4,6
Baba 3 hakkında görüşlerin ?
16 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
serinin en zayıf halkası.kötü olmus.keske daha iyi yapılsaydı.1.filmde o kadar güzel gelmedi zaten.ama 2.filim resmen bir basyapıt...
1 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Kendi başına belki ama seriyi tamamlamıyor daha doğrusu seriye yakışmıyor tabi bunun altında başarısızlık değil tamamen ticari kaygılar yattığı açık . Olması gereken ama gerçek çekim nedeni hikayeyi tamamlamak değil , para kazanmak olunca ( o kadar geç çekilmesinden belli) orta düzey, izlenebilir, keyif verici, birçok benzerinden iyi olmakla beraber seriye yakışmayan bir film çok daha güzel olmak zorundaydı!!!
22 Mart 2016 tarihinde eklendi
The Godfather gibi sinema tarihinin başyapıtının da başyapıtı olan bir eser'in son filmi The Godfather Part 3
Al Pacino artık 60 yaşına gelmiştir ve bu işleri tamamen devredecek ailesini bu karanlık dışarı çekecektir.
Tabiki Godfather gibi bir eser asla değil
Fakat nasıl Baba 2'de Robert De Niro efsane olmuşsa, bence bu filmde de Andy Gracia bir efsanelik yaratmış
Gracia, Micheal Carleone'den bile daha karizmatik tavırlarıyla başa geçmeyi hakediyor :) Gracia bana Robert De Niro'yu anımsattı.
Başyapıt Baba filminin son filmi izlenmeyi hakeder.10/7.5
29 Eylül 2010 tarihinde eklendi
harika bir film.serinin zayıf filmi olarak nitelendirenlerin nasıl bir ruh halinde olduğunu anlayamıyorum.seri gayet güzel bitirilmiş.
12 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Efsane serinin son halkası ve kesinlikle izlenmeyi hakediyor.
22 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
ilk iki filme gore biras sönük...ama yinede takdire layık...
31 Mart 2007 tarihinde eklendi
Seri güzel bi sonla bitiyo gerçekten kesinlikle izlenmesi gereken bir film harika olmuş tebrikler.
12 Mart 2009 tarihinde eklendi
üçlemenin son filmi ve al pacino nun oyunculuk harikası olduğunun kanıtı.
15 Ocak 2009 tarihinde eklendi
serinin diğer filmlerine göre tartışmasız sönük kalmış.ama o son sahne yok mu.al pacino gene kendinden geçmiş.sırf o sahne için bile izlenir.
10/7
19 Eylül 2011 tarihinde eklendi
Filmde aksiyon daha azdı ve bence serinin nispeten daha az iyi (en kötü demek hata olur) filmi buydu. Bir diğer yandan duygusallık yönünden ilk film kadar duygusaldı diyebilirim. Filmin en güzel kısmı ise Michaelin oğlunun eline gitarı alıp; 'brucia la terra' adlı şarkıyı söylerken Michaelin ölen eşini hatırladığı kısımdı.
13 Eylül 2009 tarihinde eklendi
filmin sığ olmasının nedeni ilk iki filmde yer alan önemli karakterlerinin bu filmde yer almaması Vito Corleone,Sonny Corleone,Fredo Corleone,Tom Haegan gibi ana karakterler ilk 2 filmin önemli karakterleriydi zaten konu itibariyle bu sığlık yaşanacaktı ama bence 3.filmdeki tek saçmalık kuzenler arasındaki zorlama aşk oldu bence ama sonuçta Godfather filmi Al Pacino filmde gayet iyiydi,Andy Garciayı sevemedim ama 10/7
11 Ağustos 2021 tarihinde eklendi
Baba 3 filmini serinin son filmi olarak çok başarılı ve kaliteyi devam ettiren bir film olarak gördüm. Serinin en kısa filmi olmasına rağmen hiç sıkıcı değil. Başlardaki tempo yavaş olsa da acaba 1. ve 2. film gibi olmayacak mı diye sorular belirse de ilerleyen aşamalarda film kendini iyi topluyor ve tam odaklanmayla izlememizi sağlıyor. Uzun bir aradan sonra 16 yıl sonra 1990'da çekilen bir film, o yüzden Don Carlione ailesindeki bir nevi kuşak değişimini ve aile yönetimine kimlerin dahil olduğunu anlatan bir film olmuş.Filmin en başında ya kim eksik falan