su-sisesi
15 Ekim 2023 tarihinde eklendi
Braveheart filminin senaristi bu filmin hem senaristi hem de yönetmenliğini üstlenmiş...yine Braveheart filminin yönetmeni ve başrolü mel Gibson bu filmin başrolünde...bunları göz önüne alarak ilk çıktığı gün gitmiştim..uzun uzadıya süren çatışma sahnelerinden ibaret çok derinliği olmayan bir yapımla karşılaşmıştım...filmin oyuncu kadrosu iyi...çatışma sahneleri teknik olarak yüksek bir işçilik Le çekilmiş..senaryo olarak ortalama bir yapım olarak hafızalarda kaldı...
mel gibson gerçekten gene büyüledi. film heralde amerikan yanlısı olacak çünkü onların yaşanmış ve o bölgedeki zaferlerini anlatan bir film ama bunun içinde gerçekte herşeyin ülkeleri için olduğunu vurgulamıyor. bir alanda iki düşman ve sağ kalabilmek için savaşan askerler görüyoruz bu amerika yada vietnam savaşı değil bu hayatta kalma savaşı terkedildiklerini bildikleri halde eri dönebilme savaşı. 10/8
Vietnam savaşında hezimete uğrayan A.B.D; sinema,TV, kitap v.b iletişim araçlarıyla, yaptığı savaşı haklı gösteriyor, yenilgiyi galibiyet olarak çarpıyıtor.Kendi askerleri kahraman, diğer taraf ölmesi gereken öteki oluyor. Bunu biliyoruz zaten.Bence dikkat edilmesi gereken, filmden anafikir olarak çıkaracağımız sonuç ve tüm insanlığa bir mesaj niteliğinde sözler Vietnamlı komutanın ağzından çıkıyor:-Bu büyük bir trajedi. Bunu kendi zaferleri sanacaklar. Tarihte bu bir Amerikan savaşı olarak anılacak. Ama bütün bu ölenlerin hesabını kim verecek? Kim verecek?İşte tüm insanlığın cevaplaması gereken bir soru!
İnanın 4x4 lük bir yapım. Şunu anlamıyorum herifler film gibi film yapıyor eleştrilere bakın sürekli Amerikan Milliyetçiliği üzerine olumsuz yorumlardan ibaret. Önemli olan ve üzerinde durulan görsellik temasıdır. Okuduğumuz bir roman veya düşünce kitabı değil ki kalkıp o yönden yorumlayalım. Evet Amerika’nın Viyetnam’da kazandığı ilk ve son galibiyettir. Emin olun bizimkiler böyle bir film yapacak seviyeye gelsin siz o zaman milliyetçiliği görün. 10 tam puan