3,9
Eragon hakkında görüşlerin ?
20 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
beklediğimi verememişti,aslında pek de bişey beklemiyodum ama bu kadar sığ,kalitesiz ve sıkıcı olacağını da düşünmemiştim...kitapları çok güzelmiş ama sinemaya iyi uyarlanamamış bence...
1 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Ortalama bir fantastik yapım..Ben birşey bulamadım farklı olarak..İzlesenizde olur izlemesenizde..
3 Nisan 2010 tarihinde eklendi
bence gayet iyi bir fantastik öykü...ben izlerken keyif aldım...10/8
17 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Ben bu filmi iki yönden ele alacağım. İlk olarak, şunu belirteyim karşımızda çok genç (ve anlatılanlara göre hiç okula gitmemiş) bir yazar var ve bu yazar kendi hayal gücüyle, tüm zamanların en ünlü fantastik-epik yazarlarına ve özellikle üstat Tolkien'a Miras Üçlemesi adı altındaki seriyle ( burada Eragon söz konusu) kafa tutuyor, hatta bu tarza aykırı (Siyahî bir asi kavim'den bahsediliyor, ama bilinir ki, bu tarz romanlarda mutlak ve tek ırk beyazlardır) konulara parmak basabiliyor. Gerçekten kim hangi yorumda bulunursa bulunsun objektif açıdan baktığımızda hakikaten takdir edilecek bir olay, belki üstat bugünleri görseydi o da Paolini'yi takdir ederdi kim bilir. Ben kitabı okuma fırsatı bulamamıştım ama ilk iş okuyacağım, ancak konuştuğum (ve bu tarzın adeta fanatiği olan arkadaşlarım bu kitaba aşina olmadıklarını söylediler, sanırım herkes için yeni bir tecrübe olacak). İkinci yönden, yani film yönünden bakınca, filmi maalesef yetersiz buldum. Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit'lerden anormal derecede esinlenilmiş hatta onların adeta taklidi gibi duruyor. Mesela, Urgallar'ı rahatlıkla ork'lar olarak tanılayabiliriz. Tabii daha bir sürü örneklemeler getirebilir. Ejderha çok fazla çocuksu ve saf yapılmış hâlbuki bu tarz romanlarda ejderhalar genelde korkulan yaratıklardır. Film bu tarz için anormal derecede kısa fazla detaya inemiyoruz. Jeromy Irons ve Malkovich gibi tecrübeli oyuncular çok fazla yetersiz kalmışlar filmi götüremiyorlar, yeni yetme Speelers ise adeta bir Elijah Wood olma çabasında ama ona ulaşması için ?birkaç fırın ekmek yemesi gerekiyor?. Bu filmden sonra diğer seriler de çevrilecek gözüküyor, ancak yine de bu serinin Yüzüklerin Efendisi'nin başarısına erişebileceğine inanmıyorum
16 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Lord of the Rings, Harry Potter tarzında, fantastik bir macera filmi.Christopher Paolini adlı genç (hatta gepgenç) yazarın üçlemesinden filme uyarlanmış bir hikaye anlatılıyor filmde.Kitabı okumadım ama muhtemelen filmden daha iyidir.Zira, filme uyarlanırken diyaloglar epeyce zayıf kalmış, sanki alelacele çekilmiş bir film izlenimi uyandı bende izledikten sonra.Çok daha iyi olabileceğini, izleyen herkesin farkedebilir sanırım.Bahsettiğim acelecilik, bana göre kimi sahnlerde de, efektlerde de hissediliyor.Kurgusunun pek oturmadığını anlamak için ise çok dikkatli olmak gerekmiyor...Film zayıf bazı yönlerine rağmen fena sayılmaz, keyif alarak izlenebilir bana göre.Sonuna bakılırsa ikincisi de çekilecek ama henüz bu yönde bir haber duyulmuş değil sinemaseverlerce.Belki de ilk film gibi aceleye getirmek istemediklerindendir :)))
16 Şubat 2007 tarihinde eklendi
bende kendime bi kılıç alıp herkesi rehin alacam:))))
26 Aralık 2006 tarihinde eklendi
film gerçekten çok başarısız bence... olaylar inanılmaz hızlı gelişiyor... ama tahminimce kitabı çok ii dir... okumadım ama film gerçekten kötü....
28 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Jurassic Park,Kasırga,Casper,Hız Tuzağı 2,Er Ryan'ı kurtarmak,Kusursuz Fırtına,İşaretler,Düş Kapanı gibi birbirinden başarılı filmlerin özel efekt tasarımcılarından olan Stefen Fangmeier'ın ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi Eragon.17 Kasım 1983 doğumlu Christopher Paolini'nin aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan film Yüzüklerin Efendisi ile başlayan Harry Potter serisiyle devam eden ardından Narnia Günlükleriyle devam eden Fantastik sinemanın en son örneği.Ama ne yazık ki bu film türdeşleri kadar iddialı bir film değil.Hele hele bir Yüzüklerin Efendisi hiç değil.Genç Paolini'nin Tolkien'dan esinlenmediğini de söyleyemez herhalde.Özel efektleri bazen sırıtsada Eragon ejderhalı filmlerden hoşlananları cezbedecektir.Ama açıkçası fazla bir şey beklememeniz sizin yararanıza olacak.Benden söylemesi.Ejderha Saphira'nın seslendirmesi Rachel Weisz'a ait bu arada.Jeremy Irons'ı az da olsa görmek için yinede izlenebilir Eragon.John Malkovich ise zaten filmde toputopu üç kez görünüyor.Devam filmi gelecek zaten.Malkovich'i ikinci filmde daha çok göreceğiz muhakkak.Eragon kardeşiyle de ikinci filmde karşılaşacak sanırım.
sinema
1 ziyaretçi
13 Ekim 2008 tarihinde eklendi
çok yapmacık bir fantastik film olmuş gibi geldi bana :/
15 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Bu yoruma ve puana bakarak izlemeye başladığım Eragon, beklediğimin çok üstünde çıktı. Bu kadar olumsuz eleştirileri hak ettiğini düşünmüyorum. Yüzüklerin Efendisi'ne benzetilmeye çalışılmış olsa da gayet başarılı bir fantastik film örneği. Zaten bir üçlemenin ilk ayağıymış. Devamını da merakla bekliyorum. Fantastik film sevenler kaçırmasın. 8/10
13 Haziran 2007 tarihinde eklendi
2. filmi sabırsızlıkla bekliyorum.....
8 Şubat 2007 tarihinde eklendi
kitabı daha güzeldi ama olsun filmde fena değildi altyazı olmasaydı daha çok izleyici çekebilirdi
23 Ocak 2007 tarihinde eklendi
fantastik sinemaya karşı her zaman özel bir ilgi ve sempati duymuşumdur ve bu filmle ilgili de olumlu yargılarım vardı . ancak çok umduğum gibi olmadı . öncelikle iki büyük oyuncunun yanıda diğer herkes çok acemi kalmış ve bu filme de çok olumsuz yansımış ki düşünün yönetmen de bu acemiliğe dahil!!
19 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Eşsiz değil ama kötü de değil , hoşuma gitti açıkçası =)
16 Şubat 2007 tarihinde eklendi
yüzünlerin efendisi handikapına takılan bir film daha..açıkçası yüzüklerden sonra fantastik filmlerden zevk alamamaya başladım..ister istemez fantastik filmleri yüzüklerle kıyaslıyoruz..bu film narnia günlükleri gibi vasat..bence devamı da bu şekilde çekilecekse boşuna yormasınlar kendilerini..