Müzikler de sahneler ile uyumluydu. Bazı sahnelerde, yazılan senaryonun gerçekleşmesi için basit olaylar vardı. Mesela Thanos'u denetim altına alıp tam taşları ondan alacaklarken Nebula'nın Quill'e Gamora'nın öldüğünü söylemesi ve sonrasında Quill'in çok acemi hareketler sergileyip Thanos'un zihnini tekrar kontrol altına almasına yol açmıştı. Burada, yazılan senaryo için bu olayı gerçekleştirmiş olmalılar. Ama genel olarak bakarsak tabi ki de iyi bir yapımdı.
Filme verdiğim puan= 8,5
15 Ağustos 2018 tarihinde eklendi
Devam filmi niteliğinde fena bir film olmamış ilk defa izleyecek varsa seriyi izlemeden(ki yoktur)izlemesin.Bilim-Kurgu etiketi farazi oturduk elimizde çekirdekle çizgi film izler gibi izledik işte aynı tas aynı hamam.Marvel fanlarından linç yemeden kaçayım(aynısı dc için de geçerlidir bu arada).İzlemeyen kaybetmez izleyen kazanmaz.İyi seyirler
2 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Kim ne derse desin Marvel'in açık ara en iyi filmidir. Çocuksu senaryolardan uzak, alışılmış sonlardan ırak ve sürekli olarak merak uyandıran bir kitaba benziyordu, daha uzun bir süre iyisi olmayacagı kesin.
27 Nisan 2018 tarihinde eklendi
********AĞIR SPOILER İÇERİR********* Bir konu bütünlüğü sağlanmaya çalışılmış thanos yapıyor bir şeyler ama nedeni var şundan diye açıklama yapılıyor saf kötü değil şöyle böyle tamam ama bazı kısımlar gerçekten saçma....Özellikle Vision ve scarlet witch i yakalamaya gelen thanos un askerleriyle başa çıkamıyorlar iyi güzel ama bir anda ortaya çıkan captan america heleki ""falcon"" ve widow adamları yenebiliyor. Bu nasıl bir iştir...tamam captana sakal yakışmış ama yani falcon ve onun gibi olanları super kahraman kabul etmediğimden bunları da değersiz göstermeyelim arada çok iyi işler yaptılar gibi gözüksün diye yapılanlar güzel olmamış. Açıkçası guardians dan gelen ekibin sahneleri daha güzeldi...Hatta bir adım öteye götürüp sadece onlar olsaymış daha izlenir bir şey olurmuş. Thor un tekrar bir çekiçe kavuşması ve bundaki Groot un etkisi de güzel olmuş. Sonuçta o çekiçi eline alabilen ender kişilerden birisi olacak groot. Ölenler konusuna çok girmeyeyim ama çok şaşırdım dediğim ölüm bir tek gamora oldu diyebilirim. Daha doğrusu ölme nedeni ilginçti. Bir Marvel filmi izlenir bunda hemfikirim tamam ama süper mi olmuş dersem o kadar değil.

not: post-credit te captan marvel geleceğini gösteriyor. Yoksa bunu kimse yenemez bir kurtuluş olması lazım.
11 Mayıs 2018 tarihinde eklendi
Avengers son filmi ile ilgili görüşlerim. Filmi izlemeye giderken,bol efekt,bol macera, sonunda kazanan avengers kahramanları izleyeceğimi umuyordum. Sonuna kadar böyle giden film sonunda beni hem dehşete düşürdü, hem de aydınlattı.
Bu film de diğer süper kahraman filmleri gibi başladı. Ultra güçlü ve mutlak kötü bir adam tüm kötülükleri yapıp,iyi kahramanlarımızla savaşmaya başladı. Eldivenine mistik taşlar doldurup güçlenmeyi amaçlıyordu. Yalnız bunun diğer mutlak kötülerden farkı ,tüm evreni yönetmek, herkesi köle yapmak değildi. Bunun amacı gezegenleri ele geçirip, halkın yarısını öldürmekti. Böylece diğer yarısı daha mutlu yaşayacaktı. Kimin ölüp kimin kalacağına önem vermiyordu. Zengin fakir,genç yaşlı,kadın erkek ayırt etmeden rastgele halkın yarısını öldürüyordu. Çatışmalar olurken düşündüm bi ara, gerçekten halkın yarısı ölse ne olur? İyi olur mu? Dünya daha iyi bir yer olur mu? Sonra komplo teorileri geldi. “nüfus çok fazla, en az yarısı gitmeli” türünden. Sonra “israf olmasa dünyadaki kaynaklar herkese yeter, bunlar yine kapitalizmin bize dayatmaları “ dedim. Sonra “nasıl olsa iyiler yener bunu, o kadar derin düşünmeye gerek yok” dedim. Filmi izlemeye devam ettim.
