Ben filmi çok beğendim..herkes yaratıkların olmasını eleştirmiş ama o yaratıklar olmasaydı bence kızlar arasındaki ilişki yansıtılamazdı.Zaten filmde olay kızlardan birinin arkadaşını yaratık sanıp gırtlağına çekiç saplamasıyla başlıyo.Yani yaratıkların önemli bi rolü var bu filmde.
ben gerilim filmlerini severek seyreden biri olarak bu filmi 3 ayda bir mutlaka izlerim olumsuz yorum yapanlarada bişiy demiyorum zevk meselesidir bence (testere) ve (korku kapanı) kadar güzel bir film senaryo ve oyuncuların performansını harika buldum Tebrik ederim 10/9
film hakkında olumlu yorumlar yazan arkadaşları anlayamıyorum. onlarca kez aynı konu üzerine filmler yapıldı. mağarada mahsur kalınır ve birkaç yaratık tarafından sırayla öldürürler. Ben film almadan önce bu siteden mutlaka incelerim ve öyle izlerim. aldığı puanı asla haketmiyor. ışığını, ses efektini ben bilemem. ne senaryo düzgün, ne oyunculuklar, herşey berbat. daha basit bir konu olmazdı zaten. fakirlikte son nokta bu. mağara ve 6-7 oyuncu. altın semer vursak bile bu film 2 puan etmez. hayatımda izlediğim en kötü 3-5 filmden biriydi. berbat 10/1
kesinlikle görülmesi gereken bi film.ama evde değil sinemada..bi korku filminde aşk,ihanet, arkadaşlık,hainlik,sevgi daha birçok duyguyu bi arada bulmak çok zor ama ben bu filmde fazlasıyla buldum ve gerçekten bu kadar beklemiyodum...filmin konusu ve işleyişi süper her nekadar maliyeti düşük te olsa güzel film..beni ençok etkileyen sahne yaratığın kızın kafasının üstünde durması ve film çok güzel bi sonla bityo klasik bi korku deil yani arkadaşlar..
evet efem filim klişe evet konu olarak son derece klişe..bu tarz o kadar filim yapıldıki öncesini geçtim daha 5 yada 6 ay önce the cave ( magara )ayagı altında biz sinema severlere afiyetle yedirdiler...orada bir grup araştırmacı, burada bir grup pardon 6 tane bir birinden güzel genç hanım efendi artık o dağlarda ne halt arıyorlarsa aynı the cave oldugu gibi magrada yanlız değilsiniz efendim asırlardır orada av bekleyen ucube ne iduğü belirsiz tabi o biçimde aç yartık mı desek uzaylı mı desek insan bozması mı desek işte bir grup canlı organizma bu genç bir birinden güzel alımlı bakımlı hanımefendilere hısımlan hırslan dalar..hemde bütün nezakat kurarlarını ihlal ederek..ne garip tesaduftürki tıpkı the cave deki yada hunted hill yada adını hatırlayamacagım bir grup gençli ıssız diyarlarda kamp ateşli filim serileri gibi..yani pes..biraz orjinal senaryoları ihtiyacımız var...onu bunu geçin bu işi yapan tek bir isim var oda bu alanın meşhur ismi john carpenter...yaptı yaptı yapmadı klişelere devam..efem...birde arada çıkıyor işte saw gibi...
Dikkat ! diyorum sinema sever, filmi senaryo olarak eleştirdik konu olarak eleştirdik ha 6 masum cicili bicili genç kızlarımızın tekrar bir taze bir nefes, taze gun ısıgını görmek yani bir hayat öpücügü almak için gösterdikleri olangan üstü performans görülmeye değer..pekte mistik olmayan rutubete gark olmuş karanlıklar dehlizinde suprizlere fazlaca yüzleşiyorsunuz burası güzel. oyuncu performansı bingo ama aslanım bu konu çokk klişe beee öncesini geçtim daha 5 yada 6 ay önce the cave önümüze geldiniz beeee yani biraz orjinal olalım yahu olsun 3 sene 5 sene bekleyelim ama siz orjinal bir konuyla gelin valla beklemeye değer..nasıl aynı final destination 1 gibi gerçi onunda devamları baydı ya....
Eski bir film olmasına rağmen gerçekten başarılı bir gerilim filmiydi. Korku unsurlarını pek içermese de bazı sahneler ben bu türün kurdu olmuş biri olarak beni etkiledi diyebilirim.
İkinci filmini henüz izlemedim ama en kısa sürede onu da izleyeceğim.
Bir de şu klasik bu türdeki filmler için ilk yirmi dakika konuya başlangıç olmasa direk esas olaya geçilse çok iyi olur, başları sıkıyor be kardeşim :)
Bana kalırsa son yıllarda izlediğim en ii korku filmi diyebilirm ve hatta testere kadar olmasa da onun kadar ii bir korku filmi olduğunu söyleyebilirim. Bir çok gerilim ve korku filmi izledim.Bunun kadar ii film izlemedim diyebilirim son filmlerden.Yakın çekim ve sansürsüz oluşu da filmin artıları diyebilirim.
Beni en çok etkileyen korku-gerilim filmlerinden biri. ikinci filmi de en az birincisi kadar güzel olmuş. gerçekten senaryosu orijinal ve sonu daha iyi olamazdı herhalde. 9/10