Aamir Khan
8 Ekim 2023 tarihinde eklendi
Kendi doğal tarzını barındıran hoş bi filmdi ama maalesef beklediğim aşk ya da dramı bulamadım. Ne karşı penceredeki adamın aşkı ne de yaşlı amcanın dramı bize geçti. Bişeyler eksik kaldı bu tabii ki duyguydu. Herşeye rağman filmi beğendim güzeldi
İlk Ferzan Özpetek filmim. Genel anlamda hoşuma gitti. Hikaye basit bir hikaye olmasına karşın sinemasal işleyiş beni etkiledi ama dediğim gibi hikayenin basit oluşu biraz filmi havada bıraktı gibi yani bana yansıyanı kadarıyla.
Duyguların öne çıktığı güzel bir ferzan özpetek filmi.Başroldeki bayan oyuncunun duru güzelliği dikkat çekiciydi,müzikler,oyunculuklar da öyle tabi,bence gayet güzel bir film yapmış ferzan özpetek.
Bir ferzan özpetek hayranı olarak size şunu söyleyebilirim. benim en güzel filmi bu filimdir. kesinlikle tavsiye ediyorum. müzikte film kadar etkleyici
müzik...mezzogiorno... büyülü bir atmosfer yaratılmış. izlemesi çok da keyifli (acı bir keyif aslında). sıradışı olmayan, güzel filmlerden. güzellik, yaşatabildiği duygularda.. "hayde bre" nin bu film ile benzeşen yönlerine de dikkat çekmeden edemeyeceğim.
Özpetekin diğer filmlerini de izleyen bir kişi olarak söyleyeyim bence en güzel filmidir.
Bir kadının aile-iş-çocuk-hoşlandığı erkek arasındaki paradoksu çok güzel anlatılıyor keza bence benzer filmlere oranla filmin sonu çok güzel bitiyor. Tabii birde yönetmenimiz Ferzan olunca bir gay-eşcinsellik hikayesi olmaz mı Ama bu seferki eşcinsel karakterlerimiz bence Cahil Perilere oranla daha iyi oturtulmuş ve politik geçmişle çok iyi bütünleştirilmiş. (Malesef yönetmenimiz C. Perilerde bunu sadece Nazım kitabını göstererek yapmaya çalışıyor ama sanki biraz havada kalıyordu.)
İzlememeniz gerçekten size bişeyler kaybettirecektir. İçinde biçok konuyu bütünleştirip duygusallık ağırlıklı olarak önünüze sunan çok güzel bir film. 8,5/10
Bence harika bir film. Aldığı ödüllerden de belli zaten. Tam bir sanat filmi.Öyle laylaylom izleyebileceğiniz bir film değil.Gerçekten film izlemek istiyorsanız filmi izleyin.Aldığı puanı sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum. Ferzan Özpetek harika bir yönetmen. Ayrıca filmin müzikleri şahane.Kesinlikle izlemelisiniz.Filmin ve müziğinin bu derece uyumlu olduğu çok az film var.