4,1
Lucy hakkında görüşlerin ?
20 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Herkesin izlemesi gereken bir film tabi asiri dinci ve gelisime arastirmaya sorgulamaya gunah gozuyle bakanlar haric.. Biraz arastirdiginiz zaman aslinda filmin gayet mantikli konulari isledigini gorebilirsiniz. Insan beyni bilinenin aksine cok buyuk bir guc icerir. Lucy filmide gayet mantikli bir sekilde aslinda neler yapabiliriz konusunda durmus ki bence gayette basarili bir aktarim olmus..ateist filmi diye dusunenler en basitinden sunu bi oturup dusunun insan bazen istemedende olsa beyninin bazi fonksiyonlarini kullanabiliyor "nazar" diye birsey var ve bunu hepimiz biliyoruz. Sadece bakislarla bile karsindaki insanin basinin agirmasina sebebiyet vermek.. Ha diyorsanizki arkadasim sen yanlis dusunuyorsun diye o zaman aciklamasini yapin bana. Saygilar...
3 Ekim 2015 tarihinde eklendi
Senaryo ve fikir çok güzel. Daha iyi bir anlatım daha iyi olurdu. Senaryo biraz harcamış sanırım. Ama yinede izlenir ve devamında çekilebilir mi die şöyle bir düşünülür..
30 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
Efektler vs güzel başlangıç ve işleyişte evet ama bitiş çok fazla abartı ve saçma geldi açıkçası sevmedim :)
30 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
iyi denebilecek bir film. seyretmek birşey kaybettirmez ama çok fazla beklentide olmamak gerek sanırım.
zihnin %100 ünü kullanabilmeyi isteyip istemediğimi sorgulatması konuyu iyi incelediklerini gösterdi bana diyebiirim. aksiyona gelince o konuda sınıfta kaldı resmen. aksiyon sahneleri Nikita ve Jeanne D’Arc da ki performansından uzak bir Luc Besson vardı bu filmde...
11 Eylül 2014 tarihinde eklendi
Film'i soluksuz izledim. Hele o son sahne film bittikten sonra bile salonda 5 10 dakikalık bir sessizlik çöktü ve kimse yerinden kalkmadı. Gerçekten çok etkileyici bir yapıt olmuş ama biraz daha uzun olabilirdi. Sonuçta İnsan düşününce aslında gerçekten de mantıksız gelmiyor. Madde ve Zaman kavramı yok olursa, o ilk varoluşu bilebiliriz oraya beynimizin o derinliklerine ulaşabiliriz ama Madde ve Zamanın da şuan yok olması imkansız gibi görülüyor.
3 Eylül 2014 tarihinde eklendi
cok güzel ve anlamlı film ısrarla izlemenizi tavsiye ederim..!!
17 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
Fantastik filmlerden hoşlandığımı bilirdim matriks den sonra soluksuz ilediğim filimlerden biri olmayı başardı
tavsiye ederim
31 Aralık 2019 tarihinde eklendi
Lucy ile ilgili çok fazla olumsuz yorum olması filmi izleyip izlememe konusunda beni kararsız bırakmıştı. Filmi izlemeye karar verdim iyiki de izlemişim. İnsanın fiziksel ve zihinsel sınırı nereye kadardır? Bunu sorgulamamızı sağlayan güzel bir bilimkurgu filmi olmuş.
5 Eylül 2014 tarihinde eklendi
Lucy'nin tek eksisi, zaman zaman kolay heyecan sahneleri (gereksiz yere vurulan taksici gibi) kullanmış olması. Bunları atlayarak seyrettiğimizde Lucy, tasavvuf üzerine ciddi bir çalışma. Beynin kullanım yüzdesi, tasavvuftaki aşamalara analoji (benzetme) yapılmış. Seyirciyi sıkmamak için fikirlerin izahatine girmiyor, cümlelerin altları çizmiyor. Seyirci ancak konuyu kendisi bilirse, gerçekte neyin anlatıldığını takip edebiliyor. Bununla beraber fikirler, kendine ait kavramların dört dörtlük yerine oturtulmuş haliyle anlatılıyor ve insanın yüreğine dokunmayı başaran, filmden sonra uzun uzun düşüneceğimiz, kendi hayatımızda karşılıklarını bulacağımız, dönüştürücü bir güce sahip bir şölen halinde sunuluyor. Lucy'nin mafya liderinin odasını bastığı andan itibaren tek cümlesi boşa değil, nefsin merhalelerini sırayla ve detayla tanımlamak için.

