canyar
29 Kasım 2013 tarihinde eklendi
Kimileri için çok kötü kimileri içinse bir başyapıt benim içinse de kesinlikle bir başyapıt özellikle final sahnesiyle donup kalıyorsunuz birkaç gün de ancak kendinize gelebiyorsunuz
Ağır temposuna eşsiz atmosferiyle insanı çeken gizemli gölgede kalmış bir harika yapım.Debra Winger ve John Malkovich ustaların başarılı oyunculuklarına Vittorio Storaro imzalı sinema tarihinin en başarılı çöl sahneleri ve Japon usta Ryûichi Sakamoto imzalı etkiliyeci müzikler eklenince tadından yenmez bir yapım olmuş.8/10
eski filmleri pek sevmem aslında ama teomanla şebnem ferahın düeti hatrına izlemek istedim, keşke hiç böyle bir girişimde bulunmasaydın diyorum şimdi.yani bütün film boyunca sıkıldım ve tek ümidim güzel bir sonu olmasıydı ama olmadı. yani zaten filmde hiçbir şey olmuyor ki... diğer yorumları da okudum sanırım ben hiç anlamıyorum bu işten :)
Öncelikle film tamamiyle bir Bertolucci yapımı olmuş.Dikkatinizi çekmek istediğim konu ise filmin başında ve sonunda nasihatlar veren o yaşlı adam filmin aynı adlı romanının yazarı Paul Bowles.Bu tarz bir epik film bulmak oldukça zor.İzlemenizi öneriyorum.
bertollucilinin ustalığını konuşturduğu filmi özellikle gezmekten hoşlanan maceraperestler kesinlikle kaçırmasın...film o kadar etkileyeci ki, kendinizi bir an kuzey afrikada bulacaksınız..ayrıca tamamiyle yerel müziklerin kullanılması yolculuğunuzu daha zevkli kılıyor... ama yine de filmin en önemli artısı bence john malkoviche ait...
İkili ilişkiler üzerine kurulmuş harika bir film. Film o kadar çok şey anlatıyor ki her sahnesi yerinde ve süperdi. Kimilerine göre sıkıcı bir film gibi gözükebilin ama hiç değil. Film ağır ama sahneler hiç sokmıyor. İzlenilmesi gerekin bir film....
Doğrusu bu kadar puan ve ilgi almış bir film,neden bana sıradan geldi! Bir tv filmini andırıyor,ticari kaygı veya maksat film olsun hesabı.Bir türk yönetmen aynısını yapsa alaya alınır,doğrusu bernardo bertulucci isminin gölgesinde kalmış!
zamanın göreceliği benim için ispatlanmış oldu.yapılan yorumlar ve öncesinden duyduklarım..."gereksiz" uzun sahneler olduğu..herşeyin tadında bırakıldığı bir film bence.
Filmin son yarım saatinin fazla uzatıldıgını düşünüyorum.Ama anlatılmak istenen çok güzel anlatılmış.Görsel ve işitsel bir şölen.Ben çok daha ağır bir film hayal ediyordum,beklediğimden çok daha güzeldi.Hele de yaşlı adamın son sahnedeki sözleri...Ne zaman öleceğimizi bilmediğimiz için kendimizi hiç ölmeyecekmişiz sanıyoruz.UYkudan uyanmanın vakti !