hollywood29
25 Ocak 2009 tarihinde eklendi
hem konusunun birçok filmden farklı oluşu hemde oynanan oyunculuk son derece güzel...Farklı bir film izlemek isteyenlere tavsiye ederim, inanın vaktinizi boşa harcamayacaksınız...
Acıklı bir aşk öyküsünün etkileyici bir şekilde anlatılmış hikayesi. Film belki çoğu kişiye sıkıcı ve ağır gelebilir ama dramların en büyük özelliğde zaten bu değilmidir. İzlemenizi tavsiye ederim.
ben filmin belki biraz sansizliktan belki biraz arka planda kalmaktan , oscarlarda biraz haksizliga ugradigini dusnuyorum, iyi kurgulanmis ve iyi yonetilmis film ,hikayside gercekten bir dram ,izlemeyenler sabirla izlemli bence ..
mükemmel bir filim ama oscarda haksizliga ugradigina inaniyorum bence aday oldugu dallarin hepsini hakediyordu en iyi filimi kefaret degilde ihtiyarlara yer yoka vermelerini hala anlayamiyorum son dönem klasiklerine aday bir filim mütis bir son
Bİr çok konuda ders alınabilecek bir film. Yönetmen duygusallığı istese çok daha üst noktalara taşıyabilirdi ama filmin asıl gayeleri yasıtılmak istenmiş. Filmin her bir karesinde sayfalar dolusu komposizyon yazabileceğimiz bir film.
"kefaret" sarsıcı bir tragedya birkaç dakika önce izlemeyi bitirdim filmi ve büyük bir duygu yoğunluğu ile yazıyorum yorumumu öncellikle joe wrıght harika bir yapıt çıkarmış ortaya kitabı okumadım ama film gerek titiz çalışılmış kurgusu gerek keira knightley dışındaki tüm oyuncuların üstün performansıyla gerek filmin görsel dokusu ile . filmin olay örgüsü serhoş olan bir duygulu bir insanın elinden çıkan sammiyet dolu duygu yüklü satırlar gibi samimi çarpıcı ve insanın ayağını yerden kesecek kadar sezgisel yönetmen o kadar hoş bir görsel doku oluşturmuş ki izleyici filmin her an içinde ve olayları birebir yaşıyor burada sanat yönetmenininde başarısı göz ardı edilemez film bir yandan aşkın duygu yoğunluğunu yaşatırken kurduğu aleogarilerle izleyicide kaybettikleri ve kaybettirdikleri sevginin nasıl bazen zarar verdiği konusunda düşünüyor ve tahlil ediyor şahsım adına ben bu bu filmi izlerken özellikle son bir saatinde bir duygu silselesi yaşadım aslında yaşanılan bu duygu silselesi nedeni ile şu an buraya yorum yazmakta çok zor sadece film ile ilgili ilk aklıma gelenler ama inanıyorum ki bu film izleyicinin içinde tortulanacak veher açıdan faklı yönlerle bakılabililecek bir yapıta dönüşecek
çok başarılı kurgusu, yeterli oyunculuk (özellikle McAvoy)ve bence son yılların en yaratıcı yönetmeniyle 4x4 lük bir film. film sizi kendi dönemine götürmeyi çok iyi başarıyor hatta filmin sonunda günümüze döndüğünde dönemk istemiyorsunuz.romantizm/dram türünü sevenler kaçırmasın 9/10