muammererbaali
6 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Narnia günlükleri serisinin ikinci bölümü olan prens kaspiyan adı altında tam bir epik (destansı) ve masal tarzında mükemmel bir fantastik, macera ve aksiyon bir filim meydana getirdikleri için yönetmeninden yapımcısına senaristikten oyuncusuna çok teşekkür ederim. not: böyle bir filim seyirci bulamadığı için benim gibi filim aşığı olan bir insanı çok üzüyor.
keşke uyuyan miskin aslan yerine cadı çıksaydı sahneye film daha haraketli ve gotik bi atmosferde geçerdi bence bu serinin en büyük zaafı bu oldu ilk filmin fantastikliğini yakalayamamış !
Bence ilk filmde çok daha berbat olmuş yani ilk film fena deildi hatta gayet gzeldi de denilebilir ama bu filmi o kadar abartmışlarki insan o japon çizgi filmlerini hatırlıyor. Fazla puan verilmiş sadece çokj abartılı film severlerin sıkılkmadan izleyebileceği bi film bendenb 6 aldı. Tazvsiye etmem..
Öncelikle filmlerin çekiliş sırasıyla ilgili birşeyler söylemek istiyorum.Kitaplar1-2-3 diye sıralanmış da olsa.Çıkış tarihleri farklı.İlk çıkan kitap Aslan Cadı ve Dolap ikinci çıkan Prens Caspian üçüncü çıkan ise Şafak Yıldızının yolculuğu.Yani film çıkış sırasına göre çekiliyor.Ki önce Pevensive kardeşlerin öykülerini anlatmak için de mantıklı.
Filme gelirsek , her kitaptan filme olan çekimlerdeki gibi büyük eksiklikler vardı.Ama filme genel olarak bakarsak film çok güzeldi.Kullanılan efektler olsun öykünün anlatılışı olsun falan.Prens Caspian(Kaspiyan değil efendim Caspian.Türk sinemacılarda da nasıl bir akıl varsa.)yeterince aktif değildi sanırsam bu filmde ama olsun film yinede beklediğimden aşağıda değildi.
Ayrıca Yüzüklerin Efendisinden özenti diyen arkadaşlara buradan bi uyarı yapalım.Narnia serisi Yüzüklerin Efendisinden önce çıkmıştır.(1950de yani)ve yazarı C.S.Lewis , JRR Tolkien ile çok yakın arkadaşltılar.Bilmeden yorum yapanlarada bi uyarı olsun.
Kitabın yazılış amacı çocuk kitabı olarak olsada filmleri hiçde öyle değildir.Yetişkin bir insanın da izleyebileceği kgayet güzel sıkıcı olmayan sahneleri var.Tabi türklerdeki anlayışı hepimiz biliyoruz o yüzden fazla kurcalamayım.
Film genel olarak çok güzeldi puanlama verirsem 10 üzerinden 9 veriyorum.Bu yazdıklarımı herkes değerlendiidrse iyi olur.
film başlangıçtan itibaren güzeldi taki yüzüklerin efendisinin birebir sahneleri gelene kadar ( ağaçların saldırısı ve de nehrin düşmanları yutması) amam yine de fena değil
Bu kadar görsel efektin bir arada olduğu nadir filmlerden biri bence harika iş çıkarmışlar.Kesinlikle tavsiye ederim.Nasıl vakit geçirdiğinizi anlamzsınız çünkü narniadasınız. :)