Amerikan Gangsteri
4,2

redoxx
redoxx

5 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Film ustalıkla işlenmiş bir konuya sahip olmakla beraber gerçek yaşamdan alıntı olması ve filmde iki usta oyuncunun bir arada olamsı filmi seyredilir hale getiriyor...10/8
arsev17
arsev17

2 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Süresi gerçekten uzun bir film, ancak yine de içimden kötü bir yorum yazmak gelmiyor. İzlenmesi gereken filmlerden. Denzel Washington karaktere cuk oturmuş, bu adamın her filmi süper zaten. 10 üzerinden 8 veriyorum.
ill-key
ill-key

21 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Denzelda Crownda iyi oynamışlar öncelikle.Rol itibari ile Denzelın rolü Crown rolüne göre daha karizma bir rol oda hakkı ile en iyisi koymuş ortaya.Filmin ilk yarım saati 10 dkda anlatılabilecekken boş yere uzatılmış.Gerçek bir hikaye olması finalinde heyacanlandırıyor insanı.10/8
Ahmet G.
Ahmet G.

4 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Etkileyici bir film.Oyunculuk zaten süper,çekimler harika,tam bir sinema filmi!
Esteban-2
Esteban-2

26 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Filmde fon teşkil eden Muhammed Ali ve Vietnam savaşı haberleri çok hoşuma gitti.Bir de bu filmin bir özelliği daha var:--Savaş filmi olmamasına rağmen bir çok savaş filminden daha şiddetli bir biçimde ABD’nin Vietnam politikasını eleştiriyor.Bu filmin en büyük kozu.
erdemmarasli
erdemmarasli

20 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Daha fazla puanı hakediyor bu film. Belki uzun sürdüğü için bazı arkadaşlar sıkılmış olabilir. Evet uzun ama yönetmen bu sayede filmin içine daha fazla girmemizi sağlıyor. Denzel her zaman ki mükemmelliğini bu filmde tekrar gösteriyor. Russel'dan daha fazlasını beklerdim. En iyi uyuşturucu filmlerinden biri bence...
xhero1905
xhero1905

26 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Giriş bölümü biraz karışık ve sıkıcı olsa da sonradan kendini toparlıyor ve şahane bir film oluyor sonunda.

Beklentilerimin üstündeki bu filme 9 puan verdim.
Sikimic
Sikimic

24 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Başları sıkıcı gelse de soluksuz izlettiriyor kendini. 10/9
Hasan Akif Aycibin
Hasan Akif Aycibin

26 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Filmin gerçek bir olay baz alınarak çekilmesi filme olan ilgimi artıran ögelerden biriydi. Gangster filmlerine de bir ilgi besliyorum zaten. Film güzel miydi? Bence evet, film istediğim zevki verdi. Güzel bir mafya-polis mücadelesi izlediğimi düşünüyorum. Frank Lucas, patronu Bumpy Johnson öldükten sonra onun yerini almaya çalışan, Harlem'i elde etmeye çalışan, Güneydoğu Asya'dan eroin getirtip onları ülkesinde satıp zengin olan, önüne çıkan herkesi tereddüt etmeden öldüren acımasız bir karakter. Bunun karşısında, karısıyla mahkemelik olan, asla rüşvet almayan, Frank'in suç örgütünü devirmeye çalışan Richie Roberts adlı bir dedektif var. Bir de rüşvetçi bir polisimiz var hikayede. Trupo adlı polis rüşvet karşılığında Frank'in işine karışmıyor. Frank bunca yaptıklarından sonra 70 yıl hapse mahkûm ediliyor ama rüşvetçi polislerin isimlerini söylemesiyle cezası 15 yıla indiriliyor.
Uzun zamandır bu türde film izlememiştim. Oyunculuklar gayet iyiydi. Başroller zaten sevdiğim oyunculardan oluşuyordu. Senaryo yaşanmış bir olaydan uyarlanmış. Dönemi yanısıtması bakımından da epey başarılı buldum. 70-80'li yıllardaki filmlerin havasından fazla bir eksiği yoktu. Sanat yönetimi de iyiydi; kıyafetler, arabalar, binaları vb. güzel bir izlenim verdi. Filmin ilk yarısı ikinci yarısına göre daha akıcıydı. Sahne geçişleri filmin akıcılık öğesini arttırmış. Gerçekçilik ögesi filmde kendini hissettiriyor. Özellikle Denzel'in oynadığı karakter filmi sevmemi sağlayan en büyük özelliklerden biriydi. Frank karakteri filmin başından sonuna kadar o asabi ve ciddi duruşunu hiç bozmamış.
Bir mafya liderinin önce yükselişini sonra çöküşünü anlatan sürükleyici, sıkmayan, güzel bir suç filmiydi.
Filme verdiğim puan= 8
kanserkis
kanserkis

21 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Cmt.gecesi izledim.Film sıkıcı filan değil ben çok beğendim.D.Washington çok çok iyi.Her türlü izlenir.
Onur Derin
Onur Derin

19 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Film gerçekten iyi yapılmış.Senaryosu da gerçek hayattan zaten.Ama birz daha heyecan katılsaymış çok daha iyi olurmuş. gerçek bi hikayeden alınması bunu engelliyor olabilir ama onun da ayrı bi tadı var. uydurma değil en azından. heycanı gerçekliğinde:D. iyi seyirler
cmalgac
cmalgac

3 Kasım 2016 tarihinde eklendi
Godfather'ın yeri neresi ise raflarınızda, Amerikan Gangsteri'nin de yeri hemen yanı. 'Based on a true story' olunca benim için her film bir puan fazlayla başlar, hele ki başı Godfather'a çok benziyorsa. Hikaye Al Capone gibi başlayıp kendine has şekilde bitti. Arşivlerin ev sahibidir bu filmler, alıp bir kenara koyamazsınız, bunlarsız arşiv yapamazsınız. Bir de Danzel Washington hayranları için en iyi rolünü oynadığını söyleyebilirim.
jokerr-2
jokerr-2

20 Eylül 2008 tarihinde eklendi
film guzel fakat biraz daha hareketli olabilirmis.biraz da uzun ama guzel
mimren18
mimren18

1 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Film yılının en iyi filmler arasına girecek düzeyde. Replikler çok iyi, Oyunculuklar çok iyi ve yönetmen çok iyi.
acungio
acungio

16 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Çok başarılı bir yapım..kesinlikle türünün iyi örneklerinden..Tabi yönetmen Ridley scott..DanzeL ve Russell harika oyuncular..iki akademi ödüllü aktörün biraraya geldiği bu yapıtı sinemada görmek çok keyifli olacak..9/10