diyorsunuz. Sonra Avukatımız, nam-ı diğer Vito Carleone'nin üvey oğlunun olmadığını görüyorsunuz.Güç eksikliğini hissediyorsunuz filmde ; çünkü gerçekten önemli ve her aşamada yer alan bir karakter olduğunu görüyoruz. Tom hagen'ın oğlunun Papalıkta papaz olduğunu görüyorsunuz. Baba 3'ün tartışmasız yıldızı Vincent karakteriyle Andy GARCİA.Vincent başlarda babası gibi Santino( Sonny ) gibi fevri ve kavgacı olduğunu görüyoruz. Çabuk harcanır diye düşünürken karakter oyun kuruculuğu, sezgisi, atılganlı, liderliği, düşmanlarını tuzağa çekebilmesiyle 3. kuşak babalığa yükseliyor diyebiliriz. Sonny'nin babalığı kısa ve zaten yarım yamalak olmuştu. Vito CARLEONE, Michael CARLEONE'DEN Sonra adeta 3. nesil CARLEONE benim dedi VİNCENT ; bir bakıma Sonny'nin yarım kalan babalık arzusunu Vincent tamamladı. Andy GARCİA Oyunculuğu ile tam yıldızı hak ediyor. Yönetmenimiz aynı Francis Ford Cappolo iyi ki değişmemiş ; yoksa aynı tadı bulamazdık. Senaryo'yu tabii ki Mario PUZO ile yapmaları filmin serinin son filmi olması itibariyle benim gözümde gelmiş geçmiş en iyi film serisi haline getirdi.Mary CARLEONE karakteri için kendi kızı Sofia COPPOLA'ya torpil geçmese iyi olurmuş. Sofia COPPOLA kötü değildi özellikle dans sahnesinde ama daha etkili oyunculuk da gösterebilirdi tabii. Joey ZASA'nın tuzağa düşürüldüğü dini ritüel sahnesi bana Vito CARLEONE'nin ilk cinayetini işlediği sahneyi hatırlattı bu bakımdan Vincent ve büyükbabasını benzettim hareket tarzı olarak. Michael'ın son yaşlarına doğru illegallikten ve mafya işlerinden sıyrılıp Papalık fonuna yardım etmeye çalışması hatta rüşvet vermesi hayaliydi.Çünkü her zaman yasallığa geçişi istiyordu ama bu işlere bulaşanın bir daha kötülükten kurtulamayacağı mesajını vermesi itibariyle değerliydi.Babanın oğlunun müzisyen ve opera sanatçısı olmasıyla bu işlerden uzak durarak yeni bir hayat çizilebileceğine dair mesajdı.Michael'ın kızının Mary'nin ölümü ise bu karanlık dünyanın ucunda kıyısında da dursa bu sonla karşılaşılabileceğine mesajdı. Bilerek ve isteyerek bu mesajlar işlenmiş olabilir ya da tesadüfi de olabilir.Ama tesadüfi olmayan portakal metaforunun Michael ölürken tekrar işlenmesiydi, ölürken elindeki portakalı düşürmesiydi. Hatta JOEY ZASHA ölürken de tezgahlarda sanırım portakalları görebiliyoruz.Güzel bir metafora dönüştü Baba 1 'den sonra. Zaten 1. filmde farkında olmadan kullanıldığı 2. ve 3. filmde bunu farkında olarak kullandıklarını COPPOLA ve Mario PUZZO söylüyor.Connie CORLOENE'nin Vincent üzerinden güçlenmesi ve dediklerini yaptırabilmesi- ah keşke 4. filmi de yapsalarmış- serinin devam edebilme kabiliyetini ortaya koymuş. Kay ADAMS, Filmin en iyi karakteri ve en doğru karakteri olmasıyla serinin ön plana çıkan melek karakteri.Evet tek yönlü ama hayatımızda da bazen böyle idealleri olan ve tek yönlü insanlar görebiliyoruz.Güzel seri için tüm oyunculara ve emeği geçenlere teşekkürler.Bir gün umarım Sicilya'ya yolumuz düşer.
8 Mart 2009 tarihinde eklendi
her ne kadar al pachino bu partı tek başına sırtında taşımış olsa da diğer partlardan iyi veya kötü diye bir değerlendirmeye maruz bırakılmasını yanlış buluyorum. bi de şu sinemacıklara verdiğiniz puanları görünce bu filmin puanını biraz az buldum doğrusu...
31 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
tartışmasız serinin en iyi filmi 2. filmdir.
21 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Oyuncuların ses tonları beni çok etkiledi.İzlenilmesi gereken filmlerden tabiki.Müzik,mekanlar vs. her şey çok güzel.İyi seyirler.