4,1
Kefaret hakkında görüşlerin ?
23 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
film ruh halinizi sarsan,üzerinizden uzun zaman gitmeyecek bir etkiye sahip.adeta insanın içine oturuyor.kullanılan müziklerde dahice seçilmiş bence.daktilo seslerinin verdiği ambians çok hoştu gerçekten.ve de sonu seyirciyi şaşırtan tarzda.bu türü sevenlerdenseniz eger eminim yeterince tatmin olacaksınız bittiğinde.
6 Ekim 2008 tarihinde eklendi
çok başarılı kurgusu, yeterli oyunculuk (özellikle McAvoy)ve bence son yılların en yaratıcı yönetmeniyle 4x4 lük bir film. film sizi kendi dönemine götürmeyi çok iyi başarıyor hatta filmin sonunda günümüze döndüğünde dönemk istemiyorsunuz.romantizm/dram türünü sevenler kaçırmasın 9/10
20 Ocak 2008 tarihinde eklendi
kesinlikle yüzdelik ortalamasını (%50) haketmeyen bir film..
hayatta farketmediğimiz öyle şeyler oluyorki hayatı tamemen şekilllendiren..
bu filmde hayatı şekillendiren şey farkediliyor ama yapacak birşey yok..
hayatı riske atmamak için kimseye kolay kolay güvenmeyin hele küçük kızlara hiç :) ve bu filmi izleyin..
birçok yorumcuya göre orta kısmın sıktığı yazılmış fakat o kısım olmadan Robbie'nin
haketmediği yaşamı anlamlandıramazdık..
iyi seyirler../9
19 Ekim 2007 tarihinde eklendi
konusunu çok beğendim üstelik izlemeye değer olduğunu düşünüyorum.fragman güzel acaba nasıl diye bir izlenim bırakmıyor tamamen içeriği anlatılmış.bazı film fragmanları yanıltıcı olabiliyor ama bu filmin güzel olduğu konusunda şüphem yok ve merakla bekliyorum...
3 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Filmi beğendiyseniz birde kitabı okuyun derim. Kitapta birde karakterlerin ruh halleri de irdeleniyor. Ian Mcewan çok iyi bir yazar. Ama bir o kadarda acımasız; savaşı tüm çıplaklığı ve acımasızlığı ile anlatmış. Anlatım biçimi çok süslü sizi sarıyor ve kitabı bir türlü elinizden bırakamıyorsunuz. Ama şuana kadar izlediğim en iyi kitaptan uyarlama filmi diyebilirim. Kitaba sonuna kadar sadık kalınmış. Kitabı da okumanızı tavsiye ediyorum. Kitap bittikten sonra hangisine daha çok acımam gerektiğini anlayamadım. Kavuşamayan Robbie ve Cee’yemi yoksa kefareti ağır bir bavul gibi bir ömür sırtında taşıyan Briony’e mi?
