Kraliçe
    3,4
    Kraliçe hakkında görüşlerin ?

kemerlee
    kemerlee

19 Şubat 2012 tarihinde eklendi
    Yaşıyan en büyük kadın oyunculardan biri olduğunu muhteşem Elizabeth performansıyla gösteren Helen Mirren, buz kalıbı soğukluğundaki İngiltere kraliçesine bile sempati duymanızı sağlıyacak kadar büyüleyici.Diananın ölümü sonrası Kraliyet ailesinin içindeki fırtınaları, halkın yaklaşımını, dünyanın tutumunu tony blair ve karısınıda(blairi yönetenin karısı olduğu söylenir) oldukça gerçekçi bir yaklaşımla başarıyla anlatıyor.
    10/7,5
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

29 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
    kesinlikle şu an ki puanında daha fazlasını hak eden bir yapıt. Helen Mirrenin oyunculuğuna hayran kalmamak mümkün değil
    zafer-calayoglu
    zafer-calayoglu

27 Mart 2011 tarihinde eklendi
    beğenmedim.

filmi çok kraliyet sempatizanı olarak çekilmiş gördüm.
    ve anlatmış olduğu olayın bı akdar hafif ve bu kadar masum oalcakalrını sanmıyorum.

çok şüphe içeren bir film olduğunu tabiki avrupa ve amerikanın anlayacağını sanmıyorum ve zaten onlar için yapılmış bir film.

tamamen halk dışı olan bu yapımı tavsiye etmiyorum.

michael sheen için 10/4
    Ilknur K
    Ilknur K

30 Eylül 2010 tarihinde eklendi
    Lady Diananın ölümü karşısında gerçekten böyle bir tutum içine giren eski kayınvalide kraliçe Elizabeth, bu filmde, olduğu gibi değilde biraz daha yumuşak kalpli anlatılmaya çalışılmış sanki.
    Actor-Ums
    Actor-Ums

18 Haziran 2008 tarihinde eklendi
    çok çok güzel bir film. ama bazı kişilere ağır gelebilir. fakat türünde komedi yazması çok ilginç çünkü gülüncek bir yanı yoktu hatırladığım kadarıyla.
    Eren Yenigün
    Eren Yenigün

8 Mart 2008 tarihinde eklendi
    Oyunculuklar -özellikle Helen Mirren- gayet iyiydi gerçek görüntülerle harmanlanarak gayet kaliteli bi yapım oluşturulmuş... Geyik sahnesi çok etkileyiciydi, karakterler çok iyi yansıtlmış...ama filmin genel konusundann ötürü belirleyemediğim bi eksik yan vardı 10/9 verdim favorim...
    Ümit B
    Ümit B

4 Mart 2008 tarihinde eklendi
    Prenses Diana'nin ölümü ve Tony Blair'in basbakan olarak göreve gelmesi, filmin ele alindigi periyotun konusu. Fena olmamis.
    cbndnz
    cbndnz

2 Şubat 2008 tarihinde eklendi
    Merhaba,
    Blair ile aram olmasa da film güzel.Özellikle doğa ile içiçe şato ilgimi çekti.Film çok sürükleyici değil ama yine de vasat olduğunu düşünmüyorum.
    wolkiwolki
    wolkiwolki

29 Ocak 2008 tarihinde eklendi
    Filmin DVD’disi epeydir elimdeydi. Açıkçası çok ilgimi çekmediği için izleme konusunda isteksizdim, itiraf edeyim :)))Filmi izledikten sonra, film hakkında ciddi şekilde yanıldığı gördüm. Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biriydi kesinlikle...Filmle ilgili ilk tebrik edilmesi gereken şüphesiz yönetmen Stephen Fears. Hikayeyi filme almakta büyük ustalık göstermiş.Kendi adıma, Kraliçe’yi izledikten sonra Stephen Fears’ın ustalığı konusunda ikna oldum...Kraliçe’nin sadece yönetmeni değil oyuncu kadrosu da çok iyi. Özellikle de Helen Mirren mutlaka izlenmesi gereken bir performans ortaya koymuş, bende ciddi bir saygı uyandırdı açıkçası. Tabi filmde sadece Mirren yok; Michael Sheen Tony Blair rolüyle, James Cromwell Prens Philip rolüyle ve ben özellikle onu da çok beğendim ki Roger Allam da Robin Janvrin rolüyle harikaydı. Genel olarak oyuncu kadrosu çok iyi seçilmiş Kraliçe’nin ve hiçbiri sırıtmıyor filmde...Kraliçe’de beğendiğim şeylerden biri de orjinal görüntülerle kurgunun bir arada harmanlanıp gerçeklik duygusunu üst düzeylere çıkarmış. Şahsen ben sanki kraliyet ailesinin içinde yaşayan biri gibi hissettim kendimi :)))Uzun süredir izlemekte isteksiz davrandığım Kraliçe’yi şimdiye kadar izlemediğime pişman oldum desem abartmış olmam. Bir filmi izlerken nadiren sonuna kadar sıkılmadığım olur ve Kraliçe kesinlikle bunlardan biriydi. İzlememiş olan varsa halan, mutlaka tavsiye ederim. Ayrıca arşivde yer almayı da fazlasıyla hak eden bir film...
    beck31
    beck31

