Türk filmleri listemde ilk 3 ten asla çıkmayacak bir film. Mahsun Kırmızıgül kendini bulmuş, asıl mesleğini. Sinema sektöründe ne yaparsa yapsın işlerinin çok güzel olacağına işaret gibi bu film. Dertleri olan bi kurumun içerisinde çekilmesi, bütün oyuncuların büyük üstadlar olması, hiç konu edilmemiş olayları konu etmesi de çok güzeldi. müzikler güzeldi yine Mahsunun eseri. Yani anlayacağınız 4x4 lük bir filmdi. puan 100 olsa 100, 1000 olsa 1000 o kadar
diyebilirimki babam ve oğlum’dan sonra izlediğim en iyi filim,Mahsun Kırmızıgül’den açıkçası böyle bir yapıt beklemiyordum,müzikte olduğu çıtayı burdada yakalamış görünüyor benden tam not aldı açıkçası filim.Ayrıca doğulu olduğumdanmıdır bilinmez doğu kültürünede filminde yer verdiği için teşekkür ediyorum,kıvanç duydum.Filme normal gittim ağlıyarak döndüm ve annem, babam sizleri çok seviyorum ,siz varın köşklerde villalarda yaşayın ben huzurevinde kalırım yada hernerede vasat bir yer olursa.Çoğu kişinin ders alması gereken bir filim.
kesinlikle bir ibret dersi veren herkesin mutlaka kendinden bir şeyler bulabileceği bir saheser. hayatımda sinemada bu kadar ağladığımı hatırlamıyorum. mahsun kırmızıgülün ellerine sağlık, bu filmi yaptığı için her bakımdan bütün takdirleri hak ediyor. film de hiç bir abartı yok oldukça samimi ve saf gerçekten. 10/10
Çok büyük umutlarla gittim heralde ki hayal kırıklığına uğradım.Elbette güzel bir senaryosu var.Elbette duygusal sahneleri var.Ama yani kimse kusura bakmasın insanı hüngür hüngür ağlatacak bir filmde değil.Film o kadar durağan işledi ki bazı sahnelerde artık 'bitse de gitsem' dedim.Oyuncular çok iyiydi ama.Hakkını vermek lazım.Yıldız Kenter’e bir kez daha hayran oldum.Duygusallık olarak 'eh', senaryo açısından 'iyi', oyunculuk açısından 'harika' ama işlerlik açısından 'kötü' bir film.yine de 8 puan veriyorum...
çok kral bir film bu ticari amaçla yapılan rezil filmler arasında inci gibi parıldıyan bu güzel filmi kesinlikle izleyin bir kere oyuncular çok sağlam.emeği geçen herkesin eline sağlık harika bir türk filmi olmuş 10/10
kusursuz, kusursuz arkadaşalr bu filmi başarılı yapan tek şey oyuncu kadrosu değila rkaplandaki altyapı şu ana kadar hiç bir türk filminde denenmemiş bir çalışmalar sonucu elde edilen başarıdır. film müzükleri için kurulan koronun ne kadar başarılı olduğunu, mahsun kırmızıgülün ne kadar iyi yönettiğini, mekanalrın nasıl konu ile alakalı oldukları gibi bir kurgu bütünlüğü sağlayan ekibe çok teşekkür ediyor ve kendi filmlerimize yapılan sert eleştirileri bu filminde aldığını buradaki yorumlardan da görebiliyoruz ama amerikan filmlerinde gördüğümüz iki aksiyon sahnesi sonucu hollywood bu ya diyip bizim bu filmdeki bu başarıyı görüp bu yermenin bir anlamı yok arkadaşlar bu ekip daha ne filmler çeker toplumsal konuda işler, suçta işler, komedi ve aksiyon da işler yeterki kendi filmlerimize kendimiz kota koymayalım. filmin özünü anlamayan arkadaşlara hatırlatıyım birlikten kuvvet doğar teması burada bizim için geçerlidir. bu filmde yeteri kadar ağladım en duygusal en dram denilen amerikan filmlerinde bile ağlamayan ben - babam ve oğlum da da ağlamayan ben , bu filmde hüngür hüngür ağladım. amacına ulaştığını ve amacını belirttiğine yürekten inanıyorum ve mahsun kırmızgülün daha sonraki projelerinde görüşmek üzere kendisine teşekkür ediyorum. 10/10
film ajitasyon üzerine kurulu yapısıyla, her karesi ayrı güzel oyunculuklarıyla, çok iyi müzikleri ile ön plana çıkıyor. ama yönetmenin mahsun kırmızıgül olduğu da belli olmuyor değil. amatör görünen sahneler, sıkıntılı geçişler göze çarpıyor. senaryo da vasat. müthiş kadro, iyi müzikler ve duyarlı konusu ile hedefine ulaşıyor film. mahsun kırmızıgül’e popülerliğini böyle bir projede kullandığı için teşekkür etmek gerekir.
bu fim daha vizyona girmeden önce o kadar çok yorum yapıldıki ;yok mahsunun yaptığı film nası olur bilmem ne _? ben filmi dün gece seyrettim..ve gerçekten çok beğendim çok ağladım ..mahsun kırmızıgül süper bi film çıakrmıs ama sadece onun emegi yok bu filmde..oyunculuğa ,tiyatroya yıllarını vermiş oyuncularında burda çok emeği var..ama gerçekten türk insanına yaranılmıyo yok ağlama seansı daha neler neler sölendi bu film için ama gerçekten türkiye 'nin bi gerçegi bu !!..herkesin izlemesi gerekli diye düşünüyorum ..herkese ii seyirler arkadaşlar..
fragmanını izlediğimde büyülendim..çok çarpıcı geldi gözüme mutlaka izlemeliyim dedim..film başladığında ne umdum ne buldum oldu:)bende..bence mahsun kırmızıgülün senarist ve yönetmen olması için bir hayli yol katetmesi gerekiyor..değerli tiyatrocularımızada teşekkürler..
