Lykan
31 Mart 2010 tarihinde eklendi
Yahu bir bilim kurgu hayranı olarak bu filme 10 üzerinden 1 verdim izlerken çok sıkıldım midem bulandı bu nasıl bilim kurgu uzaylılar sanki tutsak edilmiş çok basit bi senaryo nasıl 8 alıyor anlamadım...
gerçekten aynı filmi izledik valla bisey demiyorum.Oscara aday oldu diye güzel olmak zorunda değil ya !!!!! Yada burda sadece olumlu yorumların yayınlamasına izin veriliyo olumsuz yazanlarınkine izin verilmiyo !!!
bilimkurgu türünü hiç sevmem ancak bu film türünden bazı yönleriyle ayrılıyor. filmdeki röportaj bölümleri gerçekçi bir hava katıyor filme. izlerken sıkmıyor insanı senaryosu da farklı ve iyiydi. 7.5/10
Sağlam bir bilimkurgu. Konusu tarzı farklı. Sürükleyici. Aksiyon bol. Uzaylıların şekli pek sarmadı beni o kadar :) Allah kimseyi aç gözlü insanoğlunu elini düşürmesin dedirtecek tarzda. Hadi iyi seyirler.
İlk 15 dakka haber kanalı seyrediyomuş gibiydi ama sonra super aksiyon sahneleri olan bi film seyrettim.Uzaylılar filmde karides diyolardı cok gercekçiydi.Ayrıca filmin afrikida geçiyo olması da filmin daha iyi olmasını saglamış..
Klasikleşmiş 9 veya 59.bölge filmlerinden farklı olmuş. Bu durum izlenirliğini de arttırıyor. Sharlto Copleyin çok iyi bir iş çıkardığını belirteyim. Başlangıçta aman işte uzaylı filmi diye bakmıştım lakin Dünyalı Filmi olduğunu gördüm. Umarım bir gün gerçekten uzaylılar dünyalıların eline düşmez. Filmdeki kıssadan hisse bu... 8
Öncelikle özgün bir film olduğunu ve orijinal bir senaryonun filme hayat verdiğini, sıra dışı film izlemek isteyenlere ilaç gibi geleceğini not düşmek isterim. Bilimkurgu türüne yeni bir soluk getireceği kesin bence. İnce belli, karidese benzeyen, hemen hemen insan boyutunda, uzaylı yaratıkların dünyayı istilası ve Güney Afrika da District 9 bölgesine saldırmaları sıra dışı bir biçimde konu edilmiş. İlginç bir seyirlik olduğu kesin. Filmin başındaki ve sonundaki çekim teknikleri de sıkça rastlamadığım tekniklerdi ayrıca bu çok hoşuma gitti. Bunun yanında konuyla alakalı yada az çok bilgisi olan kişilerle yapılmış röportajlarda baya bir ilgi çekiciydi benim için. Filmde ilk yarım saat müthiş keyif aldım tabiî ki filmin genel olarak bende yarattığı izlenim olumluydu ama ilk yarım saat başka bir keyif verdi bana. Uzaylı silahlarıyla paramparça olan (adeta domatesi ezince parçalanması ve püre haline gelmesi gibi paramparça olan) insanlar filme ilginç ve sıra dışı bir yön katmış. Uzaylı baba oğlun mücadelesi de duygusal boyutta kendini hissettirdi bana yani film bile olsa onların ölmemesini istedim. Yavru uzaylının karidese benzemesine rağmen aynen küçük bir çocuk gibi hareket etmesi, çok şirin oluşu, ilginç hal ve hareketleri buna etkendi belkide?
farklı bir film,farklı bir bilimkurgu.belki de öncü bir yapım.bunu zaman gösterecek.akıllıca bir fikirden yola çıkılmış,genç ve stüdyoların çoktan peşinde koşmaya başladığı blomkamp filmin başında da vurguladığı üzere manhattan,washington,ya da işte londra gibi dünya kapitalleri yani bu tarz filmlerin her zaman başrolünde yer alan şehirler yerine kendi ülkesini tercih ediyor.ilk saniyelerden itibaren farklı ve ilgi çekici bir film olacağı belli.son saniyesine kadar da böyle ilerliyor.başlarda pek beğenmeyeceğimi sansam da bence kesin olan bir şey var ki o da yönetmenin filmin ikinci yarısında tavan yapan bir grafik sergilediği.bir iki ufak pürüz dışında filmin belli başlı sorunu yok,oyuncular da tanınmamış ama iyi oyuncular,üzerlerine düşeni yapıyorlar.filmin finali de farklı diyebiliriz.oscarı kesinlikle kazanmalı diyebileceğim bir film değil kendi açımdan,fakat adaylar arasında olmayı hak ettiği kesin.