14 Kasım 2008 tarihinde eklendi
"kefaret" sarsıcı bir tragedya
birkaç dakika önce izlemeyi bitirdim filmi ve büyük bir duygu yoğunluğu ile yazıyorum yorumumu öncellikle joe wrıght harika bir yapıt çıkarmış ortaya kitabı okumadım ama film gerek titiz çalışılmış kurgusu gerek keira knightley dışındaki tüm oyuncuların üstün performansıyla gerek filmin görsel dokusu ile . filmin olay örgüsü serhoş olan bir duygulu bir insanın elinden çıkan sammiyet dolu duygu yüklü satırlar gibi samimi çarpıcı ve insanın ayağını yerden kesecek kadar sezgisel yönetmen o kadar hoş bir görsel doku oluşturmuş ki izleyici filmin her an içinde ve olayları birebir yaşıyor burada sanat yönetmenininde başarısı göz ardı edilemez
film bir yandan aşkın duygu yoğunluğunu yaşatırken kurduğu aleogarilerle izleyicide kaybettikleri ve kaybettirdikleri sevginin nasıl bazen zarar verdiği konusunda düşünüyor ve tahlil ediyor şahsım adına ben bu bu filmi izlerken özellikle son bir saatinde bir duygu silselesi yaşadım aslında yaşanılan bu duygu silselesi nedeni ile şu an buraya yorum yazmakta çok zor sadece film ile ilgili ilk aklıma gelenler ama inanıyorum ki bu film izleyicinin içinde tortulanacak veher açıdan faklı yönlerle bakılabililecek bir yapıta dönüşecek
sinema
1 ziyaretçi
25 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Yillar önce yapilan bir hatanin bugünlere kadar getirdigi iç burkan olaylar ve pismanlik. Yaptigi yanlisin kefaretini yillar sonra ödeyen bir kiz, genç, kadin. Çocuklugunda karsilastigi olayi farkli bir sekilde anlatan ve birkaç kisinin askini, hayatini bilmeyerek söndüren bir kiz. Zaman geçtikçe içinde daha çok katmerlenip, yogunlasiyor, katilasiyor bu olay. Tasiyamayacak kadar agir olunca bunu yapmayi en sevdigi isi yaparak azaltmaya çalisiyor; yazarak. Sonlarina dogru harikaydi film, gidisati hizli, hüzünlü, dramatik ve anlamli. Ama baslarina dönecek olursak asiri derecede duragan, biktirici ve yüzeysel bir anlatim vardi karsimizda. Ortalarina kadar devam eden bu artik bikkinlik verecek raddeye ulasan yavas akis ancak sonuna yaklastikça rayina oturdu. Film aslinda bir romani anlatiyor bunu sonradan anliyoruz. Aslinda kendisi de bir kitap uyarlamasi filmin. Yani gerçekten kitaptan uyarlanmis dramatik olaylar. Kitabini okumak daha iyi olurdu muhtemelen. Kitaptaki gibi anlatilmis, tipki bir kitaptan çikarcasina gidiyor zaten hikaye.Zaman zaman geriye dönüslerle sonra birden yillar sonrasina ulasmasiyla. Izleyene duyguyu, yasanmisligi ve gerçekçiligi geçirememis bence sadece sonunda duyguyu biraz hissediyorsunuz o zamana kadar olan bölümlerde, karelerde izleyene iyi geçmiyor. Ama izlemek zaman kaybi olacak kadar kötü bir yapim degil. Etkilenmiyorsunuz izlediginizde tek sorun bu aslinda. Yinede zamaninizi ayirip izlerseniz çok bir sey kaybetmezsiniz. Iyi bir görüntü sunuyor çünkü. Pismanlik konusu ele aldigi için bile izlenilebilir. 10/6
15 Ocak 2008 tarihinde eklendi
filmin başı güzel başladı. fakat gelişme bölümü adeta sıkıntıdan bayılttı. çok kötü bir filmmiş bu ne böyle derken sonu çok iyi toparlamış. aşk filmi demekde gereksiz bence ortada yaşanmış bir aşk yokki. ne nişanlı, ne evli, ne sevgili.. sadece birbirine ilgi duyduğunu itiraf eden 2 kişi. başlamadan bitmiş bir sevgi. ayrıca neden hemşireye ismini kullanmasına kızıyorlar. yada adam neden mahkemeye çıkarılmıyor.cecilla tıp okuyor ama hemşire oluyor sonunda. izlenmeli mi derseniz evet. 10/7
24 Mart 2008 tarihinde eklendi
Sınıf farkı ne kadar entellektüel olsanda seni çemberin dışında bırakıyor.Benim bu filmde gözlemlediğim bu.
13 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Filmin aldığı yüksek puan beni şaşırttı doğrusu.Filim yaklaşık 2 saat sürüyor.Bu 2 saatin, 1 saat 45 dakikası 10 üzerinden 3 etmekle birlikte geri kalan 15 dakikası kısmen 10 üzerinden 8 eder.Filmi izlerken 1 saat 45 dakika ne kadar sıkılırsınız ve ızdırap çekersiniz onu bilmem.Kısacası 15 dakikalık bir film olmakla birlikte yönetmenin daha önce çekmiş olduğu Aşk ve Gurur filmi ile karşılaştırılamaz bence.O daha sürükleyiciydi.
