faruk-sayin
14 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
filme teknik olarak diyeceğim yok... ama kuru milliyetçilik yapılması Amerikanın yenilgi ile döndüğü savaşı zafer gibi göstermesi ahlak dışı... işgali kahramanlık, yenilgiyi zafer gibi göstermek de ancak Amerikalılardan beklenir...
Savaş sahneleri ok.Zaten bu konuda Amerikan sinamasının eline kimse su dökülmez ama bu kadarda ucuz milliyetçilik sıkıyor artık.İşgale giden bir ülkenin askerlerini bu kadar kahraman göstermeye kimsenin hakki yok.
film savas filmi olarak etkileyici...ancak amerikan milliyetciligi cok on planda...yine vietnamla ilgili bir film ve kaybedilen bir savası yine kazanılmıs gibi gostermisler...izlerken sıkılmayabilirsiniz belki ama izlemesenizde cok sey kaybetmessiniz...
Muhteşem savaş filmleri arasında kendine yer edinememiş, unutulmuş ancak; kendi çapında başarılı olan, Amerika’nın yine kendilerini acındırdıkları bir Mel Gibson filmi. Savaş filmlerinden hoşlananların kaçırmaması gereken bir film.
Tuttum bu filmi...Film bir başyapıt değil,öncelikle bunu hatırlatalım.Sıkıcı askerlik filmlerinden de değil.Ortada kalmış,Gibson’un perfonmansı kurtarmaya yetmiyor..10/6
Bence filme objektif olarak bakamıyoruz siyaseti,abd’nin vietnama yaptığı haksız çıkartmayı filmin önüne geçirmiş filme sadece film olarak,sanatsal yönden bakamıyoruz.Tamam filmi ben de çok güzel bulmadım yani en azından bir şaheser değil ama benden 7 puanı alır.
filimde öne çıkan tek şey mel gibson'un oyunculuğu. gerisi amarikanın vietnam yenilgisinin kahramanlık hikayeleriyle kapatmaya çalışmasından başka bişe değil. izlemeseniz bişey kaybetmezsiniz..
amerikan sempatizanlığını öne çıkarmaya çalışan kötü bir savaş filmi. mel gibson tarafından bu kadar hayal kırıklığına uğrayacağımı hiç tahmin eymiyordum.
bence çok abartılı sahneleri var tarihi yanlış anlatan bi film evet vatanları için çarpıştılar ama vietnamda kaybetmiş olsalarda düşmenlarını baya vahşice öldürdüler film bunu yansıtmıyo tarihi çarptıyo
Sahneler süperdi ve duygu yüklüydü çok iyi iş başarmışlar gerçekten bazı kusurları olsada bunlar gözükmeyecek kadar az film sonuş itibari ile izlenmeye değer bir savaş filmi...
Yalnızca Mel Gibson'ın hatrına izlenebilecek film.Artık Vietnam konulu filmlerin demode olduğu bir dönemde tkrar bir vietnam filmine ne gerek vardı.Üstelik yine bir propaganda filmi...
filmi bir savaş filmi olarak değerlendirdiğimizde baya güzel.bu filmdede amerikalıların vietnam savaşında haklı olduğunu göstermeye çalışmışlar.filmin dram yönü ağır basıyor.yani dram iyi anlatılmış.savaş sahneleri çok güzel mel gibson rolünün hakkını vermiş yapmış.yalnız benim anlamadığım birşey var amerikalılar orda tam 1800 vietnamılyı öldürdüler peki geri kalan 2200 vietnamlı ne oldu onlar niye saldırmadı ayrıca vietnam savaşını bilmeyenler amerikanın kazandığını sanarlar.çünkü öyle gösterilmiş.sonuçta sıkı bir savaş filmi izlemek istiyorsanız tavsiye ederim.ama yeter artık bıktım ben bu vietnam savaşı ile ilgili amerikan filmlerinden diyorsanız.tavsiye etmem 8/10 saygılar.