Insomnia hakkında görüşlerin ?
30 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Cristofer Nolan’nın ilk ticari filmi;ortaya gayet izlemesi keyifli bir film çıkmış.Psikolojik gerilim-polisiye öğeleri barındıran film Pacino’nun önderliğinde iyi performanslar da barındırıyor.İyi bir polisiye-gerilim filmi
21 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Al Pacino bilindik abartı performansının dışına çıkıp her duyguyu mükemmel yansıtmış.En iyi Al Pacino performanslarından biri.Filme gelecek olursak Christopher Nolan kariyerinin başlarında nasıl bi yönetmen olucağını belli etmişti zaten.3 büyük oyuncuyu mükemmel yönetiyor.Sonuç olarak sıkılmadan izlenilecek keyifli bir film : 10/7
1 Şubat 2007 tarihinde eklendi
filmi beğenmedim aslında sıkıcıydı.ama al paçinonun son cümlesi çok hoşuma gitti... Don!t loss your way(yolundan şaşma!)6/10
23 Ekim 2002 tarihinde eklendi
sevgili megadeth ve ontrv arkadaşlar, aslında farklı dillerde konuşmuyoruz, aynı şeyi söylüyoruz. İnsaların bazıları yönetmen ve senarist gibi unsurlar için film seçiyorlar ama pekçok kişi ki bunların arasında birçok film için kendimi de katabilirim sadece başrol oyuncularının ismine göre film seçiyoruz. aaa Al Pacino'nun filmi falan gibi. Bu olayın böyle olmasına benim itirazım olamaz, kaldı ki böyle olması izleyici adına da bormal bir olay. Galiba o yazımda anlaşamadık. Ben sadece insanların sadece başroldeki starı baz alıp filmde gittikleri ve eleştirilerini Pacino'nun filmleri güzle oluyo veya tam tersi kötü oluyo diye yapmaları üzerineydi. Oyuncu sadece önüne konana senaryoyu oynar ve yönetmenin kendinden istenileni yapar, yani filmin kurgusu, güzelliği ve hikayesi üzerinde çok az etkisi vardır ama tüm dünyadaki gibi Türkiye'de de(Türkiye'de pekçok yerden daha fazla) aktör veya aktris için film seçiliyo. Ben bu filmi sırf Nolan yüzünden seyrettim ve filme direkt etkisi olabilecek Nolan'ı Memento'dan sonra kendini çok düşürdüğü için eleştirdim. Bu herkesin bilebileceği bir benzetmeyle Avrupa Şampiyonu olduktan sonraki sene ilk turda elenmiş olmaya benziyor. Yani bir başarı elde edildikten sonra daha alt seviyedeki bir durum tatminkar olmuyor. Benim için bu film böyleydi. Umarım bu sefer kendimi daha iyi anlatabilmişimdir.
28 Nisan 2005 tarihinde eklendi
Güçlü kadrosuna rağmen klasik denilebilecek bir gerilim. Keşke kadro kadar ilginç ve güzel bir film olsaydı. Ama yinede izlenir kadro için 10/6
16 Ocak 2007 tarihinde eklendi
film harika bir film öncelikle bunu sölemeliyim.ve bu filmi harika yapan tek ama tek unsur ise al pacino.eee al pacino da tek başına yetmiş de artmış bence filmi muhteşem yapmaya.ben kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.ii seyirler
25 Ocak 2004 tarihinde eklendi
de niro annem gibi konuşmuşsun..ben de evde pulp fiction dvd’sini koyduğumda annem diyor ki bıkmadın mı bu sıradan filmleri izlemekten..ben de gülüyorum işte :)insomnia mükemmel olmasa da çok kaliteli ve aldığı puanı da haketmiş bir film..
27 Kasım 2010 tarihinde eklendi
senaryo nolanın olmadığından insanı hayretler içerisinde bırakan bir son olduğu söylenemez. ama film ilerleyiş açısından çok zekice kurgulanmış ve karakterlerin psikolojk durumunu başarıyla yansıtıyor. burda al pacino faktörünüde eklemeden olmaz tabi. filmde nolanın yönetmenlik başarısıda bir hayli ön plana çıkıyor. dediğim gibi nolan senaryosu olmadığından insanı hayrete düşüren bir son yok ama filmin vermeye çalıştığı amaç bir hayli anlamlı. al pacinonun filmin sonundaki dont lose your way sözüde bu mesajı başarıyla özetliyor. sonuç olarak 8 puanı hak eden bir film.
20 Aralık 2002 tarihinde eklendi
sevgili sworfishsen zaten hep böyle abuk filmleri seversin neden acaba yoksa sana benzediği için yalan mı neyse ben ayın 28 de SİVASa geliyorum o zaman bileziklerin kölesine [yüzüklerin efendisine] gider yorumlarımzıda yazarız
24 Haziran 2005 tarihinde eklendi
kadro çok iyi Al Pacino çok iyi bir oyunculuk sergilemiş Robin Williams filme gerçekten hiç uymamış sanki farklı bir alemden gelmiş gibi.konuya gelince klasik bir cinayet filmini farklılaştırmaya çalışmışlar bundada kısmen başarılı olmuşlar fakat sonunda yine klasik bitişi yapmışlar.kısaca bu film eehhh yani biraz olmuş dedirtiyor..
4 Haziran 2007 tarihinde eklendi
al paçino yu sevmiyorum.negatif elektriği var adamın bende.tanımam etmem bir çay içmişliğimiz bile yok ama nedense sevmediğim aktörlerin başında geliyor.bu filmi de sevmedim isimleri ilgi çekici olup ama bu ismi taşıyamayan de javu filmi gibi amerikan sapığı gibi...
16 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Yakışmamış Al Pacino ya. Kötü yapımlarda görmek üzüntü veriyor.
11 Şubat 2007 tarihinde eklendi
ben çk beğenmiştim her izlediğimde de hep beğeneceğim ustalara saygı
4 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
mükemmel bir gerilim filmi,filmin sonu ise bi okadarda etkileyci hilary swank in al pacino ve robin williams gibi oyuncularla filmde yer almasıda inanılmaz derecede güzel ve önemli..
23 Mayıs 2002 tarihinde eklendi
arkdaşın dediği gibi Al Pacıno önemli bi etken ama Mementodan sonra C. Nolan benim için daha önclikli bir etken oldu kadro çok iyi R.Williams uzun süre sonra değişik bi rolde sinemaya geri dönmüş ( bilmiyorum bana kötü bi karakter gibi geldi) umarım vizyona Amerikadan sonra hemn gelir.