4,1
Koku: Bir Katilin Hikayesi hakkında görüşlerin ?
7 Eylül 2018 tarihinde eklendi
Film, ortalama üstü hatta bir köpek burnundan bile daha kuvvetli burna sahip öksüz bir kölenin hayatını anlatıyor.
spoiler: Jean-Baptiste Grenouille bir şekilde kölelikten kurtulur ve bir parfüm ustasının yanında çalışmaya başlar, kokuyu hapsetme tutkusunu ustasının yanında gerçekleştiremez ve kokuyu hapsetmek için şuanki ustasının bile bilmediği bir tekniği öğrenmeye
uzak diyarlara yönelir.
Film ortamları ve renkleri ile bana hafif Agora'yı anımsattı, spoiler: ustasından koku ile ilgili aldığı temel koku efsanesi ve sonrasında tüm kokuları tamamlaması, bu kokuların insanlarda üst düzey hayranlık duygusu oluşturması örtüştürülebilir bir durum. Lakin Papa'nın Jean-Baptiste'ın herkesi büyülemesi sırasında ''bu bir melek'' diye bağırması, karıştırılan kokuların arasında bebek kokusu olmadıkça pek açıklanabilir değil. Jean-Baptiste'ın çarmıha gerileceği sahnede, kokunun etkisi ile herkesin soyunması ve sevişmeye başlaması, şuana kadar gördüğümen hoş cinsel, seks içerikli sahne olabilir garip bir biçimde çok estetikti. Baptiste'ın kendi kokusunun olmasığını fark ettiği sahne, herkesi etkilemesi ve sonunda kaybettiği kokudan kaynaklı bir vicdan azabı ile doğdu çöplüğe gidip kendisini cinsel bir açlıkla, yapay bir sevgi ile ölüme teslim etmesi, bu filmi ortalama bir film olmaktan kurtarıyor.

Müzikleri, çekim açıları, oyunculukları dahi ortalama hatta bazıları ortalama altı, bu filmi güzel bir film yapan 2 şey var estetik oluşu ve kurgusu.
7/10 demek istemediğim ama 8/10'luk ta olmayan bi film
6 Mart 2007 tarihinde eklendi
tek kelime: kötü!
25 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Müthiş ve çok farklı bir filmdi. Klişe filmlerden bıktıysanız bu filmi izlerken ilk sahneden itibaren ekrana çivileniyorsunuz diyebilirim. Çok iyi bir film, oyuncular çok iyi, pek çok ünlü ismi barındırıyor. Özellikle Ben Whishaw müthiş bir yetenek rolüne kendini öyle bir kaptırmışki anlatamam. Diğer kendini kanıtlamış karakterler için birşey yazmama gerek yok zaten. Benim puanım 10/10 farklı birşeyler izlemek isterseniz bu filmi şiddetle tavsiye ediyorum.
16 Mart 2007 tarihinde eklendi
Gereğinden fazla uzatılmış,yer yer sıkıcı,kendi içinde bir bütünlüğü olmayan bir film.
2 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
film çok hareketli değil ama baştan sona ekrana kilitliyor insanı. gerçekten ilginç konusu ile merak duygusu uyandırıyor. bence kaliteli bir filmdi.
10 Ocak 2007 tarihinde eklendi
İlginç ama herhalde filmin sonlarındaki orji sahnesi hatırlanacak en çok. İnsanlar ne kadar ilginç konular bulup yazıyor, filme çekiyorlar..hayretler ötesi durumlar...
14 Mart 2008 tarihinde eklendi
Bence bu film bu puanı hak etmiyor çok değişik alışagelinmşin de dışında olan bir film izlerken çok keyif alıyorsunuz herkeze tavsiye ederim onca senedir film izlerim arşivlerim vardır ama boyle bir film hiç bir yerde yoktur bence kaçırmayın derim tam arşivlik film.
2 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Ben romanı okumadım ama okuyan insnaların beğenmediği -ben de okumuş olsaydım ben de beğenmezdim : )-bir yapım,okumayanların ise benim gibi hayran kalacağına inandığım bi film olmuş.10/10
10 Nisan 2011 tarihinde eklendi
bu filmi izlemeden ölmeyin!!
17 Şubat 2007 tarihinde eklendi
kitabını cok onceden okumustum. kitabı tm olark hatırlmıyrm ama beni cok ama cok etkilemişti. filmi de gzldi aslında ama kitabı daa iiydi sanırım(ki her filmin kitabı daa gzl oluo ztn)ama yine de kacırılmaması gereken bi film
25 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
güzel bir filmdi. Kitabı da çok iyiydi zaten. Filme iyi yansıtmışlar. tebrikler.
18 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
film surukleyici ve guzel bir film ancak sonu beni de husrana ugratti..daha guzel bir son olabilirdi.
3 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Kokulara karşı bir duyarlılığı olan ancak bunun dışında hiçbir duyusu gelişmemiş olan ve sadece istediği kokuları elde etmek isteyen bir adamın öyküsü...Bunun için herşeyi yapabilir:cinayet işlemek bile..Ama birgün kendi kokusunun olmadıgını anlayınca bunu giderebilmek için elinden geleni yapar...Hayatını kokulara adamış,toplum içinde böyle varolacağını düşünen bir adamın ilginç ve cok farklı sonuyla trajedik öyküsü...Senaryosunu cok beğendim acıkcası ilginç geldi.Oyuncu kadrosuda harika..Bundan önce yönetmenin birkac filmini izlemiştim.Cok basarılı bir yönetmen.Bu filmide cok güzeldi.Görsellik efektler ve atmosferi konusunda harikaydı film.Baştan sona kadar izlettiriyor kendini.İşleyişi konusunda biraz eksiklikler vardı az da olsa..Cok sıradışı ilginç ve şasırtıcı bir yapım..Sonunu pek beğenmedim ancak baştan sona kadar etkileyiciliğini koruyor insanı içine alıyor ve cok farklı duygular yasatıyor...Kesinlikle tavsiye ediyorum.aradığınızı bulabileceğiniz
1 Mart 2007 tarihinde eklendi
koku: bir katilin hikayesi, masalsı anlatımıyla gerçekten büyüleyen bir film kanımca... film çıkışında uzun bi süre boyunca etkisindeydim...ilk başlarda ben de sonunun yeterince iyi olmadıını düşündüm ama daha soora tekrar tekrar kafamda filmi canlandırdıımda bana olabilecek en etkili sonlardan biriymiş gibi geldi... sonuçta yönetmenin seyirciye vermek istediini anlatan sahnelerden biriydi... en nihayetinde sonuç kısmıydı ve yönetmene göre demekki en dooru anlatım da buydu...filmin başrol oyuncusu gerçekten çok iyi bir iş çıkarmış... filmi zaten tek başına götürüyor ve bunun üstesinden de geliyor... dustin hoffman da bize ustalııını kısa süreliiine de olsa yine gösterdi... =)koku, koklamak gerçekten de inanılmaz şeyler... bunun bu kadar büyüleyici bir şekilde ve büyüleyici bir anlatımla perdeye aktarılması büyük bir başarı kanımca... kitabını okumadım ama umarım okuyanları tatmin eden bir uyarlama olmuştur...bu filme 10 üzerinden 10 vermiycez de neye vericez gerçekten bilmiyorum... =)
17 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Hani çekilemezdi? Merak ediyorum, madem filmi çekilemez, kitabı nasıl yazılıyor? Kitaptan okurken koku mu salgılanıyor acaba? Koku fetişli çocuk değişik bir tip. Aferim.