4,4
Kabadayı hakkında görüşlerin ?
23 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Şener Şen ve Kenan İmirzalıoğlu o kadar mükemmellerki,film onların sayesinde akıp gidiyor resmen..Türk sineması adına umut veren bir yapım olmuş..Tabiki baştaki iki isminde etkisiyle..
16 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Bardağın dolu tarafına baktığınızda bile Eşkiya ve Gönül yarası’nın gölgesinde kaldığını düşünüyorum.Şener Şen’e hepimiz gibi büyük saygı duyuyorum ancak bence filmde vasatı aşamamış.Kenan İmirzalıoğlu ise yeni kuşağın bir numarası olduğunu ispatlamış.Son yıllarda özellikle Deli Yürek ve Kurtlar Vadisi dizilerine gelen ’özendirici’ eleştirilerinden sakınmak için sanki karakterler biraz kartonlaştırılmış.Ama yinede izleyin eksiklerine rağmen sinemamızda birileri sadece para kazanmayı düşünmeden birşeyler yapmaya çalışıyorlar çünkü...
14 Aralık 2007 tarihinde eklendi
..Yapimci olarak 1996 tarihli "Eskiya" ile adini duyuran Omer Vargi, iki sene sonra "Hersey Cok Guzel Olacak" ile yonetmenlik koltuguna gecerek seyircilere mutevazi, eli yuzu duzgun keyifli bir film armagan ederken Cem Yilmaz'in da sinemada onunu acmasina on ayak olmustu bi bakima. Ardindan 2003 tarihli "Insaat" cok genis bir kitleye seslenemedi kuskusuz, oyunculari ve konusu geregi pek ilgi gormeden sessiz sedasiz oynamisti adeta, ancak Vargi yine de tek bir insaatta gecen hikayede kimi yerleri sarksa da, Sevket Coruh'un yildizini parlatan seyirlik bir film cikartmisti ortaya. Ucuncu sinema filmi "Kabadayi" ise, kuskusuz ki Omer Vargi'nin su ana kadarki filmografisinin en goze batacak projesi. Cunku bir taraftan sinemamizin en iyi senarist-yonetmenlerinden Yavuz Turgul, "Gonul Yarasi"nin ardindan yazdigi ilk senaryosunu Vargi'nin ellerine teslim ederken, diger taraftan Turk sinemasinda yasayan bir efsane konumuna denk dusen, her yeni filmi iple cekilen Sener Sen genc kusagin yetenekli aktorlerinden Kenan Imirzalioglu ile "duello" misali hikayesiyle karsi karsiya geliyor, kadronun geri kalan kismini da unutmamali tabi ki... Ali Osman yasi geregi bir kenara cekilmis, zaman zaman arkadaslariyla eski gunlerini yad eden, fakir fukaranin corbasini unutmayan, hali saha isleterek gecinip giden eski bir kabadayi. Olum dosegindeki Afet'in son sozleriyle, yillar once kendisinden olan bir oglu oldugunu ogrendigi anda eli ayagina dolaniyor Ali Osman'in. Oglu Murat ise bir rock bar'da sevgilisi Karaca ile birlikte calismakta, ancak cevredeki muhiti haraca baglayan Devran, Karaca'ya olan askindan dolayi Murat'in karsisina cikiyor. Ve Murat istemeyerek de olsa babasi Ali Osman'dan yardim istiyor vs. Ancak ortaya cikan sonuc, beklentileri karsilamaktan bir parca uzak. Filmin suresi bir Turk filminde alisik olmadigimiz derecede uzun, 140 dakika. Genel olarak bakildiginda bunun nedeni fazla uzatilmis bir kedi-fare oyunu misali uzayan bir kovalamaca ve hikayenin cok fazla yan karakterin cevresinde gelismesi olarak gorulebilir. Yavuz Turgul, 1985 tarihli "Zugurt Aga"dan beri senaryolarini 22 senedir hicbir yonetmene teslim etmeden bizzat kendi ceken biri. Bu kez Vargi'ya