Matrix soruyu derinlemesine sormuş, cevabı yüzeyden vererek geçmişti. Lucy ise soruyu yüzeyden geçerek cevabı alabildiğine derinleştiriyor.

Mutlaka sinemada seyredilmesini ve tekrarının yapılmasını öneririm.
7 Kasım 2020 tarihinde eklendi
Baş rollerinde en kaliteli oyunculkar var bu kadar iyi oyuncuyu bir arada her zaman bulamayız Kodro mükemmel konu mükemmel ama ben beyenmedim tercih sizin boş vaktiniz varsa izleyin
25 Ocak 2020 tarihinde eklendi

Aslında içimden geçenleri linkteki arkadaş yazmış ..Dahası (filmi 5 kez ard arda izleyen biri olarak/irdeleriseniz) insanları bu tür maddelere yakilastrma,insanın maymundan geldiğine (Darwinizm) inandirma,zaman yok psikolojisi,Allah yok herinsan bir tanrıdır psikolojisi,herşey biziz psikolojisi,öldürmek yoketmek psikoljisi (ki artık okadar bayağı hale geldiki herhangi bir sitede katillere dahi "elit suikastçı" diye yazılır film osekilde tanıtılır hale geldi) çok üzücü ..bufilmin birkaç sitede yorumlarını okudum ki niklerinden genç arkadaş oldukları belli ..üzülüyorum gerçekten bukadar basite indirgenmesi ne bu tür filmlerin ..hem para kazanıyorlar biZden hemde tüm düşüncelerimizi alassagi ediyorlar..! Ki zaman ile filmde olduğu gibi %100 değişime ugruyoruz..maalesef..çocuklarınıza izletmemeniz temennisi ile..!
17 Ağustos 2023 tarihinde eklendi
Film başta gerçekten güzel gidiyordu. Merak uyandırmaya başlamıştı. Ama sonlara yaklaştıkça sanki biraz şaçmalamaya başladı. Çoğu şey görüntü yoluyla anlatılmaya çalışıldı ve filmde kopukluk yaşanmaya başladı.
Bunu dışında konusu çok güzel ama bu kadar uçsuz bucaksız bir konunun altından kalkamamışlar sanki. Yinede izlenir mi: izlenilebilir. Diğer bilim kurgulara nazaran daha izlenilebilir bir film. Tabiiki bundan çok daha iyi bilim kurgu filmleri de var.
11 Eylül 2014 tarihinde eklendi
Biraz "Nikita" biraz "Beşinci Güç" ve karşınızda LUCY. Eleştirmenlerin oyunculuk seviyesini düşük bulduğu Scarlett aslında filmde tam bir gövde gösterisi yapıyor. Filmde Luc Besson'ın her filminden enstantaneler bulabilirsiniz. Son zamanlarda soluksuz izledigim filmlerden birisi daha diyorum ve sizi sinema salonlarina davet ediyorum. İyi seyirler ...
31 Ocak 2015 tarihinde eklendi
ilginç, iyi ve farklı bir fikirden hareketle yola çıkan ama sonu iyi kotarılamamış fakat buna rağmen yine de kesinlikle izlenmeye değer kaliteli bir film.
20 Kasım 2019 tarihinde eklendi
Begendim ya ben bu filmi. Surukleyici ayni zamanda etkileyici tansiyon bi an bile dusmuyo. Filmin adina bakinca romantik komedi filan saniyo insan aslida bambaska tavsiye edebilecegim bir film