Savaşın acımasızlığını çok farklı bir gözle anlatan film. Vatan sevgisiyle savaşa giden bir askerin yaşadıkları ve anlamsız savaşlarda yaşananları anlatan çok güzel bir film.
1860 lar amerika kuzey güney savaşında kötü sonlu bir aşk hikayesi.. Kadro oyunculuk gayet iyi sürükleyicilik fena değil.. Süre biraz uzun ara ara süre zorluyor
Tam anlamıyla kusursuz bir film. Bu film kesinlikle oscar almalıydı yani en azından Jude Law almalıydı. Film tam bir başyapıt diyebilirim kesinlikle arşivimin başında gelecek bir film kendisi. 10/10
Filmde köleliğe karşı savaşan kuzeyli askerlerin canavar gibi gösterilip , güneyli askerlerin halk kahramani gibi gösterilmesi çok manidar . Bunun dışında görsel olarak çok güzel görüntüler fotoğraflar vardı sadece bu kadar .
Gerçekten fazla uzun ama kendini izlettiriyor. Nicole Kidman'ı pek başarılı bulamadım filmde, o biraz gözümü tırmaladı. Jude Law yine muhteşem bir oyunculuk sergilemiş. Aşkı gözlerinde gerçekten görebilliyorsunuz. Savaşı, aşkı, mücadeleyi, hüznü her yönüyle çok güzel işlemişler. Mutlaka izlemelisiniz.
Amerikan İç Savaşı sonrası belli gerçekleri öne sürmesi dışında upuzun ve bayıcı bir film bence. Renee Zelweger'in de muhteşem oyunculuğu olmasaymış hiç çekilmez olurdu film. Yüksek puan alması beni şaşırttı. Her ne kadar kadrosu kaliteli olsada kurgusu fazla sıkıcı.
Yapılmış en iyi roman uyarlamalarından biri... Hafızanızda yer edecek pek çok sahne ve replik,güzel müzikler ve iyi sanat yönetimi yanında başta Renée Zellweger'in Oscar'lık performansıyla birlikte pek çok iyi oyuncusuyla izlenilmesi gereken filmlerden...
Jude Lawın canlandırdığı Inman karakteri, sinema tarihinin en tutkulu, en etkileyici aşıklardan biri bence. Aşkı anlatmak için ağdalı, büyük laflara, gerek yokmuş. Bir bakıştan, bir iç çekişten hatta utanıp sıkılıp hiç bir şey yapamayıştan çok büyük tutkular okunabilirmiş. Okutanlarda marifet tabi. Çok güzeldi.
hakkını vermek lazım gayet güzel bir film ama süresi gerçekten fazla uzun. büyük bir sabırla izlemek gerekiyor. film o yılları, savaşın insanlardan götürdüklerini ve aşkı başarıyla anlatmış.ayrıca filmdeki manzaralara hayran oldum. ama bunlar size çok fazla bir anlam ifade etmiyorsa filme kesinlikle oturmayın. zaten süresi uzun ve ağır bir film, hoşunuza gitmeyecektir. her ne kadar filmi başarılı bulsamda filmde kriter olarak izlenebilirliğe yüksek önem verdiğimden filme 7den fazla puan veremiyorum.