atakanozruh
24 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Filmin bizlere vaat ettiği yegane şey, enerjisi tükenen güneşi tekrar faaliyete geçirmek için görevlendirilen takımın uzay gemisinde yaşadıkları. Senaryo gayet ilgi çekici fakat yan olay denen bir şey yok. Baştan sona uzay gemisinde geçiyor. Atmosfer ve özel efektler çok iyi fakat Danny Boyleun bilimkurgu sinemasında daha çok yol alması gerektiği açık. 6.5/10
izlemeyenler çok üzülmesin. boş vaktiniz varsa göz atabilirsiniz ama bir film izleyeyim şöyle keyifle derseniz başka bir tercih yapmanızı tavsiye ederim."Core" un farklı bir versiyonu. izlenebilirliği iyi akıcı gibi gözüksede sıkıldığınız anlar çoğunlukta :)
iyi bir bilim kurgu o kadar teknolojik gelişme ve değişme esnasında insanın ne halde olduğunu ne hallere düşebileceğini neler yapabileceğini ve neler yapamayacağını aslında değişenin sadece teknoloji ya da genel anlamda bilim olduğunu insanın ve insani değerlerin değişebilip değişemeyeceğini bize en iyi şekilde anlatabilen bilim kurgudur.ayrıca bilim kurgu saçma olmaz olsa olsa iyi yapılmamış olur.bu ve benzeri filmlerin içinde ne anlatıldığını ne anlatılmak istendiğini anlayamayan beyinler sadece ben anlamadım dese yeterlidir.yoksa her film yorumuna bu film saçma demek hiç izlemeyin demek kolay iş.
Film başlarda fena değil size kendini izletiyo fakat sonlara doğru özellikle o yaratık vari kişinin filme girmesinden sonra iyice saçmalaşıyor.hele filmin sonu hayatımda gördüğüm en iğrenç son.tavsiye etmiyorum vakit kaybı olur.
Normalde yorum yazmayacaktım ama görüyorum ki herkes burda filmi yerden yere vurmuş. Kesinlikle söylemeliyim ki bu kötü yorumlara kulak asmayın. Film gerçekten güzel, emin olun sonu da güzel. Uzay filmlerini sevenlere şiddetle tavsiye edilir.. 9/10
Bencede Konusu harika ve bilime çok yakın bir işleyişi var ama herşey olağan bir şekilde giderken 5. mürettebat çılgınlar gibi saldırıyor aslında buradada güzel konuya değinilmiş.İnsanların saplantılarının ne kadar tehlikeli olacağını gözler önüne seriyor bence film konu olarak süper izlenmesini şiddetle tavsiye ederim....
Konusu güzel düşünülmüş fakat, yapım aşamasında senaryo yerine oturtulamadığı için, başıboş, olayları ve kişileri bağlantısız, amaçsız ve gereksiz bir film olmuş..Böyle bir konuyu işleyipte bu kadar berbat bi film ortaya çıkardıkları için, senaristi ve yönetmeni kutlamak gerekir.. Bırakan vakit kaybını, insanı sinemadan soğutan bir yapım...
Gün Işığı sonlara doğru saçmalamasa aslında gayet güzel bir film. Mesela filmin bize sürpriz olarak sunduğu -ama filmi batıran- gemideki beşinci kişinin ortaya çıkışı insanda nasıl ve neden gibisinden soru işaretleri bırakıyor. Tabii senaryo da bunun gibi havada asılı pek çok soru var. Ayrıca bu beşinci kişiyle birlikte filmin tüm olayı yitip gitmiş. Ucuz bir korku filmi izler gibi oldum. Senaryodaki boşluklar doldurulsa konu daha inandırıcı olurdu. Yani film gayet güzel giderken sonlara doğru resmen bir "u" dönüşü yapıyor. Hele finali hiç beğenmedim, her şey karmaşık ve boş bir görselliğe dönüştü. Karakterler fazla derinlik içermediğinden bir bağ kurmakta güç. Filmin böyle basit ve "saçma" bitişi hüsrana uğramama sebep olsa da izlenebilir bir film. En azından gemideki beşinci kişiye dek geçen süre hatırına... 7 puan veriyorum.
ben filmi pek beğenmedim ama senaryosuda boş olmayan bir film biraz eskilerde kaldığı söylenebilir.filmde bence saçma taraflar vardı.bilindik bir tarz sunulmuş hep son anda başarılır zaten böyle şeyler hep son umut ya bunlar çok skıcı geliyor insana artık.müzikleri iyiydi.filmin sonlarına dğru ne oldu ne bitti hiç anlamadım o sona kalan adam güneşle pek içli dışlı oldu o kadar saçmaydı anlatamam.birde filme uzaylı havası verilmeye çalışılmış ama tabi olmamış film bu kadar puanı nasıl aldı anlamadım.hiç haketmiyor en fazla 10/6
iyi bir konu yakalamışlar ama altından pek kalkamamışlar.çok boşluk var senaryoda özellikle sonlara doğru sıkıyor.Tek güzel yanı danny boyle'un "Bizi oraya bir tek sinema götürebilir" cümlesini sarf etmesidir benim için
filmden beklediğimi alamadım.bir kere kurgusu çok zayıf sonra film uzay gemisinde başlayıp orda bitiyor.filmin sonu ise çok berbat olmuş yani bir nevi korku filmine benzemiş.bazen heyecanlı sahneler olsada filmi beğenemedim.1996 yılında çekilen ve başrolünü sylvester stallonenin oynadığı gün ışığı filmi daha gerçekçi ve daha heyecanlıydı bence.