6 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    kötü ve sinir bozucu bir film.fakat oyunculuk adina muhtesem bir performans izlemek isterseniz Helen Mirren sizleri bekliyor.
    mitrandir-2
    mitrandir-2

12 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    çok daha iyi bir film bekliyordum tüm oyunculuklar zayıftı bir tek helen mirren fena değildi ama bence kesinlikle oscarlık değildi izlemesenizde olur.
    kuzularynsessizli-i
    kuzularynsessizli-i

9 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    Film gerçek görüntülerle bezenmiş ve ilginç bir yapım. İzlenir bence ve çok da iyi bir film değil. Filmin başında puan verdim filme ilk 50 dakika da sonraki 25 dakika da film sıkmaya başladı ama sonradan Prenses Diana’nın ölümünden sonraki gerçek görüntüler ve cenaze töreni çıkınca filmin puanı tekrar 8 oldu. Eğer o görüntüler olmasaydı filme 6 puan verirdinm ama puanı 8 ve sırf o görüntüler için bile zilenir derim.
    teomansonmez
    teomansonmez

13 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
    1997'deki gerçek tv görüntüleriyle film birleştirilmiş.Kimilerine göre bir belgesel, kimilerine görede gerçek ve biraz da kurmaca karışımı bir film The Queen.Kraliçe Queen Elizabeth'in İngiltere başkanı olan Tony Blair(-ki kendileri bir kaç hafta önce görevinden istifa etti.)'ın ilk karşılaşması bir hayli ilginç.Peter Morgan iyi bir senaryoya imza atmış doğrusu.Kraliçe Queen'in Blair hakkındaki düşüncülerine olduğu gibi yer verilmiş gibi.Hem de bütün çıplaklığıyla.Helen Mirren oscarı kucakladığı bu rolüyle ödülü sonuna kadar hak ettiği tartışmasız bir gerçek.Üstelik fizik olarakta 2.Elizabeth'e fazlasıyla benziyor.Yönetmen Stephen Frears'ın da dediği gibi Blair'ı canlandıran oyuncu Michael Sheen pek benzemiyor belki ama o da Tony Blair gibi olabilmek için elinden geleni de yapmış.İşin özünde Prenses Diana'nın Paris'deki geçirdiği trafik kazasından sonra sarayda nelerin yaşandığına bir göz atıyor.Diana'ya kraliyet cenazesi düzenlensin mi,düzenlenmesin mi?
    2.Queen Elizabeth ve eşi basın karşına çıkıp üzüntülerini ifade etmeli mi,etmemeli?İşte film bunlar üzerinde duruyor.Ama sonuçta böyle bir konuya sahip bir filmin pek de ilgi çekicek bir yanı yok.İşin özünde filmi yapılacak çok da bir şey değil ama en azından sıkıcı bir film olduğunu da düşünmüyorum.Mirren'ın oturuşu,kalkışı,mimikleri,jestleri,aksanı kısacası başarılı oyunculuğu için bile görülmeye değer.En azından olan biten herşeyi aynen ne yaşandıysa öyle anlatmış gibi.Artık gerisi size kalıyor.
    dreamy333
    dreamy333

6 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
    berbat bi film.. çok sıkıcı buldum 2.cd yi izlemeye dayanamadım açıkçası hiç film kalmasa da izlenmez
    selenyildiz1992
    selenyildiz1992

4 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
    bu film çok önemli bi film çünkü tarihin önemli bir bölümünü anlatıyor herkes için çok değerli bir prenses ölünce herkesi derin bir yas kaplıyor.bu halkın prenses diananın ölümüne üzülmesi ve onu çok sevmesi filmde çok büyük bir anlam kaplıyor..bugüne kadar izlediğim en ii filmlerden ....