Görkemli, muhteşem, olağanüstü? Etkileyici, nefes kesici, büyüleyici, sürükleyici? Bu kadar harika bir film yapanların eline sağlık. Kurgu, ses düzeni,görsel efektler, müzik, oyuncular ve özellikle sinematografi? Hepsi birbirinden harika! Bacak kadar çocuk denilecek aktör ve aktrislerin performansına ağzım açık kaldı! Hele o Lucy'yi oynayan, 1995 doğumlu, dünya tatlısı Georgie Henley'e söyleyecek kelime bulamıyorum. Altın Pusula'daki (Golden Compass) Dakota-Blue Richards ile birlikte geleceğin en büyük aktris adayları bence. O filme de bayılmıştım, 'Narnia' ile benzer özellikler taşıdıkları için. Bir kere, fantastik filmlerin sinemada gerçekten ayrı bir tadı oluyor, ?Stardust? (Yıldız Tozu), ?Golden Compass? ve ?Narnia? bende bu kanının oluşmasını sağladı. Sinemada bu tür filmleri izlemek inanılmaz eğlenceli. Hele de içinde sempatik hayvanlar (kedi, fare, kutup ayısı, aslan vb) olunca ve bu hayvanların insanlarla, özellikle de çocuklarla dostlukları ön plana çıkarılınca tadından yenmiyor, enfes bir şey oluyor! Bu filme sabaha kadar methiyeler dizebilirim. Tabii ki, fantastik unsurları baskın olduğu için gerçek dışı, doğa üstü olaylar ve öğeler çok ön planda, ama zaten sinemaya gelince bunu istiyor insan. İki karakterin birbiriyle hayat boyu unutamayacağımız bir repliğini kitapta da okuruz, ama sinema demek, efekt demek, müzik ve ses demek, görüntü demek. 'Keşke ilk Narnia filmini de sinemada görebilme şansım olsaydı' dedirtti hakikaten bu film bana. Serinin diğer filmlerini de sabırsızlıkla beklemeye başladım! (Hatta serinin ilk kitabını da hemen aynı gün satın aldım, inşallah 7 kitabı da okuyabilirim) Issız, cenneti andıran güzellikte bir ada, bu adaya çıkmış ve şaşırtıcı deneyimler yaşayacak olan teenagerlar, (13-19 yaş arası gençler) adanın birbirinden ilginç özellikleri, hayvanlar, devasa ordular, şato, ihtişam, sadakat, liderlik savaşı, mitolojik kahramanlar, insanın atası olmaları ile ilgili özdeyişlere konu olan çocuklar... ('child is father of the man') Bu filmde her şeyden fazlasıyla var, bu filmi beğenmemek için insanın ya aşırı realist ya da hayal gücünden yoksun olması lazım! :) 10 üzerinden 10, hatta hakkım varsa 11!