10 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Görünülenlere dikkat!... 'Görünülenleri yanlış yorumlamamız daha sonra altından kolay kolay kalkamayacağımız bir vizdan azabına ve bunun kefaretine sebep olabilir'.Ablasına kötülük edildiğini düşünen küçük kız,bir nevi imtikam amaçı güdüyor ve bu da iftira atmasıyla sonuçlanıyor,yüzleşmeye hiç bir zaman cesaret edemeyişi ve sevenleri kendi zihninde kavuşturması filmin en özel an ve teması bana göre...Hangisinin daha zor acaba?Koruma güdüsüyle yapılan bir iftira ve bunun kefareti mi? yoksa bu kefaretin ağırlğından kurtulmak için düşünülen yüzleşmek mi?Bir bölümü 1935 yazında, bir bölümü İkinci Dünya Savaşı günlerinde Dunkerk kentinde, bir bölümü de 1999 yılı Londra'sında geçen ?Kefaret? (Atonement), çocukluğu, aşkı, savaşı, İngiliz toplumunu ve sınıf ayrımını akıcı, etkileyici bir anlatımla sunarken; utanç ve bağışlama, kefaret ve günahları hoş görmenin güçlüğü üzerine de düşünmeye yöneltiyor. Olağanüstü görselliği ve genç oyuncuların rollerine getirdiği yorumlarla dikkat çeken film, bir çok kesimlere göre beğenildi. ?Zekice düşünülmüş sofistike bir çalışma??Aşk ve savaşı başarılı bir dille harmanlayan bu etkileyici dramı sakın kaçırmayın.izlemeniz gerekenlerden...
14 Nisan 2008 tarihinde eklendi
kamerası ve oyunculugu cok saglam bır fılm. kalabalık goruntulerdede masraftan kacınılmammıs keısnlıkle arsıvlerdekı yerını hakedıyor
10 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Öncelikle küçük kızın sözüne nasıl inanılır diyen arkadaşlara 2 cevap yazarak yoruma başlayayım:
1) Anne müstehcen içerikli mektubu da dikkate alıyor
2) ve en önemlisi Sınıf Farkı! kişi sonuçta alt sınıftan bir insan anlamaya dinlemeye gerek yok!!..

-Film gerçekten çok güzeldi özellikle 2. yarısı çok akıcı geçiyor. Keira Knightley in oyunculuğu ve güzelliği ilgi çekici.
-Müzikler gerçekten çok güzel ve alışıldığın dışında.
-Savaş sonrası Limandan Askerlerin Tahliyesinin anlatıldığı sahne gerçekten tarihdeki yerini almalı.
-Hele yaşlı kadının son anlattıkları yok mu tam anlamıyla yerime çivilendim. Buluşma sahnesinin gerçekte olmayışını anlatmasında ve Son Sahnelerde İki Aşığın gerçekte bi türlü olamayan buluşmasında Gözyaşlarımı Tutamadım...
-Keşke böyle olmasaydı, Keşke böyle olmasaydı dedim içimden hıçkıra hıçkıra
-Romantik-Drama filmleri seviyorsanız mutlaka izleyin 9,5/10
18 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Ben hiç begenmedim izledigimede pisman oldum iki dakikalik bir son için izlemeye degmez kesinlikle tavsiye etmiyorum....
30 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Zor bir eserden uyarlanmasına karşın oldukça hoş bir kurgu ve rüya gibi oyunculuklara sahip sevilesi öpülesi tavsiye edilesi film. BU filmi beğenmeyen ben sinemaperver bir evladım diyebiliyorsa o gaflet ve dalalet anından kim onu çekip çıkarabilir! en iyi film, oyuncu, kurgu, uyarlama senaryo oscar adayı!