Arkadaşlar mükemmeliyette sınır tanımayan serinin ikinci filmi "İki Kule" için yorum yapmadan geçmek haksızlık olur. Belki diğer iki filmin (Yüzük Kardeşliği ve Kralın Dönüşü) arasında kalmaya mahkum olabilir ama kesinlikle diğer üçlemelere nazaran çok daha öne çıkan bi 2. film. "İki Kule" nin çekimleri için harcanan emek çok büyük. Örneğin Miğferdibi savaşının çekimleri için aylarca bütün oyuncular sabah uyuyup gece çalışıyor ve yağmur yağması gerektiği için suyun altında çekim yapıyorlarmış.
Hemde kitapta okuyup hayran olduğumuz karakterleri kimlerin canlandırdığını görmüş oluyoruz(Faramir, eomer, grima soluncandil,eowyn,entler vs.) özellikle savaş sahneleri mükemmeldi bence. herşeyin daha çok açığa kavuştuğu ve izleyiciye durumun ne kadar vahim olduğunun çok güzel anlatıldığı mükemmel bir film. bu filmle ilgili tek üzüldüğüm konu eowyn karakteri için oyuncu seçimi. Bence yalnış bir seçim olmuş. Çünkü kitapda gözümüzde canlandırdığımız eowyn tam bir kral kızıydı. savaşçı ruhlu bir prensesdi. Ama duygusal ve masum bakışlarıyla filmdeki eowyn gözümde canlandırdığım eowyn dan çok uzak. Ama neyseki vaziyeti "Kralın Dönüşü" nde kurtarıp savaşçı kral kızı rolüne bürünüyor ama o halde bile açıkçası beni pek tatmin edemedi. Sonuç olarak mükemmel bir geçiş filmi kaçırmayın derim.