6.5 gblık filimi indirmem yaklaşık bi 10 günümü aldı, birçok sefer elim delete tuşundan geri döndü, fakat izleyince anladım ki hayatımın en büyük hatasını yapmak bir tuşa basmak kadar kolaymış :)
Öncelikle sıradışı bir çekim tarzında olması başlarda birçok filim izleyicisine göre itici gelebilir, fakat bu; filimin orjinal olmasını sağlamış ve birçok yorumda da belirtildiği gibi olaya çok etkileyici bir biçimde gerçeklik hissi katmış.
Filim izleyiciye hikayeyi sunana dek çoğunlukla çift zamanlı olarak gelişiyor ve bölüm bölüm konu ile direkt yada dolaylı olarak ilişkili olan kişilerin; olayların sonrasındaki yorumlarını röportaj havasında sunuyor. Yorum yapan bazı arkadaşlar filimin başından sonuna kadar belgesel şeklinde çekildiğini lanse etmişler fakat bu yorumlar biraz basite kaçmış, olayın içeriği işlenirken, yani aksiyon sahneleri belgesel havasında el kamerası ile çekilmemiş ve buna karşın o sahnelerin gerçekçiliği de sıradışı bir şekilde en az metin kısmı kadar etkileyici bir gerçeklikle sunulmuş. Burada "aksiyon sahneleri" dediğimde aklınıza Live Die Hard filimindeki gibi klasik yapmacık ve abartı aksiyon sahneleri gelebilir; İşte ben de tam olarak bunu işaret ediyorum; bir belgesel izlediğinizi ve bir aslanın ceylanı yakalayıp parçaladığını gözünüzün önüne getirin. Sözünü ettiğim gerçekçilik tam olarak bu.. Adamların uzaylı silahlayırla domates püresi gibi parçalanması :)
bir bilim-kurgu filimi (bilim-kurgu olarak kısıtlıyorum çünkü gerilim türündeki bir filimde buna benzer bir çekim tekniği kullanıldığına şahit olmuştum) olarak çekim tekniği açısından orjinal olmasının yanında senaryo olarak da çok özgün bir yapıt.
son olarak bir noktaya daha değinmek istiyorum, yine yorum yapan arkadaşlardan birisi filimde konuşulan ingilizce aksanının çok kötü olduğuna değinmiş.. aksanı itici bulan arkadaşların bu filimde olduğu gibi yine olayın Afrikada geçtiği bir diğer filim olan blood diamond filimini izlemesini tavsiye ederim, eminim ki oyuncuların bu aksanı kendi kafalarına göre uydurmadığını göreceklerdir. Aksan mükemmeldi.. Wikus Van De Merwe ve Koobus Venter rolündeki oyuncuların performansları da çok iyiydi.
devamını sabırsızlıkla bekleyeceğiniz bir filim olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. 9/10
Bir yorumcu arkadaşın dediği gibi aslında bir çok mantık hatası mevcut yalnız özellikle çekimi ve farklı senaryosu ile beğeni toplayabilecek bir film. Aksiyondan öte kurgu için izlenebilir.
Mantık hatası çoktu. Örneğin uzaylılar kedi maması almak için silahlarını satacaklarına neden silahlarını kullanıp zorla almıyorlar. Nede olsa çok etkili silahları var. Yada hep kötü muamele görüyorlar öldürülüyorlar neden kendi silahlarıyla isyan etmiyorlar hiç. Bizim türkler böyle bir şey yapsayı. Yapamazlarda hadi yapsalardı. Hemen bir sürü hata bulurlardı izleyiciler. Ama her ne hikmetse amerikalılar yapınca her şey mantıklı geliyor bizimkilere.
filmin oscar adaylığından sonra 2. yorumum. bu film kesinlikle son yıllardaki en ozgün bilim kurgu filmidir. bu tarz fikirleri spielbergten beklerdik ama o eski filmleri yeniden çevirmeye devam etsin en iyisi.
Film çok iyiydi.Belgesel tarzı yapılmış ve olaylar çok güzel kurgulanmış. Dram gibi izleyiciye beğendirme kaygısı taşıyan etmenler zorla konuya adapte edilmeye çalışılmamış. Herşey apaçık devam ediyo. Siz izliyor ve karar eriyosunuz. Ayrıca o başroldeki adam bi film için oldukça orijinaldi:)(filmin içinden küçük bi yorum,Kedi maması fikri ise çok ilginç:) 10bin kedi maması diyo, sonra tamam 100 olsun hemen olsun diyodu oraya bayağı güldüm:D)