facebook kuruluş ve büyüme hikayesi. Ortaklar büyük paralar. Çıkar ilşkileri falan filan. Ne kadar gerçektir ne kadarı kurgudur bilinmez ama gerçek hikaye. Kurgu seneryo oyunculuk sürükleyicilik hepsi iyi denebilir. Biraz durağan ama bu konuda ona da yapacak bir şey yok.. iiyi bir çalışma olmuş bence 10 / 85
Facebook kullanıyorum ancak, fazla anlam yüklemiyorum. Sonuçta tüm insanlığa fayda sağlamış bir icat değil. Çerez niyetine izlenebilir bir film yapılmış bunun üzerine o kadar.
filmde sadece avukatların toplantı sahnesi ve ortağını kovan bir şirket kurucusu film den aklımda kalan sadece bunlar izledikten sonra konu neydi lan diye düşündüm hikaye ağır ve yavaş anlaşılmaz şekilde ilerliyor 1 puan bile etmez bir film izlenmemeli boşa zaman kaybı
Aaron Sorkin'in en iyi senaryo dalında tek oscar'ını aldığı bu yapım bir nevi otobiyografi niteliğinde. Harvard mezunu Ben Mezrich'in yine Harvard'lı "facebook" mucidi Mark Zuckerberg'in nasıl ve ne şekilde zengin olduğunu konu alan ve çok satanlar listesinde 1 numara olan kitabı "Kazara Milyarder:Facebook'un bulunuşu" adlı kitabını Sorkinizm tarzıyla yani çok hızlı konuşmaların yer aldığı senaryosu ve Jesse Eisenberg'in cool oyunculuğu ile birlikte izlenilesi bir film olduğu aşikar. Kampüste her daim terlik, şort ve sweat-shirt üçlemesi ile gezen şapşal birinin bu konuma keskin zekası, fırsatçılığı ve Napster'in kurucusu ünlü hacker Sean Parker ile tanışmasının onun için bir şans olduğunu görüyoruz. Winklevoss kardeşlerin fikrinden yola çıkarak kendi programını geliştirmesi ve Eduardo Saverin adındaki Brezilya'lı zengin sınıf arkadaşının maddi olanakları ile yırtması facebook gibi günümüzde 100 milyar $ gibi bir marka değerine sebebiyet veriyor. Jesse Eisenberg'in Mark Zuckerberg'e sima ve fizik olarak benzemesi oyunculuğu ile birleşince harika olmuş. Yalnız o kadar hızlı konuşuluyor ki altyazılı olarak izlerken 2 saatlik film; altyazıları idrak edebilmek için devamlı durdurulunca film 3 saati bulabiliyor. 1.5 milyar insanın abonesi olduğu Facebook sayesinde Mark Zuckerberg 41 milyar $ gibi bir servetle dünyanın en zengin 15. insanı olmuş durumda. Programcı sınıf arkadaşı Dustin Moskovitz 10 milyar $ ve yollarını ayırdığı E. Saverin 6 milyar $ ile dünya zenginleri arasında yerlerini almış durumdalar. Dikkat çeken bir detay; facebook kurucularının çoğunluğu yahudi. Mark Zuckerberg'i oynayan Jesse Eisenberg ve senarist Aaron Sorkin'de yahudi. Her ne kadar kendilerini secular yahudi yani dinlerine bağlılıklarının pek olmadığını dile getirselerde sonuçta birlik içinde çalışan bir topluluklar. Facebook kültürünün nasıl bu hale geldiğini merak edenler için izlenmelik.
Üniversite de arkadaşları ile eğlenmek amaçlı siteler yapan gencin, dünyanın en genç milyarderi olma yolundaki yolculuğu...
Mark Zuckerberg, takdir edilesi ve ders alınması gerekilen bir başarı hikayesi. Film insana bir neden ben de olamayayım diye sorgulattırıyor. Çünkü, görüyorsunuz, basit bir fikir den çıkıyor. Arkadaş ortamında çıkan bir fikir dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan Facebook'a dönüşüyor. Evet bu yüzden soruyorum. Neden bir Türk olamasın ? Yine filmde geçen bir başarı hikayesi, gerçi sonu kötü biten bir hikayeymiş o sanırım Victorias Secret. Herhangi bir fikir bir anda ortaya çıkıyor. Başta kimse o hale geleceğini tahmin edemez ama önemli olan o işin arkasından gitmek. Yapmak istediğiniz işin peşini bırakmamalısınız. Böyle insanlar bir anda zengin olmuyor. Biraz kafa çalıştırıp, insan psikolojisini iyi analiz edip, asıl bir şey yapmak istediğinizi kafanızda kurduysanız, o işin gerisi de gelir.