Filmin sonu geldi. Kötü adamın az da olsa iyi tarafları olduğunu izledik. Tüm taşları topladı. Birini insanlık olarak iyi savunsak da ,hatta sevdiğimizi feda edip,taşı parçalasak da, kötü adam zamanı geri alıp taşı almasını bildi. Son anda thor'un uçarak gelip çekiçten, baltaya dönüşen doğaüstü aleti ile,kötü adamın göğüs kafesine sağlamasıyla,” hah şimdi bitti herif, işte kazandık” derken, adam “keşke kafamı hedef alsaydın” diyip parmağını şıklatmasıyla, tüm evrende nüfus yarı yarıya indi. Kimler, neye göre seçildi hala anlamış değilim ama yanımızdan birileri kül olup gitti. Tam “nasıl yaa? Kötüler mi kazandı derken, kötü adam evinden güneşli güzel bir doğadaya gülümseyerek çıktı. Ben şok şok!!! “lan kötüler kazandı ya” dedim. Komplo teorileri tekrar geldi aklıma.
Demekki dünya savaşı yaklaşıyor. Demek ki artık halka bunu anlatmanın zamanı geldi. Demekki Hollywood artık dünya nüfusunun yarısı ölse de bişey olmaz, hatta daha iyi olur dedirtmeye başlayacak. Bazen iyilerde kaybeder, bazen kaybetsek de bişey olmaz, diye düşündürmeye çalışacaklar dedim. Ve oldukça endişeli bir şekilde sinemadan ayrıldım...
13 Temmuz 2018 tarihinde eklendi
Dunyanin en overrated ve en boktan filimleri arasinda uyumamak için kendimi zor tuttum, kendimi tutmamin sebebi 2 saatimi çaldi bari 40dk daha izliyim dedim izlemeyin izletmeyin zaman kaybi begenen ya ergendir yada fanboydur beynini kullanabilen kimse bu sikik filmi begenmez diger filmerine guveniyordum yanilmisim...
8 Haziran 2023 tarihinde eklendi
sinemada izlemiştim waybe aradan 5 sene geçmiş şaka gibi seriye yeniden başladım en sevdiğim film 4.filmden daha iyi bana göre özellikle thorun yıldırımla geldiği sahne muazzam en sevdiğim sahneydi en sevdiğim replik thorun thanosu bana getirin baltasıyla kalbine sapladığı anda güzeldi thorun her sahnesini seviyorum bakıyorumda marvel serilerinden en iyi kötü adam rolünü thanos oynamış bence 10/8.5
17 Şubat 2024 tarihinde eklendi
Bu filmde endgame den sonra en iyi filmdi. Bütün avengers birleşip Thanos a karşı mücadele wakanda savaşı güzeldi. Bir tek Thanos un kazanmasını sevmedim. Puanım 9.8/10
1 Mayıs 2018 tarihinde eklendi
film sonu gelene kadar gayet güzeldi sonunda avengers 4 cekilecek videosu geliyor ki bu film öyle bir bitiyor k yeni bir filme ihtiyaç yok yapma yani 4. filmi sırf para için yapılacak bundan sonraki film gerek yok olan olmuş herşey bitmiş bitirin bu filmi burda başka bir film yapın bu filmin sonu da böyle olsun ne gerek var 4. filme 4 de yapacaklar işte ekip toplanır yüzükleri geri alırlar belki zamanı geri ceviriler yada yüzükleri parçlarlar herşey eski haline döner falan filan boş yani gerek yok yapılmasın 4. film bu film efsane olur ama 4. film geldiği andan hayatta izlemem o filmi bu filmi de yalan etmiş olurlar
25 Aralık 2019 tarihinde eklendi
film gerçekten çok iyiydi.özellikle filmin finali resmen şok geçirdim
14 Ağustos 2024 tarihinde eklendi
The Avengers must stop Thanos, an intergalactic warlord, from getting his hands on all the infinity stones. However, Thanos is prepared to go to any lengths to carry out his insane plan.
12 Aralık 2018 tarihinde eklendi
film gerçekten efsane. gitmenizi öneririm. kusurları varmı evet var ama yinede çok güzel. 4 filmide heyecanla bekliyorum