İzlemeyin izlettirmeyin. Puanına aldanmayın tamamen saçma ve ahlaksızca bir film. Sonunda farklı birşeyler olacağını düşündürüyor ama tamamen fiyasko. Bu filmden sonra Kore filmlerine karşı derin önyargılar besliyorum. Zamanımıza değmeyen bir film.
bu filmi lütfen bir kez izlemeyin defalarca izleyin. evet dediğim gibi defalarca izleyin. her izlediğimde ayrı bir etkilendiğim, yeni anlamlar keşfedebildiğim nadir filmlerden. gerek duygusuyla, gerek sinematografisiyle pür sinema deneyimi! başka bir şey diyemiyorum. holywood'a tokat niteliğinde bir intikam filmi...
Bu film Aslından film değil. Bazı sapkın kişiliklerin duygularını tatmin ettiği için filmde heyecanlanmış ve yüksek puan vermiş olabilirler ama filmde senaryo diye bir şey yok. Senaryoyu yazarken sanırım ters köşe olacağını düşündükleri her şey vasatın altında filmi izlerken sanki çok önemli bir şey açıklıyorlarmış gibi bir sahne girdiğinde şimdi ne olacak yada neden böyle oldu diye değil eee oldu da bunun konuyla ne alakası var diyip heral de bir yere bağlarlar diye bekleyip hiçbir yere bağlanmadığı bir şey. Kurgu diye bir şey yok , Aksyon sahnesi diye yedirebilecekleri 1 dakikalık bir çöp sahnesi var ,kurguda atlamalar cabası. Filmlerle sinemayla ilgisi olmayan , film kültürü olmayan insanların aldığı ödülleri görüp ödül aldıysa iyidir dedikleri ve övdükleri vasat üstü bir film. Bu filmden zevk aldıysanız türk aşiret dizileri falan izleyin onlardan da zevk alırsınız .
İyi bir senaryoya sahip olması dışında hiçbir özelliği bulunmayan sıradan sıkıcı bir film. Her ne kadar sonunu merak ettirse bile sonunu anlamaya başladığınız an boşa harcanmış 2 saatinize üzülmeye başlıyorsunuz. Sırf sonunu izlemek için katlandığınız sıkıcılığı da yanına cabası olarak kalıyor.
Güzel bir film gecesi yapalım dedik, aramızdan ırkçı bir arkadaş 'Kore filmi ney ya ?' dedi keşke arkadaşımızı dinleseydik ve gaza gelip bu lanet filmi izlemeseydik.filmi nasıl bulduğumuza gelirsek cok sevgili diğer arkadaşımız bu filmi önceden izlemiş olduğunu iddia etti ve 'Aa bu film john wick babası hadi bunu izleyelim' dedi ve sonuç olarak 21.08.2023 saat 04:12 filmle alakalı saygı değer düşüncelerimizi ifade etmek için bu siteye üye olduk. bu kadar zaman kaybı bir film olmasına rağmen eğer yeterince alkol alırsanız çok eğlenebilirsiniz.
spoiler: Bu filmi arkadaşımın önerisi ile müthiş bir gerilimle izledim. En sonunda benim aldığım mesaj çok farklı oldu. Bütün toplumlarda ve dinlerde "dedikodu" sevilmez ve ondan vazgeçirmek için insanların sevemeyeceği veya nefret ettiği bir durum ile özdeşleştirilir. Mesela İslam; ölü kardeşinin etini yemek gibi gösterir. Burada da gördüğü bir olayı arkadaşına aktarması ve arkasından gelişen olaylar, dramlar ve intiharlar. Dedikoduyu -iftira değil- üretenin en son dilini kesmesine kadar giden olay ve yıkımlar bile sonunda arınmaya sebep olamamıştır. Dedikodu'nun bu kadar kötü sonuçlarının olabileceğini ifade edebilen bir tanım ne duydum ne de gördüm. Müthişti.
Film genel olarak vasat. Oyunculuk fena değil. Güzel mizahı vardı. Ama en çok hoşuma giden alt yazı çevirisiydi gece gece beni krize soktu. Tabiki bir de abartılmış intikam daniskası. Ya hayır on beş yıl sonra bir adam nasıl aynı halinde kalır. Bu ufak ayrıntılara dikkat edilse daha farklı daha gerçekçi bi hava katılabilirmiş.
İlk defa bir filme yorum yazıyorum çünkü gerçekten insan ahlakına uygun olmayan asla izlenmemesi gereken bir fil. tamam sıkmıyor akıcı ancak çıkarılan fikirler işlenen konular aşırı ahlaksızca asla tavsiye etmiyorum.
Aşırı itici bir konu,çok yüksek puan aldığı için acaba nasıl bi bağladılar diye bekledim ama,sonunda öö dedim.Ayrıca da filmin gerilimle hiç alakası yok,başlarda absürt komedi gibi geldi hatta,sadece iğrençliklerle dolu bi senaryo,bu muydu yani...
Filmin sonu evet sizi beklemediginiz bir saskinliga surukluyor ve tiksinti duygusu olustuyor en azindan ben de oyle oldu sonucta herkesin ahlak anlayisi var bu bana cok agir geldi. Hele ki bir filmi sadece sonunda farkli bir kapanisi var diyede izleyecegimi sanmam. Filmde gelisme kismi cok zayif kalmis bence... yine de size iyi seyirler :)
evet,bu film de izlediğim filmler arasındaki mükemmel kategorisine girmeyi haketti. müziklere de dikkat edin onlar da film gibi sağlam. eğer iyi filmden anlıyorsanız kesinlikle kaçırmayın