Daha önce izlediğiniz Uzaylı içerikli filmlerin dışında tutarak izleyin bu filmi. Çekimler amatör kamera ile çekilmiş gibi, izlerken biraz yorabilir ama gerçekten iyi bir film olmuş.
Distirct 9, bir bilimkurgu filmi ve başarılı. Fakat yılların en iyi bilimkurgu filmi ünvanı bu filme bir numara büyük gelecek bence.
Öncelikle filmin konusu şöyle: Günümüzden yaklaşım 20 yıl önce uzaylılar 9. bölge isimli bir yerde gemileri bozulduğu için dünyada yaşarlar. İnsanlar ise bu uzaylı meselesinden rahatsız olduğu için MNU isimli bir şirket kurar. Bir gün uzaylıları tahliye etmeleri için bir görev düzenlenir ve görevin başında MNU'dan Wikus van der Merve vardır.
Asında filmin yaklaşık ilk 40 dakikası bir belgeselmiş gibi gösteriliyor bizlere. Bu sayede de film şaşırtıcı bir şekilde etkileyici bir atmosfer kuruyor kendine. Gerisi ise azıcık bilindik fakat sürükleyici ve heyecanlı.
Filmin başrolünde son zamanlarda Malefiz ve Elysium gibi filmlerden hatırlayacağımız Sharlto Copley var. Sharlto bu filmde daha bir samimi ve gerçekçi bir oyunculuk çıkarmış, başarılı bir performans sergilemiş.
Filmin yönetmeni ise Elysium ile ünlenen Neill Blomkamp. Bu onun en iyi filmi olmuş bence. Bunun da en büyük etkeni 30 milyon dolarlık biraz manidar bir bütçeye rağmen ortaya çok gerçekçi bir film sunması bence.
District 9, bilimkurgu-aksiyon hayranlarını tatmin eden, sürükleyici bir film kısaca. Tam olarak bekleneni pek vermese de başarılı bir film olmuş bence. İzlenebilir. 3.5/5
İnsanlık bu kadar yardımsever olmaz diye düşünüyorum ben açıkçası ve evet bence de film mantıksızlıklar silsilesi :D Beğenenleri de olduğundan onlara da saygım sonsuz tabi. Ama olmamış yahu.
Uzay ve uzaylılarla ilgili pek çok film izledim ama uzaylı olmanın psikolojisini, dışlanışını böylesi sergileyen başka bir filme rastlamadım. Uzaylılar ya düşmandır, saldırgandır, güçlüdür, yok eder, ya da dosttur ve iletişim kurar. Ama bu filmde uzaylılar insanlaştırılıyor ve insanlığın yaşadığı – yaşattığı tüm acizliği öğreniyor. Film süresince bunu yadırgamıyoruz da üstelik.
Uzaylılar bir çok filmde farklı şekillerde karşımıza çıkmaktadır. Senaryosu bence gayet başarılı. İnsan ırkının dünyadaki en kirli ve çıkarları için herşey iyapabilecek potansiyali olduğu mesajını da vermekten çekinmeyen bir film. Çok fazla film izleye birisi değilim fakat bu filmi geç izlediğim pişmanlık duymuyor da değilim...
Bilim-kurgu filmlerinin arasında önemli bir yer alacağını düşünüyorum. Uzaydan gelen karides diye adlandırılan yaratıkların dünyada bir koloni halinde yaşaması ve ülkenin o uzaylılar hakkında yaptığı araştırmalar. Çok bilim-kurgu filmi gördüm ama bu en iyilerinden biri. Bütçesi çok olmamasına rağmen bir belgesel niteliğinde çekilmiş olması beni etkiledi
filmin konusu ve işleyişi güzel biraz durağan olsada sizi sıkmakla sıkmamak arasında bırakıyor ama bunun en büyük sebebi oyuncu seçimleri diyebilirim daha iyi oyuncularda iyi bişey çıkabilirmiş ama izlenebilir pişman olmazsınız iyi seyirler...
Değişik bir uzaylı filmi olmuş,hatta baya bir değişik.Bu sefer gaddar olan taraf insanoğlu olmuş.Filmde uzaylıların tarafını tuttum ;) .Devamı gelecek gibi duruyor.Başrol oyuncusunu saymazsak çok güzel bir film.
Özgün bir o kadar çok farklı bir senaryo. Şimdiye kadar izlediğiniz uzaylı filmlerden çok farklı olduğunu söylemek yalnış olmaz. Bilim-kurgu ve dramın bir filmde bu denli uyum içerisinde olması filmi daha güzel ve izlenebilir kılıyor. Olağandışı senaryo olmasına rağmen gerçekçi bir atmosferde geçen film bence sonunu merak ettirdiriyor. Filmin çocukça ve saçmalıktan ibaret olduğunu söyleyen bazı yorumcular Titanik filminin gemicilik mantığıyla izlenmesi ile aynı mantık ile izlemeleri filmden zevk almamasına yol açtığını düşünüyorum. Filmin izlenmesi içtenlikle tavsiye edilir. 8/10
son iki üç yoruma katılmıyorum. beyazperde ve imdb puanı 8 olan ve kesinlikle bu puanı sonuna kadar hakeden bir film. eğer izlemediyseniz gidin izleyin. müthiş bir dram-bilimkurgu filmi. izlediğiniz bilim kurgulardan çok farklı olduğunu göreceksiniz. tek eleştirilecek yanı ilk yarım saatteki belgesel havası. buna gerek yoktu bence ama daha sonra aksiyon başlıyor ve mükemmel bir film haline geliyor. notum 8.5/10
Filmin,bilim-kurgu olayına birşeyler kattığı kesin.Daha önce denenmemiş,farklı bir tarzı var,ona da tamam.İzledim,sıkılmadım,beğendim de denebilir.Ama 8 puan olayında bir durmak lazım.Çünkü filmin eksileri ve mantıksızlıkları da az değil...6/10