teslim etmis yonetmen koltugunu ancak ikisi arasindaki sinemasal yaklasimlar yuzunden film bircok yerde aksiyor. Turgul'un filmlerinde oykunun dramatik yani daha agir basar, her ne kadar komik bir sahne izleseniz de tam anlamiyla kahkahalarla gulemezsiniz cunku dramatik unsurlar filmin geneline tam anlamiyla yayilmistir. Vargi ise "Kabadayi"da bu dengeyi tutturamamis, hikayenin dramatik yanini tam anlamiyla tum filme yayamamis, cunku yer yer film ciddiyetini kaybedip komik olmaya basliyor. Yonetmenlik yonunden bakildiginda zayif bir film "Kabadayi". Yonetmen Vargi zayif kurgu calismasinin da katkisiyla kesik kesik planlardan olusan bir butun ortaya cikarmis adeta. Ve gereksiz tekrarlar (ornegin izleyenler anliyacaktir, en cok kafama takilan Devran'in Ali Osman'in arkadaslarini tehdit ettigi sekanstaki o patlamalar, sakiz gibi arka arkaya tekrarlanan patlama planlarinin dordu birden, guzel bir kurgu numarasiyla ekrani dorde bolme teknigiyle verilebilirmis) ile filmin gucunu azaltmis. Devran'in Karaca'ya olan tutkusu filmin bazi yerlerinde inandirici olmaktan cikarken, ozellikle oyuncu kadrosundaki bazi yanlis tercihler maalesef ki fazlasiyla siritiyor, karikaturize duruyor. Ali Osman'in arkadaslarindan olusan kadro, bircok yapimda cogunlukla komedi agirlikli rolleriyle hafizamiza kazinan emektar oyunculardan olustugundan onlari eski "sert abi" gunlerinde dusunmekte zorlaniyoruz mesela. Diger taraftan Rasim Oztekin, fazla abartiya kacirildiginda kontrolden cikabilecek "Surmeli" rolunde son derece kivaminda bir performansla karsimiza cikiyor ki bu da filmin lehine isleyen etkenlerden biri. Sener Sen her zamanki gibi olaganustu, Kenan Imirzalioglu'nun ise bir iki ufak sahnede abartiya kacsa da (onun hicbir sucu yok, hikaye buna elverisli cunku), "Yazi Tura"nin ardindan bu filmle artik iyi bir oyuncu oldugunu cumle aleme kanitladigini soyleyebiliriz. Oyuncu kadrosundaki en siritan ismin ise Devran'in patronu rolunde karsimiza cikan Ulgar Manzakoglu oldugunu belirtmek lazim. Gercek hayatta goz doktoru olan Manzakoglu, rolu geregi fazla efor sarfediyo ama esas rahatsiz edici yani o cok yapistirma duran dublaji oluyor. Ayrica filmin "polaroid - hafiza" iliskisiyle "Memento"ya -bilincli ya da bilincsiz- selam caktigini da belirtmekte fayda var. Bir de beyazdede bu kadar telefon gorusmesi yapilan bir film gordugumu hatirlamiyorum acikcasi. Sonuc olarak oyuncularinin performanslariyla akilda kalsa da, tum bir film olarak bakildiginda bir parca vasat kaliyor "Kabadayi". Veya biz beklentilerimizi fazla tuttuk ondan dolayi boyle bir buruk tad aldik da diyebiliriz..(5/10)
17 Aralık 2007 tarihinde eklendi
öncelikle hep seçici davranan ve yüzünü sürekli özlettiren şener şen’e yakışan bir film olmamış. zannedersem yavuz turgul kendi senaryolarını kendisi etkileyici bir havaya sokabiliyor. keşke bu filmi de kendisi çekseymiş. başta hangar sahnesi olmak üzere iyi sahneler olsa da bütün olarak ortalama bir film. şener şen’i zaten söylemeye gerek yok ama kenan imirzalıoğlu çok iyi bir oyunculuk sergilemiş. ismail hacıoğlu ise maalesef her zamanki gibi sırıtıyor.