David Fincher yine usta işi bir film çıkarmış. Filmi uzun zamandır bekletiyordum. Bugüne kısmetmiş. Fincher'ın ortalamanın altında filmi yok. Hatta bütün filmleri gerçekten belli bir seviyenin üstünde. Giriş kısımındaki konuşma, çekimleri, olayların birbirleri ile bağlantısı, farklı bir biçimde anlatılış şekli her yönüyle izlenmesi gereken bir film. İzlerken son derece keyif veren bir yapım. Ayrıca oyunculuklar da oldukça iyiydi. İyi seyirler... 7.9/10
Sosyal Ağ, başından sonuna kadar hiç sıkmadan kendini izlettiren olukça başarılı bir biyografi filmi. Burada Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'ün hayatı anlatılmış ve oldukça başarılı işlenmiş. Jeese Eisenberg, Andrew Garfield ve Justin Timberlake hiç umulmadık ve muhteşem bir performans sergilemişler ayrıca bu üçlüyü beyazperdede de görmek ayrı bir zevk. Burada bir yükselişi fakat bu yükselişi gerçekleştirmek için nelerin ortaya koyulabileceğini (arkadaşlık, hayat vb.) anlatıyor film. Facebook'un sadece küçük bir fikirden ne kadar büyük bir internet sitesine dönüşümünü gösteriyor bir yandan da film. Biyografi veya bu tarz filmleri sevenlerin bayılacağı bir film çıkmış ortaya. Sıkmadan izlettiren bir film. 4/5
Kötü film olmasa da genel olarak seyircinin ''seveceği'' bir film değil ''The Social Network''.Her ne kadar İnternet'in en büyük icatlarından olsa da konu çok ilgi çekici durmuyor en başta.Buna senaryodaki çok fazla ve seri diyalogları da ekleyince özellikle filmi altyazılı izleyenler bittikten sonra sıkı bir maratondan çıkmış gibi hissedebilirler kendilerini.Bu özelliği filme konsantre olamamaya,filmin içine girememeye neden olmuş,oldukça yabancılaşıyoruz filme bu yüzden.Oyunculuklar üst düzeyde tabii,sonuçta bu bir David Fincher filmi ama bu seferki için ''tam olmamış'' desek derdimizi ifade etmiş oluruz sanırım.
Sosyal Ağ film olarak akıcı ve güzel bir film ,gerci sinematik olarak anlatımı begenmesemde kendisini izleyiciiye bağlayabilen bir yapım olmuş.. ben filmden ziyade konu hakkında daha doğrusu filmde olup bitenlerden gercek hayata bir ayna tutmak istiyorum ..
filmi izledikten sonra resmen ürperdim .her zman basma kalıp yahudiler hakkında komplo teorileri üretilir . bu filmi seyrettikten sonra bu teorilerin perçinlendiğini söylemek istiyorum.. harvard dunyayı yonetenlerin mezun oldugu bir okul ve burada da yahudi öğrenci kulüpleri mevcut.facebook un kurucusu mark abi ve bütün kurucu üyeler yahudi.. hatta soverin denilen herifin yani face kurulurken uzaklaştırılan soverin de bir yahudi.. babası brezilya da petrol tüccarı.. facebook un da renkleri de bir hayli ilginc .. mark abii filmi seyrettikten sonra yaptığı yorum da film gayet başarılı ama facebook un kurulma amacı basit bir kızdan ayrılma meselesine indrgenmiş olması beni şaşırttı demesi insanın aklına şunu getiriyo peki facebook hangi amaçla kuruldu???
Oscari hakedecek olan film degil elbet. Ne kadari dogru veya gerçeklerin ne kadarlik kismini filme yansittilar bu da önemli degil. Sadece facebook kurucusunu bu denli gözlerinde büyütüp hakkinda film yapmalari.
hemen hemen hepimizin üye olduğu facebookun kuruluşunu öğrenmemizi sağlayan yararlı bir film.Olağanüstü,oskarlık bir yapım değil ama güzel olmuş hani aslında bir anlamda zuckerberg denilen çocuğun arkadaşlarına falan attığı kazıkları da görmüş olduk.8/10