İlginç bir film, Luc BESSON ismini görünce artık boş geçmem, ben sevdim, senaryoda evrim teorisi vs. bazı saçmalıklar ve mantık hataları olsa da film genel itibari ile iyi, aman siz onlara uymayın sadece izleyip zevkini çıkartıp unutun...
Bu son filminde Luc Besson tamamen kendi tarzının dışında bir Nolan, bir Aronofsky gibi beyin yapımızdaki sırları ve onun gerçek potansiyelini anlatmaya çalışıyor demek isterdim. Ancak bu Nolan-ofsky anlatıya pek de uygun düşmeyen Nikita ruhu 25 yıl aradan sonra bu filmde de kendini göstermiş.
Adını lekeleyen komedilerden kurtulması ve Under the Skin’den sonra Scarlett’i tekrar bir bilim kurguda görmek mutluluk verici. Keşke yalnızca drama ve bilim kurgularda yer alsa çünkü vücudu aksiyon filmleri, suratı komediler için uygun değil. Artık filmleri tek başına sürüklemesine alıştığımız yetenekli oyuncuya bir başka usta isim Morgan Freeman ve Oldboy’un başrolü Min-sik Choi eşlik ediyor.
Aksiyon filmlerinin hiçbir değer taşımadığını sayısız kez tekrar etmişimdir. Maddi değeri belki de en yüksek olan aksiyon filmleri aslında tüm genre’lar arasında en ucuz olanıdır. Filmin Sci-fi tarafı olan beynin kullanımı ve Luc Besson’un ‘’Ya böyle olsaydı…’’larını merakla takip etmeme rağmen filmin Jason Stathamvari yapısı Lucy’yi, artsy’likten sığlığa doğru kaydırmış. Bu nedenle ilgi çekici bir fikirle yola çıkılmasına rağmen film için övgü dolu sözler kullanmak pek de mümkün olmuyor. Güçlü bir cast’ı ve başarılı bir kurgusu olan bu ilginç idealı film bana sürekli reklamlarla bölünüyormuş hissi verdi. Ne gerek vardı Japonya’ya Çin’e mafyaya, ne gerek vardı bu kadar chasing sahnesine veya uyuşturucuya Bessoncuğum? Filmin giriş kısmı itibariyle sci-fi ve crime’dan bir süper kahraman filmi bile yaratılabilirdi ama yine de son dönemde yaptığı filmlere bakılırsa Besson için iyi bir deneme.
Oyunculuklar ve efektler açısından 4 verebilirim ancak söz konusu yanlış anlaşılan bir görüşü bir de gerçekmiş gibi sinemaya yansıtarak insanları yanıltması gerçekten üzücü..
Arkadasin filmi begenmedim. Neden mi ? Beyni bilmem yuzde kacini kulaniyorsun ama diger insanlara da mudahale ediyorsun.yok onun gecmisini ogrenme vs gibi durumlar.cok sacma buldum.birqz akil oyunlari kullanilsa daha iyi olacakti.sorunlsrs karsi hemen cozum bulmask gibi vs.Nedense bu filmi izledigim sirada aklima limit yok filmi geldi ve limit yok filmi lucy filmine on basar diyebilirim.limit yokta birtakim sorunlara karsi hizli cozum bulunuyor ve uygulaniyor.neyse demek istedigimm anlasilmistir.cepten yaziyorum imla hatalari icin kusura bakmayin
Film gayet güzeldi, eleştirenler olmuş belki haklılardır ama ben bu filmi daha yeni yeni film izlemeye başladığım süreçte keşfettim ve kesinlikle sinemaya olan ilgimi arttırdı. Ayrıca Scarlett gibi bir oyuncunun olması da öyle tabii. Dediğim gibi izlediğime değdi, rahatlıkla önerebilirim ki önerdim ve gerçekten sevildi.
Ayrıca şu ateist filmi olmuş diyen arkadaş için de bir şeyler söylemek istiyorum. Öncelikle 4 din var. Bir insan ateist olmayıp başka bir dine mensup olabilir. Dinleri bırak yüzlerce farklı tür inanış şekli var ve bu yüzden sen topluma kendi düşünceni empoze edemezsin. Bu film bir tek müslümanlara hitap edecek şekilde yapılmıyor, ki bunu beklemek de saçma olurdu. Zaten film müslüman bir toplum yapımı değil. Ve filmde rahatsız ettiğini söylediğin unsurlar da kurguya dahil. Filmde böyle bir düşünce verilmemişken sırf senin dini görüşlerinden dolayı bu 'islamfobik' bir film olmuyor
Bence bilimkurgu sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken bir film. aslında gerçekte beynimizin %10'unu kullanma gibi bir durum yok ama bu filmi izledikten sonra az kalsın inanacaktım diyebilirim. hem scarlettin oyunculuğu olsun hem de konusu olsun çok iyiydi her açıdan. gerçekten tavsiye ederim pişman olmazsınız emin olun.bir bilimkurgu filminden beklentinizi sonuna kadar karşılıyacağına inanıyorum...
hacılar yıne ben fılımı yıne ızledım ana konu salam manya bırı tanrı yok hesabı zaten kafayı sıyırmış tanrı kelımesı kulandım ama neyse sız algıladınız konuya donersek konunun başlangıcı saçma saçmakı ne saçma konu gıdıyormuş gıbı yapıyor ama aslında gıtmıyor cınsonden uyarlanan akılıca bir fılım yıne gelıp dolasıp tanrı yok bızı zaman yararttı sonra ne oluyor konusuna gelıyor evrenın heryerıne yayılırıyor ben heryerdeyım dıyor e ne demek bılıyorsunuz ama bu karı ıcın dağa guzel fılımler cekılebılırdı aklımda sımsıden 3 seneryo yazdım bıle gıse rekoru yapardı emın olun
Filme gitme amacım çok farklıydı fragmandan dolayı fakat filme girince biraz zamanda geçince ağızlarındaki baklayı çıkarttılar hemen.Film tamamen Darwin'in teorisi konusu üzerine kurulmuş.Yani insanların maymunların soyundan geldiğine ve hiçbir din olmadığı üzerine yapılmış basit bir film.Zaten bütçesiylede basit olduğu her halinden belli.Hayatımda gittiğim en saçma filmdi.Özellikle Lucy'nin adamları havaya kaldırması yani yerçekimini kullanması,adamların havadayken sanki birşey yapabileceklermiş gibi hareketleri,ayrıca filmde birçok reklam yapılması,Peugeot,Sony ve daha sayamadığımız küçük ayrıntılar.Bu film yerine ninja kaplumbağalara gidin daha iyi ..