5 Ocak 2008 tarihinde eklendi
needeyse tamamı iyi oynanmış ancak gerçekten kötü bi film. bi film neden bu kadar gereksiz yere uzatılır anlamak mümkün değil. yönetmen söylemek istediğini biraz daha bize bırakarak anlatsa film çok daha sürükleyici olurmuş. tamamen kurgusal bir facia ortaya çıkmış. başta şener şen ve ardından rasim öztekin ile kenan imirzalioğlu çok ama çok iyi oynamışlar ancak yabancı bir yönetmenin elinde olsa başyapıta dönüşebilecek film tamamen yönetmen faciasına dönüşmüş . yazık!!!!
21 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Çok keyifli bir film.Kurguda az da olsa saçmalık yok değildi ama yine de izlemeye değer bir sinema filmi! TV’de izleyemeyiz çünkü argo var en önemli yerlerinde filmin. 9/10!!!
16 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Senaryoda hiçbir açık yok ve Şener şen ile kenan imirzalıoğlu mükemmel oynamışlar.diğer oyuncular da çok iyi...
9 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Filmin sonu Eşkıyaya çok benzemiş. Eşkıyayla kıyaslanamaz bence İ.Hacıoğlunun oyunculuğu da bir yere kadar yetmiş bazı bölümlerde yetersiz maalesef. Benim puanım 7.
23 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Çok güzeldi gerçekten ya.Şener şen zaten oyunculuğuyla filmi alıp görütüyor diğer isimlerde çok iyiydiler.Babam ve oğlumdan yana izlediğim en iyi türk filmiydi.Bence kesinlikle gidin ve izleyin.10/10
20 Aralık 2007 tarihinde eklendi
şener şen,yavuz turgul ve ömer vargı... üçü birarada ve yine harika:))bu sezonun en iyi türk filmlerinden biri kabadayı. olgun ve aynı zamanda etkili... gerçi önceki yavuz turgul filmleri gibi dramatik bir sarsıntı umarak filmi izleyenleri hayal kırıklığına uğratabilir ancak her ne kadar ağlatmasa da aksiyonuyla dikkatleri film boyu ayakta tuttuğu bir gerçek.kenan imirzalıoğlu’nun bu filmdeki başarısına söz yok,tartışmasız bana göre en iyi performansını sergilemişti.ismail hacıoğlu da üstüne düşeni hakkıyla yerine getiriyordu.filmin kilit karakterini canlandıran aslı tandoğan az ama öz bir rolle ilk sinema deneyiminden alnının akıyla çıkıyordu.diğer yan karakterler de filmle bir bütün oluşturuyorlardı.bir başyapıt olarak nitelendiremesem de keyif alark izlediğim ve herkese hiç çekinmeden tavsiye edebileceğim filmlerden biri. arşivlik desem çok abartmış olmam herhalde:)
25 Kasım 2010 tarihinde eklendi
oyuncular çok başarılı ama sadece oyuncular yeterli değil film için.. kalburüstü bir film ama beni etkilemedi.. en fazla 7/10
16 Aralık 2007 tarihinde eklendi
yavuz turgul'un kaleminden,ömer vargı'nın kamerasından bir film kabadayı.açıkçası herkes gibi bende yılın en iyi türk filmini bekliyordum ama olmadı.çünkü fragman beklentileri yükseltmişti.öncelikle çekimler ve planlar güzel ama sahneler arası geçişler çok zayıf.hızlı kesmeler yapılmış filmde.bu da sahne dizisinin bölük pörçük olmasına yol açmış ne yazık ki.kabadayı,kötü bir film değil tabii ki.ama gereksiz sahneler ve gereksiz uzun konuşmalar filmin çıtasını düşürmüş doğrusu.kabadayı zaman zaman bir sinema filminden çok bir dizi filmi andırıyor bu yüzden.usta sinemacı yavuz turgul'un yönetmenliği neden kendisinin üstlenmediği belli oluyor bu haliyle."herşey çok güzel olacak" ve "inşaat" gibi filmlerin başarılı yönetmeni ömer vargı,kabadayı'da kaydeğer bir iş çıkarmış.fakat çok daha iyisi de yapılabilirdi.senaryonun belli başlı problemleri var çünkü.