TEK T
9 Ağustos 2021 tarihinde eklendi
Sizi içine alıp götüren bir film. Oyunculuklar çok. Filmin size yaşattığı o farklılık yani farklı bir film izlediğinizi anladığınız o an gerçekten çok manidar. Herkese hitap etmeyen bir film bence. Ağır tempolu ilerleyen fakat bir süre sonra sizi karakterlerle bütünleştiren bir film, adeta filmin geçtiği evde hissediyorsunuz kendinizi. Final müziğiyle resmen bir rüyadan uyanıyorsunuz.
Kusturicanın etkileyici filmlerinden değil. Yeraltı, çingeneler zamanı gibi filmlerine kıyasla beğenmedim. Tek güzel yanı Goran Bregoviçin yaptığı müzik...
Büyük beklenti altına girmeden izleyin. Çok farklı bir yapıt. Değişik bir film. Farklı senaryo ve geçişlere sahip. Johnny Deep için izledim. İzlemesem de bişey kaybetmezdim. Boş zamanınızda izleyebilirsiniz ama beklentiye girmeyin. 10.6
Büyük beklentiyle izleyip hüsranla ve hayal kırıklığıyla sonuçlanan bir film.Yer yer eğlenceli olsa da filmi izlerken sıkıldım.Sadece 5 puan verebilirim o da müzikler,Dunaway,Lewis ve Depp için.
bu film benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu diyebilirim,film nedense hoşuma gitmedi sırf johny deep için izledim diyebilirim onun hatırı için 4 puan veriyorum
arizona dreamin hayatımda hep ayrı bir yeri olmuştur. küçük yaşta izlemiş olduğum, etkilendiğim ilk film.. emir kusturicanın en az beğenilen filmidir aslında pek bi sönük kalmıştır diğerlerine nazaran fakat farklı bir soluktur, izlenir..
filmde bir yerde amerikan rüyası muhabbeti geçiyor,çeviri bundan dolayı amerikan rüyası olarak yapılmış. filme gelince çok sıcak buldum. yalnız final bana gore zayıf olmuş. johnny depp yine ustalığını konuşturmuş. ancak ben vincent gallonun oyunculuğunu çok iyi buldum. izlenilebilir bir film.
Filmin orijinal dvdinde Arizona Rüyası yazmaktadır. Filmin adı da Arizona Dreamdir. Bu Amerikan Rüyası ismini sevgili beyazperde editörleri mi takmıştır? Ufak bir ayrıntı olsa da amerikan rüyası akımıyla filmin bir ilgisi yok. Filme gelince, kurgusu, oyunculuk, içerdiği enerji ve içe dolan duygular çok güzel, müzikler muhteşem. Arşive katılmalı.
Bir Emir Kusturica şahaseri.Johnny depp yine herzamanki gibi oynamışta. Lili taylor oynamamış yaşamış adeta. Kısacası bu film anlatılmaz yaşanır. Sadece müzikleri(unutulmaz goran bregovic 'in the death car';) için bile 10/10 Vesselam...
enteresan bir film johnny depp oyunculugu muhtesem, müzikler harika ama filmin tamamını beğenip beğenmeme konusuna gelince burası biraz şüpheli :) tamam herkes aynı filmde aynı tadı almayabilir herkes farklı begenilere sahiptir ancak bu film işte bu ayrıntıyı en uclarda yasamanızın muhtemel oldugu bir film :) izeleyin ve görün...