martinscorsese
20 Şubat 2017 tarihinde eklendi
Bir yazarın serini oluşturabilmek için sınır tanımamasını, insanları, ilişkilerin kullanmasını, sanatını her türlü değerin üzerinde tutmasını anlatıyor. Ben anlatımını sıkıcı bulmuştum. Oyunculuk güzeldi.
Truman Capote'nin; "ikimiz onla ayni evde buyumus gibiyiz. o arka kapidan kacmisş, ben ise on kapidan" repligi filmin ozetidir aslinda. Capote, Katilin problemli cocukluk cagiyla kendi cocuklugu arasinda bir paralellik kurar. Katil Perry ile yakinlasir. Fakat, bunun yani sira Capote bu cinayet hikayesini dillere destan bir kitaba tasimak istemektedir. Katil Perry ile yakinlasirsa olay gecesini Perry'nin agzindan dinleyebilecektir. Zira olay gecesi bolumune Capote kitabin ana damari gozuyle bakar. Capote; hem gercekten mutsuz cocukluk ortusmesiyle Katil Perry’e samimi bir dostluk beslerken öte yandan Perry’nin ağzından laf alabilme adına Ona iki yüzlü davranmaya başlar. Katil Perry'nin idamı sonrasi Capote kendi iki yüzlülüğüyle hesaplasir. Ruhi bunalima girer...
Film oldukça başarılı ve etkileyiciydi.Zaman zaman konusunda sapıyordu fakat Philip Seymour Hoffman ı izlemek o kadar harikaydı ki.Kusursuz bir performans.
truman capotenin en az bir kitabını okumuş olan herkesin beğeneceğini düşündüğüm güzel bir film.10 üzerinden 8 verdiğim filmde, bir yazarın yazma sürecinde yaşadığı ızdırap müthiş şekilde anlatılmış.ayrıca katil ile yazar arasındaki ilişkiye de çok mesafeli yaklaşılmış olması, filmi daha da güzelleştiriyor.
yani böyle fılmler sanat fılmı oluyorlar ya sasırıyorum..oyunculuk ıyı ama senaryo cok saçma ne yani tum fılmın konusu 2 katılın savunulması mı-*??vede hıc bır haklı yanları yok..bunun fılm olabılıtesı nedırkı???6 dıyorum hoffman ıcın oda..muzıklerde ıyı ama senaryo saçma..
İzlediğim en iyi biyografilerden birisi.Trumaan Capote çok zor bir karakter olmasına rağmen Philip Seymour Hoffman gerçekten bunun altından çok iyi kalkmış.Philip Seymour Hoffman!a 10/9Filme 10/7
Bu konu uzerindeki daha evvel çekilen filmlerin daha iyi olmasından mıdır, yoksa bu filmin senaryosunun bir miktar yavan olmasından mıdır bilinmez...Öyku çok fazla etkile(ye)memektedir.
güzel bir film, ama sadece güzellikle kalmıyor insanların amaçları uğruna nasıl sizi kullanabileceğinide gösteriyor. truman capote'nin son anları tam tabirine göre "timsah gözyaşları" oluyor.biraz düşündüren bir film.
Senaryosu klasik olupta, çok izlenen filmlerden kat kat daha iyi bir senaryoya sahip olan bu filmi, sinemada farklılık arayanlara tavsiye ederim.. Bence oyunculuk ve senaryo çok başarılı.
Sinema son dönemlerde edebiyat dünyasını sıkça referans oluyor . Sonuçta genelde düşük tempolu ama sağlam senaryolu filmler ortaya çıkıyor . Capote sırf Hoffman'ın karikatürize olmaya çok müsait bıçak sırtı bir roldeki eşsiz performansı için bile izlenmeye değer.Harper Lee'nin arkadaşlığı ve To Kill A Mocking Bird 'ün yazılma süreci de filmi zenginleştiren diğer unsurlar
Biografik filmler içerisinde gerçekten çok beğendiğim bir film. Ele almış olduğu konu, bir katile o denli yakınlaşması, filmdeki sesi, konuşma tarzı hareketleriyle Philipseymour Hoffman’ın performansı gerçekten görülmeye değerdi.