şener şen her zamanki gibi usta oyunculuğuyla adından söz ettirmeyi başarıyor.rasim öztekin'de çok iyiydi.kenan imarzalıoğlu ise gerçekten muhteşem bir oyunculuk çıkarmış.mimikleri,jestleri ve bakışlarıyla en iyi performanslarından birini sergilemiş.hayran kalmamak mümkün değil.genç oyunculardan ismail hacıoğlu'nu da unutmamalı.kenan imarzalıoğlu filmin kötü adamı devran'ı oynuyor.imirzalıoğlu ilk kez kötü bir karekteri canlandırıyor kabadayı ile.devran,bazen izleyiciğe kendini sevdiriyor ve istemeden de olsa ona acımamıza neden oluyor.finali elbette bir sürpriz değil filmin.herkesin görmesini beklediği bir son.ama yine de finalin çok çok başarılı olduğunu da itiraf etmeli.filmin genel olarak espirileri de çok iyiydi hani.yavuz turgul senaryoda belkide ilk kez topallasada yine de diyaloglardaki yeteneğini gösteriyor izleyiciğe.çünkü fazlasıyla doğallar.fragmandaki müziği filmde de duymayı çok isterdik ama nafile.sonuç olarak kabadayı fazla büyük beklentiler içine girmeden başarılı oyunculukları için gidip görülmeli.ancak bazı anlarda sizi sıkması da mümkün.üzülerek söylemem gerekirse kabadayı bu yılın en iyi yerli filmlerinden biri değil ne yazık ki.
1 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Son dönemde izlediğim en güzel Türk filmlerinden biriydi.Bazı sahnelerde ağladım.Şener Şen'in kötü bir filmde oynadığını görmedim zaten.Dünya çapında,olağanüstü bir yetenek.Kenan İmirzalıoğlu ise obsesif aşık rolünde -tabiri caizse- kendini aşmış.Filmde gözüktüğü karelerde adeta devleşmişti.

Bir İstanbul Masalı'ndan beri dikkatle takip ettiğim İsmail Hacıoğlu gayet iyiydi.Rasim Öztekin de filmin gerçek kahramanıydı belki de...

Senaryo orjinal olmasa da,iyi oyunculuklarla kotarılmış başarılı bir iş.
29 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Sinemanın değişmez bir kuralı vardır. Büyük beklentiyle gidilen filmler asla ve asla beklentiyi karşılamaz. Hemen hemen herkeste hayal kırıklığı yaratır. Bunu Kabadayıya yapılan eleştirilerde de görmek mümkün. Ama ben filmi hiçbir beklentim olmadan tamamen objektif bir gözden izledim ve gördüklerim gerçekten çok iyiydi. Oyunculuk anlamında tavan yapan iki isim, onların yanında asla aşağı kalmayan yan roller, sağlam bir senaryo ve çok başarılı bir yapım izledim. Size tavsiyem çok çok büyük şeyler beklemeden izleyin, işte o zaman Kabadayıyı beğeneceksiniz. 8/10
20 Şubat 2009 tarihinde eklendi
film abartıldığı kadar güzel değil.süresini uzun tutmuşlar ama filmin yarısı neredeyse boş konuşmalar ve gereksiz sahnelerden ibaret buda zaman kaybı demektir.Kenan imirzalıoğluna kötü rol yakışmış.Şener Şen ise 'kabadayı'rolünde ama filmde çok fazla bişey yapmamış.konu zaten bilindik türk filmlerinden ibaret.sonuç olarak oyuncular için izlenebilir.10/6