Koku: Bir Katilin Hikayesi: Kullanıcı yorumları - Sayfa 6
Koku: Bir Katilin Hikayesi
4,1
thedeadlock83
8 Şubat 2009 tarihinde eklendi
yorumlar filmin berbat olduğunu söylüyor ama puanlar yine tavan yapmış. siz siz olun yorumları okumadan film izlemeyin. vasat sıkıcı gizemli ama sonu kötü abartılı hayali ve mantıksız bir film izlemek isterseniz buyrun :)
Bir filmi film yapan önce konusudur sonra oyuncu performansıdır. Film kesinlikle farklı ve güzel oyunculuk da aynı. Yani bu filmi herkese öneriyorum. Özellikle "hadi canım" türünden sürpriz sonları seviyorsanız mutlaka izleyin.
Koku,fantastik ve konusu itibariyle orjinal bi film,başından itibaren sizi içine alıyo,ancak son 15 dakikaya kadar sürüyo bu olay,son 15 dakikaya kadar bir masalın içinde hissediyosunuz kendinizi daha sonrasında ise bi saçmalığın,filmin sonunun ne başıyla,ne filmin ortasıyla bi ilgisi var ve biçok soru işaretiyle bitiyo,filmi hatırlatanda sonu olduguna göre pek akılda kalıcı bi film değil bana göre..O sebepten son 15 dakikaya kadar 10/8,filmin sonuna 10/2 ortalama olarakta 6 denilebilir iyi seyirler...
çok hoş ve çok kaliteli bi film. konu çok güzel, kurgu çok güzel, oyunculuklara laf yok... başrol oyuncusu genç yaşına rağmen çok başarılı.geleceği çok parlak bence...bu filmi mutlaka izleyin herkese öneriyorum..
Yoksulluğun korkunç boyutlarda olduğu 18.yy Fransa'sında balık satarak geçimini sağlayan yoksul bir kadının oğlu olarak dünyaya gelir Grenouille.Onun için yaşam ve ölüm hayata gözlerini açtığı andan itibaren iç içe geçmiştir adeta.Annesi tarafından ölümüne terk edilen ama yasama tutunmaya çalısan bir bebek.Yasama yapılan tercihin ölüme götürdüğü bir başlangıç'Sonrasında sefil yetimhane yılları ve Grenouille'nin kokulara olan duyarlılığını keşfetmesi.Bu duyarlılık Grenouille'nin kişiliğinde bir arayışa dönüşüyor.Bir gün kokusundan inanılmaz etkilendiği genç bir kızın istemeden ölümüne neden oluyor ve bu suçluluk duygusuyla kokuları muhafaza etmenin arayışına düşüyor.Ona göre kokuyu muhafaza etmek, ölüme karşı yaşamı muhafaza etmekle özdeş'Ve en iyi kokuyu keşfetme arzusu da onun için mükemmeliyetçiliğe ulaşmakta bir köprü.O bu noktada fazlasıyla seçici.En güzel kadınların peşine düşüyor.13.kadını da öldürüp onun kokusunu da karışımına eklediğinde aradığı o mükemmel kokuyu bulmuştur artık.Öyle ki idamı istendiğinde bu kokunun bir damlasıyla küçük adamlıktan megalomaniye erişiyor.Koku yüzlerce insanı esrarengiz ve tinsel bir biçimde etkisine alarak tüm toplumsal değer yargılarının paramparça olduğu ve izleyiciye görsel bir şov olarak ulaşan o ’’toplu sevişme sahnesini’’ doğuruyor.Bir anda öfkeli kalabalık kendilerinden saflaşarak kokunun sürükleyici girdabında kayboluyor.Kendinden geçmiş bu insanların içinde Grenouille kendini keşfetmenin,artık bir kokuya sahip olmanın ve yaşamı kazanmanın gururunu yaşıyor. ??Kokunun resmedilmesi??noktasında Stanley Kubrick gibi büyük bir estetik yaratıcısının dahi cesaret gösterememiş olması Patrick Süskind'in romanının yönetmenler açısından ne denli bir ??çetin ceviz??olduğunu ortaya koymakta.Görsel güç yaratımı ile,soyuta indirgenmiş duyusal bir bağlam(koku)arasındaki dengenin belli ölçülere kadar kurulduğu film göz önüne alındığında yönetmenin filmografisine önemli bir halka daha eklediği söylenebilir. Cinayetler zincirinin duru bir görsellikle resmedildiği ,dramatik malzemenin huşu uyandıran bir müzikle harmanlandığı filmde oyunculuklar da gayet başarılı'Ölüm,yaşam ve kokular arasında bir yolculuğa hazırsanız bu filmi izleyin?
Kitap mükemmeldi.. hep bu kitabın bir filmi olmalı diye düşündüm.. merakla bekliyorum. başarılı olacak bence eğer oyuncu seçimleri ve uyarlama başarılıysa.
filmi gercekten cok begendim kesinlikle sıkılmayacagınız bir film.Ama beni en cok düsündüren konu bakınız bu film avrupada yapılmıs.Yani almanya , fransa gibi ülkelerde bu güzellikte filmler yapılabiliyor demekki.İlerde Amerikaya ciddi rakip olabilirler belkide. Ama gelin görün ki türkiyede cekilen filmlerin halini.Avrupadan geri oldugumuzu bu film sayesinde ögrendim.
Son dönemin en etkileyici ve başarılı yapımlarından Koku filminin uyarlamasıyla Tom Tykwer'in zor bir işin altında alnının akıyla çıktığını söyleyebiliriz.18. yy Fransasını eksiksiz yansıtan filmde Jean Baphiste rolünü oynayan Ben Whishaw mükemmel oynamış.Adamımız olağanüstü yeteneğine rağmen zavallı biri.Sürekli dışlanmış ve farkedilmemiş birinin yeteneğini kullanarak kendini dünyaya kabul ettirme ve önemsenme ihtiyacının trajik hikayesi bu.
bi kere film güzel, izlenebilir ama senaryo çok çok kötü. hele sonu saçma sapan bitti. sanatsal bir film yapılmak istenmiş ama filmin başı ile sonunun hiç alakası yok yada ben anlamadım.
Gizemli,büyüleyici,sürükleyici,seneryosuyla,oyuncularıyla,konusuyla,çekimiyle ve rejisiyle olağanüstü harika bir film..Son 5 senedir izlediğim en güzel film...10 üstünden ıo veriyorum ve tüm sinema severlere tavsiye ediyorum...Böyle bir final hiçbir filmde olacağını sanmıyorum...
güzel bir yapım olmuş ve bence izlenmesi gereken bir filmdir diye düşünüyorum. sonunda verlen mesaj iyi anlanabildiğinde keyfe keyif katan bir film diyebilirim.