Yönetmeninden oyuncu kadrosuna göz alıcı bir kadro. Gösterime girdiği yıl büyük sükse yaratmış, Akademi adaylıkları almış, bazılarını kazanmış, 2000'li yılların önemli filmleri arasında gösterilen bir dram-suç-gerilim filmi. Her şey güzel gerçekten. Filmin ilk 110 dakikası kadar bu güzellik kusursuz bir şekilde devam ediyor. Olay örgüsü, bir yandan merak duygusu, sürekli artan gerilim ve tekinsizlik, muhteşem oyunculuklar, güzel bir senaryo...Kitabı okumadım ve yaşananların orada nasıl işlendiğini bilmiyorum. Ancak tahmin ediyorum ki, filmin son yarım saati gibi sığ değildir. Çok büyük bir hayalkırıklığı yaşadım bitirince. Tamamen olumsuz bir algı oluşturmak da istemem, ancak bu kadar yükselmiş olan beklentiler daha sağlam bir sonuç bölümünü hak ediyordu. Bazı kararlar çok ucuz verilmiş, bazı şeyler çok aceleye gelmiş gibi...Hep söylerim, ne olursa olsun, herhangi bir filmde "şu karakter şunu yapması/yapmaması gerekirken neden bunu yapmadı/yaptı?" veya "bu olay böyle olması gerekiyorken neden böyle oldu ki?" gibi sorular soruyorsanız kendinize, o filmin bir yerlerde yanlışı vardır. En azından sizin bakış açınızdan bir yanlışlık vardır ortada bariz bir şekilde. Özellikle o finaldeki sahneler o kadar havada, o kadar boş ve anlamsız ki...Kitabını sırf son elli sayfasının nasıl işlendiğini görmek için bile akıp okuyabilirim, gerçekten bu kadar derme çatma mı? Vurgu yapılan noktalar gerçekten yerinde noktalar, ama bu şekilde mi olmalıydı? Yoksa hikayeye bazı ufak eklenti ve çıkarmalar ile çok daha olgun, oturaklı ve hayranlık uyandırıcı hale gelebilir miydi? Bilmiyorum. Sonuçta güzel ve izlenmesi gereken bir film. Fakat son bölümlerin de başarıyla kotarmış olsaydı, kesinlikle bir klasik olarak yüceltilecekti. Sean Penn için dahi izlenir.