inanc-s
16 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Filmi DVDden izledim Oscarı haketmiş en azından o jack spirov saçmalığına bin basar gerçekliğin çıplaklığıyla yüzleşemeynler filmi beğenmezler tabi bence filmin temposuda müthiş psikolijik bir savaş ve insanların hatalarına duydukları kini anlatmaya çalışmış yani arabaya binmeyen çocuklar babalarına bağırsalardı hiç bir sorun olmayacaktı filmin son sahnesi çok etkileyici ağlayan anne gizemli bir hava vardı çözemediğim derinlikler var bir daha izleyecem
10/10 olmasa da güzel bi filmdi bence.. en azından kadronun hepsi mükemmeldi.. ama oscarlık olup olmadığı tartışılır.. ben oscara aday olduktan sona merak edip izledim ama niye bu kadar abartıldığını pek de anlamadım.. süper diildi sonuçta ama izlenir.. ben de 7/10 diyorum..
Sean Penn ve Tim Robbins gerçekten mükemmel oyuncular.Bu sene Oskarlar doğru yerlere gitmiş galiba.Çok etkilendim,harika bir film.BU FİLMİ İZLEYİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!
Öncelikle şu yanlışımı düzelteyimde aşağıda 'bu konuda kendimi cok şanslı hissediyorum' yazmışım aslında 'bu filmi izleme sansı yakaladığım için kendimi cok şanslı hissediyorum' yazacaktım.gelelim Dark saint’e filmin isimiyle aslında alakası yok gibi görünüyor ama dikkat edersen cok alakası var nedeni 3 karakterin başlarına gelen olaylar o nehir etrafında gelişiyor insanların sırlarını paşlayaşan mistik, gizemli bir nehir hakikatende neden uyudun ki film cok başarılıydı.Unutmadan film zaten aynı adlı kitaptan uyarlama...
clint eastwood un filmlerinde hep böyle iyi ve kötüler ama her ikiside saf iyi veya saf kötü değil..onlarında iyi ve kötü yanları var...burda amaç adalet sistemi üzerine bazı yaklaşımlar sunmak...bence çok iyi bir film şu açıdan: gerçeğe çok yakın..karakterlerin bazılarında mesela jimmy(sean penn) karakteri ince bi çizgi üzerinde yani abartıya bi adım uzaklıkta ama diğerleri çok iyi celeste(marcia gay harden)..bence eğer film oscar alacaksa bence biride ona verilmeli diyorum tabii diğer adaylarda önemli...clint eastwood her zaman sevmişimdir bence aktörlükten yönetmenliğe gerçekten çok iyi işler yapıyo ve devamını görmek istiyorum.iyi seyirler
şahsen ben, bu filmin Sean Penn, Tim Robbins ve Laura Linney’e adaylık (ve belki Penn’e ödül) getirmekten öte Oscarlar’da hiçbir şey başarması gerektiğine inanmıyorum. Ama bu yıl, Amerikan sineması için zayıf bir yıl olarak gözüküyor hala. Ve Eastwood’un filmi hem gişedeki tatmin edici başarısı hem de eleştirmenlerin olumlu yaklaşımıyla, kendine bir 'oscar buzz' oluşturdu Amerika’da. Saygıdeğer bir yönetmenin, oturaklı (ve Unforgiven’dan beri en dikkat çekici) filmi olarak Akademi üyelerinin filme kayıtsız kalabileceklerini düşünmüyorum şu noktadan sonra... Film ve Yönetmen dahil 7-8 adaylığı olası...
clint hoca yine çok iyi bir iş yapmış beni en çok etkiliyen oyunculuklardı. nehir kenarındaki o malum sahnedeki görüntüler parmak ısırtıyordu. sean penn özellikle oscarı hak ediyor,amerikan karşıtı diye vermezler gibi geliyor.
Filmde anlamadigim birsey var, sean penn'in kizi oldurulunce ortalik birbirine giriyor herkes katili ariyor ama tim robbinsi oldurunce olay kevin bacon tarafindan bilindigi halde yanina kar kaliyor.yani bu arkadas bile olsalar mantikli mi?? sonunda tim robins haybeye olduguyle kaliyor yani bu mudur son ya da bu nasil son?
Tüm oyuncuların olağanüstü performans ortaya koydukları (özellikle Penn, Robbins ve Harden üçlüsüne dikkat) film, karakter tahlilleri ve koyu tonların hakim olduğu görüntüleriyle Eastwood'un son yıllardaki en iyi filmlerinden biri. Bence Eastwood kendi filmlerinde oynamamaya devam etmeli... (8/10)