Avengers son filmi ile ilgili görüşlerim. Filmi izlemeye giderken,bol efekt,bol macera, sonunda kazanan avengers kahramanları izleyeceğimi umuyordum. Sonuna kadar böyle giden film sonunda beni hem dehşete düşürdü, hem de aydınlattı.
Bu film de diğer süper kahraman filmleri gibi başladı. Ultra güçlü ve mutlak kötü bir adam tüm kötülükleri yapıp,iyi kahramanlarımızla savaşmaya başladı. Eldivenine mistik taşlar doldurup güçlenmeyi amaçlıyordu. Yalnız bunun diğer mutlak kötülerden farkı ,tüm evreni yönetmek, herkesi köle yapmak değildi. Bunun amacı gezegenleri ele geçirip, halkın yarısını öldürmekti. Böylece diğer yarısı daha mutlu yaşayacaktı. Kimin ölüp kimin kalacağına önem vermiyordu. Zengin fakir,genç yaşlı,kadın erkek ayırt etmeden rastgele halkın yarısını öldürüyordu. Çatışmalar olurken düşündüm bi ara, gerçekten halkın yarısı ölse ne olur? İyi olur mu? Dünya daha iyi bir yer olur mu? Sonra komplo teorileri geldi. “nüfus çok fazla, en az yarısı gitmeli” türünden. Sonra “israf olmasa dünyadaki kaynaklar herkese yeter, bunlar yine kapitalizmin bize dayatmaları “ dedim. Sonra “nasıl olsa iyiler yener bunu, o kadar derin düşünmeye gerek yok” dedim. Filmi izlemeye devam ettim.
Filmin sonu geldi. Kötü adamın az da olsa iyi tarafları olduğunu izledik. Tüm taşları topladı. Birini insanlık olarak iyi savunsak da ,hatta sevdiğimizi feda edip,taşı parçalasak da, kötü adam zamanı geri alıp taşı almasını bildi. Son anda thor'un uçarak gelip çekiçten, baltaya dönüşen doğaüstü aleti ile,kötü adamın göğüs kafesine sağlamasıyla,” hah şimdi bitti herif, işte kazandık” derken, adam “keşke kafamı hedef alsaydın” diyip parmağını şıklatmasıyla, tüm evrende nüfus yarı yarıya indi. Kimler, neye göre seçildi hala anlamış değilim ama yanımızdan birileri kül olup gitti. Tam “nasıl yaa? Kötüler mi kazandı derken, kötü adam evinden güneşli güzel bir doğadaya gülümseyerek çıktı. Ben şok şok!!! “lan kötüler kazandı ya” dedim. Komplo teorileri tekrar geldi aklıma.
Demekki dünya savaşı yaklaşıyor. Demek ki artık halka bunu anlatmanın zamanı geldi. Demekki Hollywood artık dünya nüfusunun yarısı ölse de bişey olmaz, hatta daha iyi olur dedirtmeye başlayacak. Bazen iyilerde kaybeder, bazen kaybetsek de bişey olmaz, diye düşündürmeye çalışacaklar dedim. Ve oldukça endişeli bir şekilde sinemadan ayrıldım...