NEÇİRVAN
21 Aralık 2021 tarihinde eklendi
Ortalama bir film diyebilirim. Film farklı hayatları aynı anda konu ediyor, bu hayatları da belli yerlerde kesiştiriyor. Ayrıca ırk ayrımına da deyinip, ırkların bir avantaj veya dezavantaj olmadığını savunuyor. Önemli olan kişinin kendisi yani özü. Ben bir Kürt olarak ırk ayrımcılığını bizatihi de yaşadım, umarım bu film ayrımcık yapan faşistlerde bir etki yaratır, gerçi kimse kendini faşist olarak gözrmez. Neyse güzel mesajlar filmde bulabilirsiniz. Biraz pulp fikșın filmini de andırdı bana. Büyük bir beklenti içinde olmadan izlenilebilir.
Suçun veya suçluluğun ten rengiyle alakalı olmadığını güzel anlatmış yönetmen. İzlerseniz bir şey kaybetmezsiniz. Fakat film müzikleri biraz rahatsız etti beni. Sanki biraz abartılmış gibi. ( 7 )
Irkçılıkla ilgili yapımış en gerçekçi ve ırkçılığı her yönünden en iyi anlatan film.Özellikle 11 eylül sonrası yürütülen Ulusal Milliyetçilik kampanyalarında kullanılan ve bunun sonucundada oscar verilen(oscarı hak etmeden alan filmlerin başında geliyor Hurt lockerla birlikte) ortalamanın üzerinde olan bir film daha fazlası değil.
Film ırkçığı ve insanların sırf ırkından ve renginden dolayı birbirinden nefret etmesini bir dolu mesajlarla anlatan bir yapıya sahip.
Bana göre filmleri mesajlarla yüklemek bir risktir. Çünkü eğer bu mesajları ilgili yerlerde ve miktarda veremezseniz sönen balonlar gibi arka arkaya patlarlar ve izleyiciyi sıkarlar.
Filmin birinci yarısı normal seyirde devam ederken film hakettği değere ikinci yarıda ulaşıyor. Gerçek dünyada insanların yüzünde ve içinde göremediğimiz saygı ve sevginin nasıl raslantısal çarpışmalar ile karşımıza çıkabileceğine filmde şahit oluyoruz. Irkçı düşüncelerin nasıl birbiri ardına insanların içinde patladığını çarpışmalar ile görüyoruz.İnançların ırkçılığa döşünce nasıl tehlikeli olduğunu ve çirkinleştiğini görüyoruz
Özellikle Dillon ve küçük kızın performansı çok iyi. Kusura bakmayın. Sandra yerine kim olsa 5 dk lık o rölü oynarmış, kayda değer birşey göremedim.
Karşılaşmaların özellikle iki tanesi çok etkileyici, küçük kız ve araba kazası olanı (fazla bahsetmedim).
Filmdeki gibi bir dünyamız olması dileğiyle. Vatanseverliğin ve yurtsevgisinin ve ilericiliğin, insanları ezen ırkçılığı her zaman yenmesi dileğimle.
Son derece abartılmış,gayet tanıdık bir hikaye.Irkçılığı işleyen onca film çekilmiş iken,bu ödüller,övgüler çok fazla bu filme.Kesişen hayatlar, malesef sinemada bir yenilik değil.Yani senaryo bakımından hiç bir türlü özgün mertebesine ulaşamıyor.Filmde aynı şekilde,ne anlattığı ile nede işlenişi ile...Türk yapımı böyle klişe filmleri görünce yerden yere vuranlar oluyor,amerikan yapımı olunca ne değişiyor yani..Tamam evet izlenmeyi hakediyor ama,bu kadar abartılı övgüyü ve ödülleri kesinlikle haketmeyen bir yapım.7/10
Ek olarak: Beyazperdede puanının neden bu kadar yüksek olduğunu anlayamadım. Filmin Amerikada beğenilmesi çok doğal; doğrudan oradaki toplumsal sorun üzerine kurulu bir film. Adamlar zenci açılımı için çok sıkıntı çektiler. Bildiğim kadarıyla hala insan hakları seviyesine getiremediler zenci-beyaz meselesini (ki getirmiş olsalar şimdi zenci-beyaz diye iki nitelikten değil sadece 'insan'dan bahsediyor olurlardı.)
şöyle söylemeliyimki filmin son 20 dakikasına kadar bekledim acaba ne zaman güzelleşcek die.. ve son 20 dk. gerçekten filmi özetler ve güzel kılar nitelikteydi.. dram filmlerini pek sevmediğim içindir belki de ama yine de 6/10
Etkileyici sahneleri ve ilginç senaryosuyla en azından izlenmeyi hak eden, fakat fazla sürükleyici olmayan yapısıyla zaman zaman izleyici sıkabilecek bir yapım. Konusunun hassalığı ve verdiği mesajları sayesinde Oscarda boy göstermiş olduğu belli ama benim gözümde çok çok iyi değil
biraz karmaşık bir yapısa olsada filmin sonlarına doğru anlatmak istediğini anlıyorsunuz drama filmlerin içinde en iyilerindendir ilk başlarda sıkılacaksınız fakat sonradan ayrılamayacaksınız filmin sonunda çorap söküğü gibi konular açıklanacak 7/10
Çarpışma artık eski sayılabilecek olmasına rağmen yeni izleyebildiğim bir film. Açıkçası bu film hakkında bugüne kadar çok müthiş övgüler duymuştum hep. İzleyince biraz abartıldığını düşündüm. Evet, güzel bir film. Hatta verdiği mesajlarla son dönemlerde izlediğim en anlamlı filmlerden. Ama abartıldığı kadar değil diyorum. Bir kaç sahnesinde gerçekten şaşırıyor ve etkileniyorsunuz. Özellikle kaza sahnesinde polis memuru ile kadının karşılaşma sahnesi çok yaratıcıydı. Mutlaka izlenmeli diyorum ancak bana göre müthiş bir filmde beklemeyin.
Oscar almadan bu filmi izleme şansını bulmuştum fakat öyle bir film yani,bu filmin oscar alması gerçektende çok şaşırttı beni,tabii akademinin bu filme niye oscar verdiğinin sebebini bilmek gerekir,bence bu sebep çok açık,filmi izleyince anlıyoruz ki ırkçılık çok kötü birşey kimse ırçılık yapmasın,çünkü hepimiz hayat içerisinde bir yerde karşılaşarak çarpışabiliriz,yani ırkçılık yaptığımız kişinin yardımına koşabilir yada yardım görebilirz,iyide biz bunları zaten biliyoruz,ne bileyim bilmiyorum bu filme neden bu kadar olumsuz eleştiride bulundum açıkcası bende bilmiyorum,siz benim bu yorumumu pek ciddiye almayın en iyisi:).Tüm eleştirilerime rağmen7/10(Kendi içimde paradokslar yaşıyorum galiba)iyi seyirler.