American Gangster, gerçekten de başarılı çekilmiş bir mafya filmi.Başrollerde Denzel Washington ve Russell Crowe.Tabi ki başrollere bakıp birtakım beklentiler içine girebiliyor izleyici.Beklentileri bir ölçüde tatmin ettiğini de kabul etmek gerek...Ancaaak...Film beklentileri bir ölçüde tatmin ediyor etmesine de, filmle ilgili herşey çok da iyi sayılmaz o kadar.Öncelikle film çok uzun.Uzun olması bir filmi kötü yapmaz şüphesiz ama hikaye American Gangster’deki gibi anlatılıyorsa bir parça sıkıcı oluyor gerçekten.Dili çok 'tutuk' filmin.Kimi izleyicileri çok sıkacağını tahmin etmek güç olmasa gerek...Diğer bir konu filmle ilgili, başrol oyuncuları.Denzel Washington ve Russell Crowe’nin kaliteleri tartışılmaz elbette.Ancak Frank ve Richie karakterleri bir parça eğreti durmuş bana göre Washington ve Crowe’de. Bir arkadaşın yazdığı gibi, nedense ben de aynı şeyi düşündüm ve Washington’le Crowe’nin yerinde Pacino ve De Niro’nun daha iyi gideceğini düşündüm.Ayrıca yeri gelmişken, hapishanede Frank ve Richie’nin karşılıklı konuşması ve hatta masada bir de kahve olması eminim çoğu izleyiciye tanıdık gelecektir :)))American Gangster’in yukarıda olumsuz bulduğum yönlerini belirtmiş olsam da, filmi kötü yapmıyor elbette tüm bunlar.Sadece sinema tarihi açısından yerini ortaya koymak adına yazdım tümünü.Belki çok kalıcı bir film olmayacak ama, hayli sıkı bir film olduğu da tartışmasız filmin...İzleyin kararı kendiniz verin yine de :)))