Alternative Arts
23 Ocak 2024 tarihinde eklendi
Hayatta kalmak için kolunuzdan vazgeçer misiniz? Bunu uyusturmadan canlı canlı yapabilr misiniz? Bilmiyorum ama o sahneleri izlemeye cesaret edemedim. Film kanyon icinde kolunun üzerinde bir kayanin olduğu yerde bir kişiyle çekilmiş ama hiç sıkılmadan izliyorsunuz. Halisilasyonlari kendi kendine konuşmaları, jest ve mimikleriyle James Franco'nun oyunculuğu mükemmel.
Filmin çok kaliteli olduğunu söyleyemem lakin bana hitap eden bir çok seyin olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle abd kanyonlarında gezi yapmak benimde hayalim. Onun dışında tutsak olmanın ne kadar kötü olduğunu bende yakın zamanda yaşadım, bunun içindir ki filmin sonunda kalabalik insanları, özgürlük ve yaşama dair kısa videoların gösteriliyor olmasını çok başarılı ve önemli bir ayrıntı olarak görüyorum. Sivil bir şekilde dışarı çıkıp sokaklarda yürüyerek insanların içine karışmak paha biçilemez bir şey. Özgür bir şekilde yaşamın tadına varmak gerçekten inanılmaz derecede güzel. Bunu tutsak olduğumuz zaman daha iyi anlıyoruz. Bu yüzden filmi izlediğime pişman değilim. İçinde bir çok mesaj barındıran, lakin işleniș bakımından orta düzeyde bir film diyebilirim.
İlgilisine hoş bir film. Yani herkes bitirmez bu filmi, sıkılıp bırakan da çok olur ama bir o kadar da gözlerini ayırmadan seyreden de çok olur. Ben seven taraftayım ve ilgilisine kesinlikle öneririm.
Yalnızlık... pişmanlık... özlem... insan elindekileri kaybettiği zaman anlıyor değerini. Sevdiklerimizin kıymetini anlamak için illa bi kanyonda sıkışmamız mı gerekiyor? Kahramanımız bu pişmanlığı çok güzel yansıtmış. Örümcek adam filminde nefret etmiştim James Franco'dan ama bu filmde hayran oldum. Süper bi iş çıkarmış. Film zaten gerçek bi hikaye olduğu için her türlü izlenmeli. Konusu hakkında yorum yapmaya gerek yok. Oyunculuk sesler ve sahneler çok iyiydi. Ayağını güneşe doğru uzatıp ısıtmaya çalışması çok şey anlatan bi sahneydi. Bu filmi izleyin çok iyi
Bir süredir izlenecekler listemde bulunan filmi sonunda izledim :) Etkilendiğimi söylemekten alıkoyamıyorum kendimi. Kameraman objektiflerine yansıttıklarıyla zaman zaman hayran bıraktı. Çok etkileyici görsel unsurlar vardı. Aslında filmin bütününü kapsayan esas olayın, -kayaya sıkışma macerasını-izlerken " bu kadar basit olmamalıydı " dedim kendi kendime. Ama gerek oyunculuk gerek akıcılık olsun bunun üstünü örtmeye yetti (en azından benim için ). Buried ve İnto the Wild filmlerini zaman zaman anımsatan bir film olsa da ayrı bir tadı vardı benim için. Yapmak istediklerimi, belki de hayallerimi düşleyen bir ana karaktere sahip olması bunun en büyük etkeni oldu. Bir çocuğun hayali, bir gencin atmak üzere olduğu adımı ve bir yaşlının pişmanlığı olabilecek bir film. Şu an izlediğim için kendimi şanslı hissediyorum. 127 saatin bir ömür olduğu ve bu maceranın 94 dakikaya sığdırıldığı bir yaşanmışlığa tanık oluyoruz. Hiç düşünmeden izleyin derim. Şimdiden keyifli seyirler :)
127 Hours, oldukça gerçekçi bir şekilde hayatta kalma mücadelesi veren bir adamın hikayesini anlatıyor. Gerçekçi demek yanlış olur çünkü bu gerçek bir hikayeden uyarlanma zaten. Beyazperdeye de başarılı bir şekilde uyarlamışlar bu filmi.
Film, Aron Ralston'ın başından geçenleri anlatıyor. Aron, hep gezen biridir ve bir gün bir kanyonda gezerken ayağı kayar ve kolu bir kayaya sıkışır. Aron, kayadan kurtulmaya çalışmaya çalışır.
James Franco, çok iyi bir şekilde oynamış bu filmde. Aron'ın zor anlarını vesaire çok gerçekçi canlandırmış.
Aslında ne diyebilirim ki? Oldukça etkileyici bir film olmuş. Seyirciyi sıkmayan, aksine her saniyesini heyecanla izlettiren bir film olmuş. Tavsiye ederim. 3.5/5
127 Saat Filmi İnto The Wild dalında bir film bu tarz filmlere bayılıyorum benim yapmak istediklerimi anlatıyorlar hep filmin başında. İzlerken çoğu kez kendimi onun yerinde hissettim, filmi yaşadım diyebilirim.
James Franco'nun performansı kesinlikle müthişti, tek kişilik performansıyla filmi çok iyi bir yere taşımış.. Ayrıca senaristin ve görüntü yönetmeninin başarısı da çok bariz, kullandıkları efektlerle ve görsellerle sanki kendim de aynı duyguları yaşıyormuşum, onun konumundaymışım gibi etkilendim. Kesinlikle izleyin derim
Aslında tek kişilik performansı ile asla sıkmıyor film. Zaman zaman kendinizi onun yerine koyabiliyorsunuz. Ama dram yönü ağır basmıyor. Bir eksiklik var filmde.