Olumsuz eleştirenlere sesleniyorum. Filmde verilen toplumsal mesajları nasıl gözardı edersiniz. Bunlar kaçtığımız gerçekler değil mi? Bu film çok şeyi açığa çıkarttı. Kabul edelim.
her ne kadar mahsun bu filmde duygu sömürüsünün dibine vursada, türk halkının can alıcı noktalarına nokta atışları yapsada ve dev oyuncularla çalışsada insanı duygulandırmayı, boğazını düğümlendirmeyi başarıyor. ilk filminde bir yönetmen bunu başarabiliyorsa olumlu eleştiriler yapılmalı bence. ama filmde bir yerin çok alakasız olduğunu söylemek gerek.emel sayın sahnesi çok gereksizdi bence ve çok alakasız olmuş. onun dışında oyunculuklar harikaydı ve çekimler çok güzeldi. özellikle yıldız kenter’li tuz gölündeki sahneler çok etkileyici sahneler. filmin negatif yönleri olsada ben beğendim ve mahsun iyi bir iş çıkarmış tebrik etmek gerek diyorum 7/10
Güzel ve duygu dolu bir film. Huzurevindeki insanların acıklı hikayelerini, ne halde olduğunu, yaşlılarımızı bizi yetiştirip büyüten ana-babamızı nasıl başımıztan attığımızı çok güzel anlatıyor. Bir gün bizimde yaşlı anne-baba olacağımızı unutmadan ailemize ona göre davranmamız gerektiğini çok güzel hatırlatıyor.
ben itiraf etmeliyim ki filmde ağladım.ama çok sıradandı,tekdüzeydi.usta sanatçılar filme ayrı bir nefes katmışlar.filmde ağlamamın tek nedeni ise huzurevi,hasta ve yaşlı insanlara hiç dayanamam.özellikle de işkence görüyorlarsa
Mahsun Kırmızıgül’le açıköğretim dersine hoşgeldiniz.Eğitici-Öğretici bir film yapma işine soyunan vatan evladı modunda mahalleli bir kardeşimiz olan müzisyen Mahsun Kırmızıgül’ün bu ilk filminden zihnim apaydınlık olup çıktım.Bukadar bilgi bünyeye zarar ama nedense biz bu öğretilenlerin hepsini biliyoruz.Her üç kişiden beşinin şair olduğu memleketimde hala bu kadar basit cümlelerin insanları tavladığını görmek üzüyor insanı.'Önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan zor'dur demiş Einstein.Fragmanını görene kadar ruhumun görmediği bir filmdi.Anlam veremedim.Dedim yine kesintisiz duygu sömürüsüne bilet koçanı dayanmayacak.Kadrosuda bir yığın insanı sinemaya toplamaya değecek kadar harika.Önyargımı yıktım ve izledim.İşin ilginci şu ki ;fragman filmin iyi olabileceğini düşündürdü banada, insanlarada...Filmde konu namına hem birşey yok, hem de çok şey var:Huzurevinde yaşam, Anadolu ne güzel ne şahane bir yerdir keza Tuz Gölü Güneydoğu Anadolu’da aile anlayışı...Ama tüm bunları bir araya getirdiğimiz zaman ortaya bir film çıkmıyor, bir skeçler toplamı çıkıyor.Ne bileyim cirit belgeseli çek,Dicle belgeseli çek,huzurevi belgeseli çek ama bunların hepsini biraraya getirip film çekme...Bütün replikler öylesine tiyatral ki, seyirci olarak filmin başından sonuna kadar mesaj almaktan otomatik portakal daki alex in haline gelip'Bundan sonra söz büyüklerime saygıda kusur etmiyeceğim' hissi kaplıyor insanı.Olayların hepsi 3.sayfa haberlerinde karşılaşabileceğimiz türden.Bir vicdan muhasebesi,bir duygu seli,bir stv dizisi maneviyatı esip gidiyor.Yönetmen ve ekibi 'Dur şunu da koyalım,dur şurdan yüklenelim,burası çok iyi ağlatır'diye derin derin düşünmüşler gibi geldi bana...
Filmi eleştirenlerin mahsuna duydukları önyargı sebebiyle filmden tat alamadığını düşünüyorum. Çünkü bende mahsunu sevmem onları anlıyorum ama sevmiyorum diye hakkınıda yemem. Film başarılı olmuş emeğine sağlık mahsunun. Yerli olunca bi tık destek vermek gerekir beğenilmese bile. Nedir bu yerden yere vurmalar. Adam anlatmak istediğini anlatmış çokta güzel yapmış. Ağlattı mı ağlattı. Düşündürdü mü düşündürdü. Ee daha ne! Oturup izleyin bakmayın diğerlerinin olumsuz yorumlarına.